Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

18. 5. 2018, Praha - Rock Café; 19. 5. 2018 - Plzeň - Pod Lampou; 25. 5. 2018, Ostrava; 26. 5. 2018, Brno

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY
Moravská kapela s češtinou na rtech, která vydala svoji minulou desku celosvětově u francouzské firmy Season Of Mist. Držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání melancholického metalu s folklórními motivy dávné Moravy, alba "Relic Dances" a "Návaz" navíc producentsky zastřešená world-muzikantem Tomášem Kočkem. Sedm desek, více než dvacet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby průkopníci stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal".

Zadoomaní moravští náladotvůrci vyráží propagovat své nové album "Smutnice", které vychází v pátek 11. května 2018 u vydavatelství REDBLACK. Produkce se ujal světově proslulý průkopník orientálního rocku Yossi Sassi (Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra, ex-Orphaned Land), za zvuk je odpovědný Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

Název desky "Smutnice" odráží atmosféru celého alba, jehož děj se odehrává během jednoho jediného dne. Začíná východem Slunce, které je podle starých pohanských pověstí ukováno Kovářem, a končí jeho západem, smrtí, kdy Slunce odvádí bohyně smrti Morana do Návu, aby na druhý den opět mohlo povstat a vyprávět nový příběh. Ani na této desce nechybí nástroje jako cimbál, housle, violoncello, čarovný ženský vokál Hany Hajdové a sekundující charismatický mužský projev Pavla Hrnčíře. Hřmotné elektrické kytary, basa a bubny jsou kontrastem k melodickým nástrojům a sborům či přirozenému projevu folklorního souboru Kriváň, který si kapela přizvala k nazpívání partů v písni "Za nevěstou".

https://www.facebook.com/ssoge
https://www.youtube.com/ssoge
https://twitter.com/theSSOGE
https://www.instagram.com/silent.stream.of.godless.elegy/


ET MORIEMUR
Dnes patrně nejznámější představitelé nové vlny českého doom metalu se po čtyřech letech od vydání poslední desky vrací s čerstvým počinem „Epigrammata“. Na nahrávce, která se stala albem měsíce v metalovém časopisu Pařát a sbírá nadšené ohlasy po celém světě, hrají prim starořecké motivy s gregoriánskými chorály a vládne jí epická atmosféra spojená s orchestrální pestrostí a melodickou tvrdostí typickou pro tuto plzeňskou formaci. EM hudebně vycházejí z doomu, tento styl ale obohacují o prvky blacku, ambientu či klasické hudby. Jejich vystoupení mají teatrální, zároveň však komorní nádech, kdy se za světla svíček odvíjí příběh smutku a bolesti, ale i naděje a duchovního osvobození.

https://www.facebook.com/etmoriemur


Zveřejněno: 16. 01. 2018
Přečteno:
3429 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář