Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

27. 11. 2019, Bratislava - MMC

Exkluzívna show pre Česko a Slovensko!!

Priaznivci populárneho seriálu The Last Kingdom pozor!!

So svojou špeciálnou show sa v novembri tohto roku predstaví najznámejšia speváčka, inštrumentalistka a skladateľka z Faerských ostrovov Eivør. Máte možnosť ju vidieť prvýkrát na Slovensku – v Bratislave v rámci jej jediného koncertu pre Česko a Slovensko. Je známa tým, že nahrala titulnú hudbu do populárneho seriálu The Last Kingdom a soundtrack do známej videohry God of war.

Eivør sa narodila a vyrastala na Faerských ostrovoch uprostred severného Atlantiku a so spevom začala už v rannom detstve. Spievala tradičné faerské ľudové piesne a v 10 rokoch sa naučila hrať na gitaru a pokúsila sa už komponovať. Jedným z prvých umelcov, ktorí ju v začiatkoch ovplyvnili bol Leonard Cohen. V 16-tich rokoch vydala svoj prvý album a nadchádzajúce roky trávila vystupovaním na rôznych folkových festivaloch naprieč Škandináviou. Zatiaľ čo jej hudobné začiatky spočívali v tradičných faerských ľudových piesňach, postupne Eivør objavovala veľké nadšenie v nekonečných možnostiach elekronickej hudby a trip hopu, ktorý reprezentoval Massive Attack.

Eivør vo svojej tvorbe až fascinujúcim spôsobom, pre ňu typickým, kombinuje prvky rocku, folku, tradičnej faerskej ľudovej hudby, severskej hudby s prvkami jazzu, klasickej a eletronickej hudby a trip hopu. Keď pracuje na novej piesni, vždy si predstaví prírodu svojej domovskej krajiny, vzdialeného súostrovia a to Faerských ostrovov. Ako hovorí Eivør, „môže to byť veľmi drsné a zároveň veľmi jemné a keď spievam, vidím, že divokosť a mäkkosť sa spojili“.

Ako veľké uznanie jej hudobného umenia, bolo jej ponúknuté nahrať titulnú hudbu do veľmi populárneho televízneho seriálu BBC/ Netlix The Last Kingdom, čo Eivør dostalo do povedomia širokej verejnosti. Taktiež nahrala soundtrack do známej videohry God of war. Doposiaľ vydala 10 štúdiových albumov a niekoľko live albumov. V poslednej dobe spolupracovala s kultovou Wardrunou a ich lídrom Einarom Selvikom.

Príď si vychutnať komornú atmosféru tohto výnimočného koncertu! Obmedzená kapacita, miesta budú určené len na sedenie pre lepšie vychutnanie tejto jedinečnej atmosféry.

https://www.facebook.com/events/2984173814958513/ 


Zveřejněno: 10. 03. 2019
Přečteno:
3433 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář