Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD-R 2018, vlastní náklad / black metal/crust/punk / Česko

Poslední obsáhlejší materiál o kapele THE WITCH z Třemošné u Plzně jste si na Fobii mohli přečíst zhruba před necelými třemi roky, kdy její principál Michal Toman představoval tehdy právě vydané krátké EP „Regres“. Poté se skupina na nějakou dobu s nahrávkami odmlčela a připomněla se až před nedávnem a to dalším, co do stopáže, krátkým počinem „Misanthrocraft“

Kdo kluky zná, tak jistě ví, že jejich songy, v nichž se prolínají prvky black metalu, crustu a punku, nejsou opravdu nijak sáhodlouhé, tudíž i při sedmi prezentovaných skladbách je takříkajíc velmi rychle hotovo (cca 10 minut). To samé se dá uvést i o struktuře jednotlivých válů, která není vůbec nijak složitá, pánové Michal, Major a Sir do toho prostě naplno řežou a nekompromisním způsobem válcují všechno a všechny kolem. Pokud jsem ve své poslední recenzi, týkající se výběrového CD „The Roots Of The Witch 1999 - 2014“ vydaného k 15 letům fungování skupiny kvitoval, že se chlapi v případě natáčení skladeb konečně vydali od klasického D.I.Y. přístupu, k trochu profesionálnějšímu způsobu nahrávání, což jejich výslednému výrazu podle mě hodně pomohlo, tak v případě aktuálního EP se opět vracíme poněkud do minulosti, ke kořenům, ze kterých THE WITCH před lety vzešli. Jak sama tahle banda na adresu novinky praví: „Očekávejte primitivní, špinavý, syrový a garážový randál jako za starých časů, kdy se zapnulo nahrávání na kazetu ve zkušebně a jelo se!“ Věřím, že někteří fandové, co mají tento syrový sound rádi, budou po této stránce naprosto spokojení, já sám bych však raději uvítal kvalitnější zvukové ošetření skladeb, které mi sedělo přece jenom více. Ze sedmičky představených věcí, které jsou především Michalovým dílem (do hudební složky se zapojil i Sir) mě asi nejvíce zaujaly „Vlčice“, „Hnijící svět“ a „Metal, crust a punk“.

Kdo z vás bude mít zájem, může si kompletní EP zdarma přehrát na serveru Youtube, kdo by chtěl kluky podpořit i finančně, tak má jednak možnost na Bandcampu, kde je nahrávka dostupná v digitální podobě za 2 eura a pro milovníky fyzických nosičů je potom připravené CD-R s potiskem a jednoduchým, ale výstižným černobílým obalem ve slim krabičce, které je možné si zakoupit přes některý z internetových profilů skupiny.

Myslím si, že bodování EP by v tomto případě nemělo zas až takový význam, protože vlastně ani nebylo jeho účelem bořit hitparády nebo bodovací systém (úsměv), ale spíše potěšit všechny věrné fanoušky. Jsem přesvědčený, že kdo je hlavně s ranou produkcí THE WITCH obeznámený, tak ví, do čeho vstupuje, a předpokládám, že bude i spokojený. Naproti tomu milovníkům vytříbeného zvuku a cizelérských hudebních výkonů doporučuju se tomuto randálu obloukem vyhnout, jelikož by jim mohl způsobit zdravotní újmu. (smích)

Seznam skladeb:

  1. Doublethink
  2. Vlčice
  3. Než se vše posralo
  4. Lobotomie
  5. Hnijící svět
  6. Metal, crust a punk
  7. Sen o konci světa

Čas: 10:15

Sestava:

  • Michal – zpěv, kytara, programování
  • Major – kytara
  • Sir – baskytara, zpěv, programování


Bandzone
Facebook


Zveřejněno: 15. 12. 2018
Přečteno:
3947 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 12. 2018 09:27 napsal/a The witch
Díky moc
Za recenzi