Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

7″EP 2018, Support Underground / black, thrash, heavy / Slovensko

Hned v úvodu musím uvést, že jsem strašně rád za vydání tohoto EP na vinylu. Vždyť online poslech „Witch Bitch“ je dostupný už zatraceně dlouho a fyzický nosič byl dlouho očekáván. Řeč je o prvním asfaltu bratislavského old school komanda DEMOLIZER. Toto uskupení bude možná pro mnohé fanoušky velkou neznámou, takže se nevyhneme krátkému představení. Sestavu DEMOLIZER tvoří staré známé tváře bratislavského podzemí, tj. Demolator (GOATCRAFT), Vrána (RADIATION, GOATCRAFT), Mrož (RADIATION) a Adam (BETON). To je však sestava pro živé hraní. Ve studiu se o vše starají Demolator s Vránou.

Diskografie DEMOLIZER je skromná. Osobně jsem na kapelu narazil někdy v roce 2011, kdy se ke mně dostalo tehdy rok staré kazetové demo „Possessed“. Na kontě kapely jsou z té doby ještě další dva demáče. DEMOLIZER jsou vlastně spíše projektem, který je chvíli aktivní, chvíli ne. Vše záleží na vytíženosti členů. Singl „Witch Bitch“ byl nahrán v roce 2016, o dva roky později vychází u českého labelu Support Underground na sedmipalci. Vydání je skromné, bez vnitřní přílohy s texty i bez kapsy na samotný vinyl. To je trochu škoda. Nicméně všechny další podstatné informace najdete na zadní straně obalu. Jeho přední strana oplývá novou kresbou, která výborně sedne jak k hudbě, tak i pod výrazné žluté logo kapely.

Na desce najdeme celkem tři skladby. Na straně A se nachází titulní song „Witch Bitch“. Žádné dlouhé intro, DEMOLIZER jdou rovnou na věc. Okamžitě vás přes čumák praští zvuk. To je snad ta nejprašivější nahrávka, kterou jste za poslední dobu slyšeli, haha. Zašpiněný, zahuhlaný demo zvuk je přesně tím, co dělá DEMOLIZER demolujícím komandem. Ta syrovost nahrávky vás vrací do doby, kdy se metal nedělil na škatulky a hrálo se na to, kdo bude znít co nejvíc tvrdě. Tady najdeme parádní všehochuť starého blacku, thrashe, NWOBHM a rock´n´rollu. Jinými slovy, smíchejte VENOM, SODOM, IRON MAIDEN a MOTÖRHEAD, přidejte špetku bahna a dostanete DEMOLIZER. Celé té špíně dominují jednoduché, až punkové kytarové riffy, chorobný, ale srozumitelný vokál, sem tam nějaké heavymetalové sólo a dřevní bicí, které se ozývají jakoby někde v pozadí, přesto vás drží pořád pod palbou.

Když desku otočíte, čeká na vás druhý song z vlastní tvorby – „Live in Sin“. V podstatě se jedná o pokračování skladby „Witch Bitch“. I tady DEMOLIZER diktují tempo v rytmu výše zmiňované staré školy. Líbí se mi ta neurvalost, kterou skladba oplývá. Podobně je tomu i u coveru songu „Fire Fire“ od legendárních MOTÖRHEAD. S tímto zvukem a zpěvem zní „Fire Fire“ neskutečně rouhavě, má jiskru, živelnost. Myslím, že za toto by kluky pochválil i sám Lemmy.

Tři skladby, necelých deset minut. To jsou nejdůležitější čísla singlu „Witch Bitch“. Když to shrnu, jedná se o jasně o nejlepší nahrávku DEMOLIZER, byť toho srovnání moc není. Kluci dělají hudbu, která je samotné baví nejvíc a baví i mě. Ten, kdo má rád vyumělkované nahrávky, na tímto EP zlomí hůl. Ten, kdo se rád přehrabuje prachem zasypanými deskami z 80. let, si bude podupávat do rytmu. A já patřím k té druhé skupině. DEMOLIZER mám moc rád a pevně věřím, že tímto EP to zdaleka nekončí. Je mi jedno, jestli na další nahrávku budu čekat rok nebo deset let, jen věřím, že kluci ještě něco vydají. Proč? Protože podobnou kapelu v Česko-Slovensku prostě nenajdete…

Seznam skladeb:

  1. Witch Bitch
  2. Live in Sin
  3. Fire Fire (MOTÖRHEAD cover)

Čas: 9:30

Sestava:

  • Demolator – kytara, bicí, vokály
  • Vrána – baskytara, kytara

Bandcamp

 


Zveřejněno: 08. 06. 2018
Přečteno:
4173 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář