Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Než začnu popisovat průběh druhého dne, musím ještě jednou vyzdvihnout snahu pořadatelů o maximální spokojenost návštěvníků.

Postrach všech českých festů ? mobilní záchody ? se čistily a vyvážely cca co 3(!) hodiny, takže nehrozila nějaká nechtěná blitka:-). Ceny za hadry, pivo a podobné nesmysly byly v normě (když za normu považujeme měsíční příjem němce:-)), ale bez prdele, trička všech nožných kapel a druhů se daly sehnat za 10 ? 15 euro, mikiny za 20 ? 30 (kamoš ale třeba sehnal za 7(!) eur), pivo stálo 2 eura, takže i pro našince únosné. Jestli bude nějaké příště, rozhodně měním eur více. Ještě bych zmínil malé pódium s karaoke, kde na Bitter Sweet Symphony a jiné popovky (Madonna), všichni totálně growlovali, takže super cover verze:-)    

Krásné slunečné ráno všem zvedlo náladu, takže plechovkový Radegast byl opět nejoblíbenějším nápojem. Sobota byla, aspoň pro mě, nejslabším dnem festivalu. No pro někoho díky vystoupení Iron Maiden zase nejlepší:-). Je to věc vkusu. Prvním velkým tahákem byl Kataklysm. Takže zase kotel:-) Totální deathmetalová smršť vyvolala bouřlivou odezvu a v pitu to vřelo. Tvorbu nějak zvlášť neznám, ale As I Slither ano:-), každopádně výborné představení a uspokojení všech ortodoxdeathfans, kteří zas tak moc důvodů k pařbě letos na WFF neměli. Deathových kapel na letošním WFF moc nebylo, ale ty co pořadatelé pozvali, stály maximálně za to.

Jak jsem byl rozdováděný, odskočil jsem si pořádně zaboxovat a pogovat na Murphy's Law. Víceméně klasický oldschool HC opět ?roztančil? Hardbowl, zpěvák dobře komunikoval s lidma a dotvářel tak pohodu v celém stanu. Nechal se nosit na rukou, rozdával Jagermeistra (nebo jak se to píše) rozhazoval vody a podobně. Dobrý týpek. A propo i když na WFF dorazili HCčkáři, punkeři a metalisti všeho druhu nezaznamenal jsem jediný konflikt. Zkrátka klídeček.

Po téhle porci pohybu jsem se zmohl až na maďarské soulflyisty Ektomorf. Podle zaplnění main stage jsem pochopil, že zatímco u nás na ně přišlo do Abatonu cca 100 lidí, v Německu a nejen tam, plní úlohu headlinerů, což při kvalitě muziky (i když neoriginální) dá rozum. Možná ale, že to bylo překvapení i pro samotnou kapelu, zdá se mi totiž, že jsem slyšel z úst frontmana něco jako, že je to jejich koncert před největším publikem. Ektomorf dal do vystoupení vše co mohl, zazněly skladby převážně z novinky Instinct a rozeskákané publikum řvalo refrény společně s kapelou. Otvíralo se Show Your Fist, dále zazněly Fuck You All, Instinct, Gipsy, I Know Them, Set Me Free atd. Uvidíme, s čím se vytasí Max Cavalera a Soulfly. Už teď je podle řady lidí Ektomorf výrazně lepší.

Já bych ještě Maxe do starého železa neházel. Stejně jako zkušené pardály Iron Maiden. Ti by přežili snad i pád meteoritu a stejně by na ně bylo plno. Já osobně heavymetal nemám moc rád, takže jsem ani set panen neviděl. Ale při odchodu z areálu Dickinson říkal, že se bude hrát výhradně z prvním čtyř alb. Předpokládám, že asi nejlepších, když to tak zdůrazňoval. Tím pro mě hudební sobota skončila a věnoval jsem se jiným radovánkám:-))


Zveřejněno: 07. 07. 2005
Přečteno:
3301 x
Autor: Skipi | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 07. 2005 23:45 napsal/a Agos
Fuj
Fuj... zpátky přeci... no ono je už dost hodin :-)
08. 07. 2005 23:45 napsal/a Agos
Ektomorf
jj, já se k té řadě lidí hlásím. Fakt jsou Ektomorf daleko energičtější a místy i zajímavější než Soulfly... uvidíme, s čím však Max příjde příště. nejraději bych byl, kdyby s tím, že je spátky v Sepultuře :-)