Nejbližší koncerty
  • 16. 04. 2024Extrémní death-thrashová kapela SPIDER KICKER'S z Řecka h...
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

VICIA VIRTUTIS - Shromáždění mrtvých stínů CD 2005 - Samovydání

Kapela Vicia Virtusis z Českých Budějovic nie je pre mňa moc známa, vlastne o nej počujem prvý raz, ani na nete som toho o nej moc neobjavila, preto som bola na tento počin zvedavá a tu sú moje pocity z neho.

Toto CD otvoria ženské zdesené výkriky a pokračuje to pak black/deathom, trošku nemelodickým, ale pak sa to stíši, začnú jemné gitarové melódie a spevák má vcelku zaujímavý growling a havraní spev sa tiež dá... Cítim z toho, neviem či je to úmysel, black metal aký kedysi vznikal v ČR - niečo typu Masters Hammer alebo Törr. Najmä od 1:30 v piesni "Pár Černých Vraníků" som si spomenula na Otu a jeho sóla na albe Kladivo Na Čarodejnice. Proste táto pieseň sa mi dosť veľmi páči. Tretí song "Shromáždění mrtvých stínú" - vlastne titulná vec - začína skôr takou jednoduchou nevýraznou a slabou deathovou drtenicou a aj ňou pokračuje - riffy sú monotónne, no proste nič moc... navyše basgitara je dosť nevýrazná. A musím ešte povedať, že celkovo zvuk na tomto CD nie je bohviečo. A v "Divadlo Osudu" je to bohužiaľ to isté. :-( Trošku zaujímavejšie to začne byť, keď v 1:30 (opäť :-) ) tempo zrýchli a opäť trošku pocítime ten Törr-ovský starý prístup (ovšem Törr sú na tom lepšie, predsalen profesionálnejšie, ale Vicia Virtutis sa im v určitých momentoch približuje - čo je aspoň u mňa pozitívum, lebo tú kapelu ja moc rada :-) ), vokalista si zanôti "Divadlo Osudu...", vskutku pekný názov. Čoraz viac sa mi páči, keď české kapely spievajú vo vlastnom jazyku, super! :-) "Krvavý Antikrist" je znova ťahavý, opakujúce riffy... Do toho celkom podarené gitarové sóličko to zachraňuje, ale márne čakám na nejakú dynamiku a zrýchlenie tempa... No ale musím povedať, že čím väčšie číslo má pieseň, tým je lepšia... :-) Od piesne "Vévoda z Blangis" sa vyklubali vcelku zaujímavé songy, sú rýchlejšie než predošlé, aj keď občas to upadá do tých monotónnych pasáží. Posledný kúsok "Hroby" sa rozlúči so zaujímavo zefektovaným rehotom a patrí s druhým medzi naj na tomto počine...

Takže zhrnutie - album je rytmicky tak v strednom tempe, občas k tomu zrýchli, občas zas spomalí... štýlovo black/death, zlý zvuk, občas ubíjajúce monotónne riffy, ale takisto miestami aj fajn melódie a fajn nápady.

Čas: 23:54

Tracklist:

  1. Démon
  2. Pár černých vraníků
  3. Shromáždění mrtvých stínů
  4. Divadlo Osudu
  5. Krvavý Antikrist
  6. Píseň syna Tmy
  7. Vévoda z Blangis
  8. Nekromant
  9. Hroby

www.vicia-virtutis.wz.cz


Zveřejněno: 09. 07. 2005
Přečteno:
3415 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Weronyka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář