Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

CD 2017, vlastní náklad / melodický rock / Česko

Pokud jste na naší scéně ještě nezaregistrovali jméno VOICE OF INSTINCT (dále VOI), tak vězte, že se jedná o název pražské rockové kapely, která se začala formovat zhruba někdy v polovině roku 2015 a vesměs v ní najdeme muzikanty, kteří už mají poměrně bohaté zkušenosti ze svých předchozích nebo i paralelních působišť. Zpěvačku Hanku a jejího manžela bubeníka Filipa si možná budete pamatovat z powermetalové party LAMMOTH, která fungovala více než 10 let a vydala dvě řadová CD, Filip navíc vyjma VOI figuruje v současné době i v kapelách FACE THE DAY a BETWEEN THE PLANETS. Kytarista Petr Kotál má svou vlastní progresivně rockovou skupinu 7/8 FRAG a baskytarista Lukáš Hrachovec, který se k VOI přidal jako poslední, v minulosti zastával post kytaristy u pražských metalistů FIRE BREATH. Kompletní kvarteto se po hudební stránce rozhodlo vydat cestou melodického rocku s anglickými texty a před nedávnem vydalo své debutové CD nazvané „Independent“.

Nahrávka obsahuje celkem 9 skladeb, na nichž má největší podíl zpěvačka Hana Kittnarová, která je jednak většinovou autorkou hudby a společně s Filipem je podepsaná i pod textovou náplní desky. Důležitým nástrojem, vyjma už těch vyjmenovaných, jsou klávesy hrající pod rukama pěnice Hanky, jimiž je celé CD protnuto. Ať už je zrovna jejich výsledný výraz jakýkoliv (řekněme od klasického klavíru, což je asi nejpoužívanější poloha, až po různé moderní zvuky), jsou bezpochyby důležitou součástí jednotlivých kompozic a mají značný podíl na jejich celkové atmosféře a finálním vyznění. Velký prostor klapky dostávají například v písních číslo dva „You Don‘t Know Me“ a pět „Voice of Instinct“, jejichž některé části jsou na nich vyloženě postavené, případně stojí na souhře kláves s elektrickou kytarou. Obohacením je i zařazení sborových zpěvů a občasné využití akustické kytary, kterou můžeme zaregistrovat třeba v už zmíněné dvojce „You Don‘t Know Me“ nebo závěrečné „No Regret“. Mě samotného asi nejvíce oslovily skladby „Nevermind“, což je svižná rocková pecka, a „Faster“, která je naopak spíše pomalejšího vyznění s hutnějšími pasážemi. Samostatnou kapitolou je Hančin zpěv, který snese ta absolutně nejpřísnější měřítka, při poslechu vás nepochybně potěší jak v nižších, tak i vyšších polohách a rozhodně patří k věcem, které by vás k tomuto albu měly přitáhnout. 

Zvukový záznam byl pořízený letos v létě ve studiu Hostivař u Zdeňka Šikýře, což bych řekl, že je nejspíš i celkem dostačující informace vzhledem ke kvalitě zvuku. (úsměv) Nevybavuju si totiž, že bych za spoustu let dozadu našel z tohoto místa nahrávku, u níž bych nebyl spokojený s výsledným soundem, ať už se jedná o kterýroliv hudební styl.

Deska „Independent“ vychází jak v digitální, tak i fyzické (jednoduchý digipack bez bookletu, autorem grafického zpracování je Štěpán Šikýř) podobě a získat ji můžete přes některý z kontaktů uvedených na internetových profilech VOI.

Pro vyznavače melodické rockové muziky a především pak kvalitního dívčího zpěvu by tohle CD určitě mohlo být velmi příjemnou záležitostí. Mé hodnocení je 6 a půl bodu.

Seznam skladeb:

  1. The End of Innocence
  2. You Don't Know Me
  3. Forgotten
  4. Useless
  5. Voice of Instinct 
  6. Nevermind
  7. Let Me Go
  8. Faster
  9. No Regret

Čas: 42:38

Sestava:

  • Hana Kittnarová – zpěv, klávesy
  • Petr Kotál – kytary
  • Lukáš Hrachovec – baskytara
  • Filip Kittnar – bicí


Hosté:

  • Katka Chalupová – sbory
  • Verča Starečková – sbory
  • Terka Baštová – sbory
  • Martin Pavlů - sbory


Facebook
Bandcamp
Bandzone
 


Zveřejněno: 18. 10. 2017
Přečteno:
3656 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář