Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

?. ?. - ??. ?. 2021, Česká republika

Těžko budete na české a slovenské scéně hledat silnější trojici, než je tato. Na společné tour, které čítá celkem osm českých měst, se totiž vydávají bastardi ČAD, thrasheři LAHAR a crusteři ADACTA. Sestava kapel, která vás zadupe do země intenzivními sety, které jsou povinností pro každé vyznavače hardcore/punku a metalu. Od první do poslední minuty budete potit krev! Přijďte proto podpořit undergroundovou kulturu ve vašem městě! Podrobné informace, časové harmonogramy nebo info o dalších předkapelách najdete na konkrétních událostech koncertů.

Tour:
3.4. 2020 – Praha, Modrá Vopice
4.4. 2020 – České Budějovice, Fabrika
17.4. 2020 – Brno, Melodka
18.4. 2020 – Uherské Hradiště, Klub Mír
1.5. 2020 – Valašské Meziřící, M klub
2.5. 2020 – Jablunkov, Rock Café
15.5. 2020 – Písek, Divadlo Pod Čarou
16.5. 2020 – Chrudim, R klub

Vstupenky za 250/300 Kč (odkazy v událostech).

Pořadatelem turné je MF Agency.

Kapely:

ČAD (metal/HC, Svätý Jur)
Bandcamp
Slovenská legenda opět v zlobí, a to s novou deskou "Zabi ma“" v zádech! V současné době asi nejznámější metalová kapela ze Slovenska. Jejich start je datovaný rokem 1994 (pokud teda Pišta a Bandzone nekecá!). Počátek kapely a první vydaná věc byla psána hrubozrnným grincore rukopisem, psal se tehdy rok 1998. Následují splity s Anhumado Granujo (Cz), Dischord (Bra), Entrails Massacre (De), Grossmember (Pl), Unholy Grave (Jap), Rabies (Cz) atd. Od té doby kapela ušla poměrně dlouhou cestu. ČAD představují dokonalé propojení metalu, crustu i grindu. Zpěvy se změnily z hlubokého chrochtořevu do srozumitelného mateřského jazyka, který zpěvák a kytarista v jedné osobě, Pišta, ovládá na jedničku. Kytarové rify se přenesly do roviny starých metalových nápadů a srozumitelných thrashmetalových výjezdů. Na basu to drtí jeho sestra (v posledních letech zůstává doma na mateřské) a za velmi svižně rytmicky tepajícíma bicími, sedí dynamický kulometčík Jano s přezdívkou „Tornad“. Vřele doporučujeme tvorbu z posledních let. Zvuk jejich desek prostě zabijí. Slyšet byste určitě měli alba „Psia krv“, „Súkromná vojna“, „Ťažký kov“ a „Čertova Kovadlina“. A zcela jistě zazní i vály z nových desky „Bastard“ a „Zabi Ma“ a ze společného splitka s Lahar! Držte si klobouky, protože ČAD vás roznesou na kopytech.

LAHAR (thrash metal, Písek)
Bandcamp
Tato domácí kapela to masakruje na scéně již osmnáctým rokem. Za tu dobu prošla cestu od fastcoru a thrashcoru až ke klasickému thrash metalu. LAHAR vydali několik respektovaných nahrávek, z nichž ty poslední vyšly u labelu Doomentia Records – „Umění strachu“, „Až přijde čas“ a splity s Exorcizphobií i nedávné s Čad. Kapelu neminuly ani personální změny. Nejprve sestavu doplnil na druhou kytaru Kozel (Kaosquad), poté došlo k výměnám na postech zpěváka a baskytaristy, kdy Banána a Gisberna nahradili Iny (Gride, Radiolokátor) se Skalíkem (ex-Mururoa, ex-Grex). Inyho záskok v LAHAR se nakonec protáhl na tři roky a v prosinci 2016 odzpíval poslední koncerty. Post nového frontmana zaujal v květnu 2017 Růža (Kuzimu Mabaya, Entrapped) a v sestavě se okamžitě zabydlel. Korek (kytara) a Žrout (bicí) jsou pak jedinými původními členy, kteří pamatují všechny momenty LAHAR. Ať už to byly v minulosti supporty kapelám jako Tankard, Protector nebo Venomous Concept, turné s kamarády Gride či několik účastí na festivalech Obscene Extreme a Brutal Assault, vždy byli u toho. Za ty roky na scéně se z LAHAR stala česká thrashmetalová jednička, která však nezapomíná ani na scénu hardcorovou. Dalo by se říct, že LAHAR jsou u nás pojítkem právě těchto dvou scén a na jejich koncertech lze pokaždé vidět onášivkované džísky, trika Black Flag stejně jako trika Kreator. V současnosti pětice připravuje materiál pro novou desku. Koncerty této jihočeské bandy jsou tou nejlepší reklamou na thrash metal a na tuzemské scéně to platí dvojnásob! LAHAR vám znovu naservírují intenzivní a energický set! Stage diving, mosh pit, headbanging povinný!!!

ADACTA (crust punk, Bratislava)
Bandcamp
ADACTA bezpochyby patří mezi nejlepší crustové kapely v našich končinách. Svým syrovým a metalickým soundem však oslovují fanoušky extrémní hudby napříč žánry. Kapela má na kontě řadu koncertů nejen v „Československu“, ale i v zahraničí. Také diskografie je bohatá na desky. Zejména pak alba „Amen“, „Tma“ a zatím poslední fošna „Zlo“ nemohou chybět v žádné sbírce fanatiků žánru. ADACTA do vás nasype poctivý crust, který naservíruje v krátkých a intenzivních skladbách, jež tepají po vzoru švédských žánrových legend a nabízí slovenské texty plné sociálních i politických témat. Energie, zběsilost, válec a zmar!


Zveřejněno: 24. 01. 2021
Přečteno:
5208 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář