Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Souhrn zajímavých alb, které vychází v září 2018 + tipy na koncerty.

V září letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Coornelus

A FOREST OF STARS (Anglie) – „Grave Mounds and Grave Mistakes“
Black metal, Prophecy Productions
Po třech letech se na světlo podívá nevšední parta, a to ve všech směrech, A FOREST OF STARS. Tito originální black metalisté vydají své páté album, které, jak pevně věřím, bude stále obsahovat kapelní esenci a cit pro skládání muziky, jak to umí jen oni. Atmosférický black metal, protkaný silnými melodiemi, doplněný houslovými party, ale zároveň stále dostatečně psychedelický, měl v jejich podání vždy punc něčeho výjimečného. Na album si bude ještě potřeba chvíli počkat, ale pro nedočkavé je už online první song.

CLUTCH (USA) – „Book of Bad Decisions“
Rock, Weathermaker Music
CLUTCH jsou v podstatě všude, kromě Čech, velice populární kapela, která vyprodává haly. A není divu. Tahle živelná rocková parta, která vydá už svou dvanáctou velkou desku, chytla v posledních letech nevídanou formu, o čemž svědčí alba jako „Earth Rocker“ a „Psychic Warfare“, která sklidila zasloužený úspěch. Další nová deska CLUTCH je automaticky očekávanou událostí a tak nezbývá doufat, že se kapele zase podařilo vymyslet dostatek silných skladeb.

Emma Ruth Rundle (USA) – „On Dark Horses
Rock,  Sargent House
Emma je v první řadě zpěvačka s velice emotivním a příjemným projevem. Známá je z působení v kapelách, jako jsou RED SPAROWES anebo MARRIAGES, díky kterým jsem našel v Emmě zalíbení. Poslední deska MARRIAGES je úžasný relax, pohoda a sbírka křehkých post rockových hitovek. Podobné vyznění má Emma i na své sólové dráze, kdy její poslední album „Marked for Death“ podobnost s MARRIAGES nijak nezapře. Nicméně to mi nevadí, ba naopak. Nové album, i kdyby strádalo po hudební stránce, čemuž nevěřím, bude zajímavé poslechnout už jenom kvůli jejímu éterickému zpěvu.

DEICIDE (USA) – „Overtures of Blasphemy“
Death metal, Century Media Records
Ďábel s obráceným křížem na čele si dal poměrně dlouhou pauzu (pět let), ale to ho určitě nemohlo zastavit v tom, aby i na novém albu poslal každého křesťana minimálně na onen svět. Co čekat od DEICIDE jiného, než ten jejich přísný death metal, kterému se věnují pomalu tři dekády. DEICIDE u mě vyvolávají vzpomínky hlavně na jejich desky z devadesátých let, ale tipuju, že i letos budou znít řádně zle a že se i s novinkou sejdeme na tom stejném deathmetalovém mejdanu, který už asi jiný nebude. To ale neznamená, že by kapela nemohla nahrát dobrou desku. O výsledku se za pár dní budeme mít možnost přesvědčit.

Tipy na koncerty:
7. 9. VOIVOD, Praha – Futurum
13. 9. TRAGEDY, Praha – Altenburg
14. 9. DROM, OLAF OLAFSONN AND THE BIG BAD TRIP, KANNOUT, Praha – Klinika
23. 9. SPECTRAL VOICE, BLUES FOR THE REDSUN – Praha, Strahov 007

 

Johan

CRUADALACH (Česko) – „Raised By Wolves“
Folk metal/core, 7hard Records
Po třech letech od předchozího alba „Rebel Against Me“ se objeví v pořadí třetí full počin CRUADALACH. Kapely, která během své desetileté existence prošla zajímavým vývojem a prakticky na každé desce zněla jinak. Od folk metalu se postupně posunula k folk metalu/coru, což sice vypadá jako prapodivné spojení, nicméně v případě pražské kapely tomu tak skutečně je. CRUADALACH opět vyměnili část sestavy a slibují přitvrzení, což lze už nyní posoudit při poslechu prvního singlu „Brave New Dawn“. Album vznikalo ve studiu The Barn a  21. září vyjde pod německým labelem 7hard Records. Křest proběhne 9. 11. 2018 v Brně a 10. 11. 2018 v Praze.

VREID (Norsko) – „Lifehunger“
Black metal, Season of Mist
I VREID si dali tříletou pauzu mezi předchozím a novým albem – a v případě pracovité družiny vzešlé před čtrnácti lety z respektované skupiny WINDIR jde o vůbec nejdelší prodlevu mezi dvěma řadovkami. Takže věřme, že si parta kolem kytaristy a zpěváka Stureho dala na čas kvůli tomu, aby nahrála tak silné album, jako bylo svého času „Milorg“. VREID vždycky sázeli na srozumitelnost a melodie, které dokázali napsat tak, aby nepůsobily vlezlým dojmem, a první ochutnávka „Black Rites in the Black Nights“ to potvrzuje. Celé album bude k mání 28. září.

PANTHEIST (Belgie, Anglie) – „Seeking Infinity“
Prog doom metal, Melancholic Realm Productions
S novým albem se po dlouhých sedmi letech připomenou i doommetaloví veteráni PANTHEIST. Kolem  jediného zakládajícího člena Kostase Panagiotoua se opět proměnila sestava; z tohoto pohledu je zajímavé hlavně angažmá Rumuna Daniela Neagoeho, který bubnuje resp. bubnoval v nějakých dvaceti kapelách. PANTHEIST se postupem let prodoomali od funerálních temp k doom metalu lehce progresivnímu a pro letošní desku si dokonce založili vlastní label – album pod ním vydají 14. září.

Tipy na koncerty:
8. 9. ŠUMAVA AGAINST, Sušice – chatová osada Luh
11. 9. QUASARBORN, BOHEMYST, POTHEAD, Strakonice – Křemelka
22. 9. ŽIŽKŮV VRAŽDÍCÍ PALCÁT, Tábor – Cadilac

 

Peťan

CAULDRON (Kanada) - "New Gods"
Heavy metal, Dissonance Productions
7. září vychází mnou velmi očekávané album - pátá studiovka kanadských CAULDRON. Trojice přešla k novému labelu Dissonance Productions, u kterého novinka "New Gods" vyjde na vinylu i na CD. Album překvapilo na poměry CAULDRON i velmi netradičním obalem. Na samotném nosiči najdeme celkem devět songů a dle singlu "Letting Go" je jasné, že CAULDRON nijak neuhnuli ze svého hudebního projevu. Znovu půjde o tradiční heavy metal, který je plný melodií, kytarových sól a origiálního vokálu. Tohle by si neměl nechat ujít žádný fanda klasického metalu.

SATAN (Anglie) - "Cruel Magic"
NWOBHM, Metal Blade Records
Tato anglická legenda chytila druhý dech. Nová deska "Cruel Magic" bude již třetím počinem kapely během posledních pěti let. Nabídne celkem deset skladeb, které dle ochutnávek budou typickou tvorbou SATAN. Zkrátka tradiční heavy metal vlny NWOBHM s naprosto jedinečným rukopisem a charakteristickým zpěvem Briana Rosse. "Cruel Magic" vyjde u známého labelu Metal Blade Records na vinylu a CD již 7. září. Naprostá povinnost pro fanoušky této téměr zapomenuté kapely.

BASTARDIZER (Austrálie) - "Dawn of Domination"
Black/thrash metal, Undercover Records
Jedna nová deska pro undergroundové fajnšmerky. Po VOMITOR a NOCTURNAL GRAVES vydávají nové album další Australané, BASTARDIZER. Tato parta hraje klasický old school black/thrash metal a na novou desku "Dawn of Domination" nahrála celkem jedenáct nových skladeb. Pro kapelu ze Sydney se jedná o druhou velkou desku a čtveřice bude chtít navázat na úspěšný debut "Enforcers of Evil" z roku 2014. Novinka vychází 22. září.

Tipy na koncerty:
4. 9. VIRUS, HATEFUL AGONY, KING KEPORKAK, Praha - Modrá Vopice
6. 9. NIGHT DEMON, Praha - Fatal Music Club
27. 9. THRASH NIGHTMARE FESTIVAL - WARM-UP PARTY: RADIATION, DEATHLY SCYTHE, EJECUTOR, LAID TO WASTE, Písek - Local club Pí


Zveřejněno: 01. 09. 2018
Přečteno:
3493 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

11. 09. 2018 23:00 napsal/a Garfield
Tipy na koncerty
13. 9. LEPROUS, AGENT FRESCO 29. 9. KAUAN, SELF-HATRED, SOMNUS AETERNUS obojí v klubu Melodka, Brno