Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

LP 2017, Hells Headbangers Records / black, thrash metal / USA

MIDNIGHT, to už je na světové undergroundové scéně pojem. Jednočlenný projekt metalového maniaka Jamieho Walterse, který v MIDNIGHT působí pod pseudonymem Athenar, se fanouškům starého black/speed/thrash metalu zarývá do pamětí již od roku 2003. Athenar tvoří a nahrává veškerou hudbu sám a pro živé hraní si najímá muzikanty. Nabízí se zde paralela s TOXIC HOLOCAUST. I stylová. MIDNIGHT zakotvili u amerického labelu Hells Headbangers Records a pod ním také vyšla další dlouhohrající deska s názvem „Sweet Death and Ecstasy“. Jak je u MIDNIGHT zvykem, kresba obalu je trochu bizar a nejinak je tomu tentokrát. Album vyšlo na vinylu v několika barevných variantách, kazetě i na CD. Posledně jmenovaný nosič pak obsahuje bonusy v podobě live záznamů.

Deska „Sweet Death and Ecstasy“ představuje třetí velké album v diskografii MIDNIGHT. Najdeme na něm celkem osm skladeb, které vydají na něco málo přes třicet minut stopáže. Už při prvním poslechu mi bylo jasné, že tentokrát bude něco trochu jinak. A skutečně. MIDNIGHT se vždy vyznačovali svým přímočarým a jednoduchým mixem old school black, speed a thrash metalu, který prostě evokoval metalický rock´n´roll někde na pomezí kapel VENOM, TOXIC HOLOCAUST a MOTÖRHEAD. Tento odkaz samozřejmě přetrvává i na desce „Sweet Death and Ecstasy“, ale výrazně přibylo pomalejších a středně-tempých pasáží, které na první poslech působí poněkud vlažně. Je to i případ otvíráku „Crushed by Demons“. Skladba se pomalu rozjíždí, je zřídka řadí MIDNIGHT vyšší rychlostní stupeň a naopak song vyšperkovali heavymetalovým sólem. To dvojka „Penetratal Ecstasy“ je načichlý špinavým punkovým feelingem a patří k nejdivočejším na desce.

Se třetím songem „Here Comes Sweet Death“ se vracíme do pomalu tekoucího toku, na jehož dně však nacházíme výborný riff a celou řadu kytarových sól. Hudba přesně vystihuje název skladby. Nejkratší „Melting Brain“ disponuje chytlavým refrénem a spadá do kategorie rychlejších vypalovaček. Druhá strana desky obsahuje taktéž čtyři vály. „Rabid!“ je metal/punkovým hitem, kterému nechybí melodické pasáže, neskutečně vlezlý riff a gradující závěr. „Bitch Mongrel“ prakticky pokračuje v nastoleném tempu a nejvíce připomíná rané nahrávky kapely. Můj hodně oblíbený kus i díky dlouhému sólu! Následující „Poison Trash“ pak ještě stupňuje tempo. Neskutečný nástup, tady to MIDNIGHT tlučou hlava nehlava. Závěrečný opus „Before My Time in Hell“ je se svou délkou šest a půl minuty nejdelší na desce, ale také nejrozmanitější. Tato skladba je pomyslným shrnutím celé desky. Úvod se nese ve středním tempu, vše podložené skvělým riffem a dokreslujícím sólem. Poté nastává lehká změna tempa a MIDNIGHT plíživým heavy sólem míří do finiše. V závěru pak ještě přidají na tempu. Výborná záležitost! Album

„Sweet Death and Ecstasy“ nabízí osm výživných skladeb zaobalených do hutného, lehce špinavého a syrového zvuku. Však se o mix a mastering alba postaral Joel Grind (TOXIC HOLOCAUST). K tomu si připočtěte srozumitelný a správně chraplavý Athenarův zpěv a dostanete opravdu parádní album, nad kterým zaplesá každé oldschoolové srdce.

Seznam skladeb:

  1. Crushed by Demons
  2. Penetratal Ecstasy
  3. Here Comes Sweet Death
  4. Melting Brain
  5. Rabid!
  6. Bitch Mongrel
  7. Poison Trash
  8. Before My Time in Hell

Sestava:

  • Athenar – vokály, kytary, baskytara, bicí

Čas: 32:02

Bandcamp Facebook


Zveřejněno: 24. 05. 2019
Přečteno:
3902 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář