Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

LP/CD/MC 2018, Hells Headbangers Records / black, thrash, punk / Brazílie

V první řadě musím říct, že tohle je album, jehož nahrávání i vydávání jsem na dálku celou dobu „sledoval“. Díky tomu, že WHIPSTRIKER jsme v Písku dvakrát pořádali, jsme spolu s hlavním protagonistou a mozkem této kapely, Victorem, neustále v kontaktu. Často si píšeme, co je nového na obou stranách a jsem přesvědčený, že v budoucnu nás ještě tento Brazilec poctí svojí návštěvou. No nic, teď tu máme novou fošnu, kterou Victor pojmenoval dost výstižně – „Merciless Artillery“.

Jestli se od posledního alba něco změnilo, je třeba zmínit label. O kompletní vydání nové desky se totiž postaralo americké vyhlášené vydavatelství Hells Headbangers Records. Po všech těch malých labelech je to pro WHIPSTRIKER určitě příjemná změna. Minimálně v tom, že vinyl, CD i kazetu mají pod jednou záštitou. Obal desky je prostě excelentní. Jednoduchá, ale výstižná kresba bitevního pole, kterému dominuje obrovské logo kapely. Autorem je legendární Rok (SADISTIK EXECUTION) a jeho tvorba je na první pohled jasně rozpoznatelná.

Na samotné desce pak najdeme celkem osm skladeb, jejichž autorem je sám Victor. Ano, WHIPSTRIKER jsou dlouhé roky one-man projektem. K nahrávání si tentokrát přizval svého brazilského kámoše Hugo Golona. To je ten malý velký bubeník, který se objevil v Písku za bicí soupravou u APOKALYPTIC RAIDS i WHIPSTRIKER. Tentokrát vzal do ruky také kytaru a nahrál všechny kytarové party. Tito dva všeumělové dobře vědí, co dělají. Vždyť hned první titulní skladba „Merciless Artillery“ je vražednou kombinací old school thrash/black metalu, který v sobě mísí i syrové punkové vlivy. Přímočarost byla vždy hlavní předností WHIPSTIKER a já ji tam cítím zase. A to i přesto, že mi tato deska nepřijde tolik „rock´n rollová“ jako její tři předchůdci. Nicméně WHIPSTRIKER to dohání úplně jinde. Tento materiál se vyznačuje spíše valivým charakterem a má doslova zabijácký zvuk. O ten se postaral Joel Grind (TOXIC HOLOCAUST), který desku masteroval. No, takhle to dopadne, když se toho chopí ten nejpovolanější! Jednotlivé skladby mají krátkou stopáž, celá deska má půlhodinku. To maximálně kvituji. WHIPSTRIKER servírují rouhavý metal s parádními kytarovými riffy, silně vypíchnutou baskytarou a přímočarými bicími, které doslova korespondují s názvem desky, tedy nemilosrdná artilerie. Tu a tam uslyšíte i krátké kytarové sólo. Není jich moc, nejsou dlouhá a ani příliš technická. Jenže na to se u WHIPSTRIKER nehraje. Victor navíc svým typickým zastřeným projevem diktuje texty o hrůzách válek, nesvobodě či destrukci. No a nějaký ten Satan tam také nemůže chybět (úsměv).
 
„Merciless Artillery“ je deskou, která vás rozcupuje na kousky svojí dokonalou „primitivností“, zaobalenou do zničujícího zvuku. Victor opět nahrál pro WHIPSTRIKER album, které patří k tomu nejlepšímu v metalovém undergroundu. A to nejen v Brazílii! Tato nahrávka má odezvu ve všech koutech světa!

Seznam skladeb:

  1. Merciless Artillery
  2. Rape of Freedom
  3. Calm after Destruction
  4. Mantas Black Mass
  5. Soldier of Sodom
  6. Warspell
  7. Enemies Leather
  8. Bestial Hurricane

Čas: 30:05 min.

Sestava:

  • Victor Whipstriker – vokály, baskytara
  • Hugo Golon – kytara, bicí

Bandcamp a Facebook


Zveřejněno: 26. 03. 2018
Přečteno:
3611 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 03. 2018 14:29 napsal/a immortal
To: Peťan
Díky. Tuhle kapelu rád podpořím. U Vás v Písku byli naprosto famózní.
28. 03. 2018 12:40 napsal/a Peťan
CD...
Já myslím, že se možná v nějakém českém distru objeví. Pokud na něj narazím, dám echo ;-)
27. 03. 2018 20:36 napsal/a immortal
Jo, jo
To je velká paráda, ale kde má obyčejnej nesmrtelník sehnat cédo.