Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TELEPATIE VI

V tomto minirozhovoru se představuje gore grindová kapela PRASELIZER z Orlové.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapelu jsme založili někdy kolem roku 2006.  Názvů jsme zvažovali více, ale PRASELIZER nám přišel nejméně stupidní, což by s námi spousta lidí možná nesouhlasila. (úsměv) Název vcelku vystihuje ten náš chlív, co hrajeme, takže proto.

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

V současné době má kapela pouze dva členy. Já (Michal) hraju na basu někdy od 8. třídy ŽŠ a zpívat jsem k tomu začal někdy na střední. Mám už Kristovy roky a i šedina se sem tam najde. Dříve jsem hrál v jedné black metalové kapele a i gore grindovka tam taky byla. Plus spousta různých projektů, které nakonec nespatřily světlo světa.

Druhým členem je Michael, který hraje na kytaru někdy od střední školy, před časem se taky chytil mikrofonu. Je o nějaký ten pátek mladší než já, přesněji o 2 roky. Dříve hrál v jedné metalové kapele, v současné době se věnuje jen PRASELIZERU.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Na jaře minulého roku jsme byli nahrávat u Otyna ve studiu Davos. Tam jsme dali do kupy 17 písní a vzniklo z toho nové CD s krásným názvem “Faecal Addiction“ (Fekální závislost). Za bicí nám usedl jako host kamarád Denis (KANDAR atd.) a i díky tomu z toho vyšlo opravdu pěkné dílo, s kterým jsme nad míru spokojeni. Deska vyšla v počtu 500 kusů u Bizarre Leprous Production. Nová deska se velice pěkně prodává a její cena je 250 Kč.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

U nás texty budeš hledat marně, prostě tam nejsou. Máme pouze názvy skladeb, které jsou většinou srandovní a perverzní zároveň, což k tomu gore grindu tak nějak patří.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nakreslil Vojtěch “Moonroot“ Doubek, který je opravdu zručný a jeho práce se nám velice líbí.  Obal nám dával dohromady mistr Chymus. Oficiální web nemáme a myslím, že ho ani nepotřebujeme. Se světem jsme ve spojení na Facebooku, Bandcampu, Bandzonu, což myslím stačí. Grafika je určitě důležitá, snažíme se, aby to vypadalo vždy co nejlépe, avšak něco se podaří více, něco méně. (úsměv)

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Jmenovat jednotlivě to asi nemá cenu, ale určitě z žánrů je to grind core, gore grind,  black metal a tak nějak metál celkově, no a taky dost žereme hard rock a všechny jeho odnože, což by do nás někteří možná neřekli. (úsměv)

Posílali jste nahrávku na jiné  firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Bizarre Leprous Production byla hned první volba, která vyšla, za což jsme rádi, protože nikde jinde jsme to vydávat ani nechtěli.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Živých vystoupení za tu dobu bylo fakt spousta, žádnou databázi si nevedu, takže vůbec nedokážu odhadnout, kolik jich mohlo být. Nejpovedenější koncert byl ten, co se nám nejvíc povedl, ale který to byl? No kdo ví, já tedy ne. (úsměv)

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

V zahraničí jsme už párkrát hráli, ale vzhledem k současnému uzavření hranic kvůli Koronaviru se asi jen tak někam nepodíváme, což je velice smutné. Snad to brzy všechno skončí a budeme moci zase cestovat a hrát.

Plány do budoucna…

Co nejvíce propagovat na koncertech naši novou desku a najít si spolehlivého bubeníka. Něco se už rýsuje, ale nechci to zakřiknout.

RECENZE

Facebook

Bandzone

Bandcamp


Zveřejněno: 29. 04. 2020
Přečteno:
1707 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář