Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD 2019, Czar Of Crickets Productions / voodoo injected rawk´n´roarl / Švýcarsko

Voodoo injected rawk´n´roarl – tak KING LEGBA AND THE LOAS charakterizují svou produkci, kterou zvěčnili na druhé řadovce „Back From The Dead“. Předcházelo jí debutové EP z roku 2013, na kterém se představilo stejné trio, které tvoří sestavu i dnes. Zajímavostí pro fanoušky sludge/doomu může být, že všichni tři muzikanti se v různém období objevili v sestavě celkem profláklé party ZATOKREV, která u nás nejednou koncertovala a kterou táhne (stejně jako label Czar Of Crickets) Frederyk Rotter, syn českých emigrantů… 

S tím žánrem to ale u KING LEGBA AND THE LOAS není tak snadné, respektive vydavatel uvádí garage rock & rock´n´roll, což taky příliš světla nepřináší, ale ve finále to směska všech uvedených žánrů asi je. Napřed jsem si říkal, že rock´n´roll si představuju trochu jinak, ale nedá se nic dělat, i tenhle žánr se tu a tam objeví, byť v poněkud specifickém balení. Nejspíš se dá mluvit o rocku, garage rocku, hard rocku, stoner rocku, psychedelic rocku, troše punku i metalu… různorodému mixu, který působí vcelku pohodovým dojmem.

Nad titulním songem se převaluje stonerový opar, ale i opar MOTÖRHEAD ve smířlivější poloze, nechybí ani lehký závan psychedelie v mezihře, která následuje po vcelku dravém úvodu. Od začátku je zřejmé, že album „Back From The Dead“ nahráli zkušení muzikanti, všechno šlape, jak má, vokály jsou na úrovni. Zbytečně natahovaný začátek druhé skladby mi nevoní, ale pak song nabere směr jižanský či blues rock se zajímavým zvukem kytary, ale v punkovém rytmu. Ještě větší punk a jízda je následující horor rockem inspirovaná „Voodoo Witch“, zřejmě nejlepší položka kompletu, tedy pro ty, kteří dávají přednost živelnější muzice.

V druhé polovině alba se pracuje s podobnými ingrediencemi, chvíli je to živější, chvíli volnější, nechybí dlouhé instrumentální pasáže („Resist The Gods“), typická rockovka-garážovka („A Little Pity“), něco na způsob ZZ TOP, je to celé takové uvolněné, nic neřešící, nejspíš určené do zakouřeného klubu, kdyby se v něm tedy smělo kouřit. (úsměv) V podstatě mi nahrávka přijde povedená, disponující kvalitním zvukem – vydavatel neopomněl uvést, že se nehrávalo ve Švédsku s Tomasem Skogsbergem, který produkoval třeba HELLACOPTERS nebo ENTOMBED, ostatně právě pro fanoušky HELLACOPTERS by měla být určena i tvorba KING LEGBA AND THE LOAS. Ale abych navázal na přetrženou nit a dokončil větu o tom, že je nahrávka povedená – zároveň mi místy přijde trochu utahaná, chybí v ní nějaké jasné záchytné body a vlastně i nějaký jasný hit, který by asi v daném ranku chybět neměl. Za mě malinko lepší průměr.

Obal je grafické peklo. (úsměv) Nevím, jestli CD vyšlo jen jako obdržená pošetka, ale přední strana je jen jedna… a na ní stojí chlápek s kytarou a lucernou jakoby na krchově, nechybí lebka, název alba hororovým písmem, patlanina no. 

Seznam skladeb:

  1. Back From The Dead
  2. Ghost Train
  3. Voodoo Witch
  4. Moonchild
  5. Resist The Gods
  6. A Little Pity
  7. No Surprise
  8. Home 

Čas: 32:42

Sestava:

  • Tobi Glanzmann – vocals, guitar
  • Marco Grementieri – vocals, bass
  • Silvio Spadino – drums

Facebook

https://www.czarofcrickets.com/


 


Zveřejněno: 31. 10. 2019
Přečteno:
3638 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář