Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

FORCEDOWN je velmi nadějná mladá coreová kapela z Rakouska. Na mých pár otázek ochotně odpověděl Bernard...

Ahoj Bernarde, Forcedown je velmi mladá kapela. Můžeš nám jí představit?

Forcedown je velmi mladá kapela se čtyřmi členy, kteří se poprvé sešli v roce 2002 a pro každého je Forcedown první kapelou. Posloucháme každý trochu jinou muziku a Forcedown  je takový mix několika různých hudebních vlivů jako je hard core, metal core, švédský melodický metal ? je těžké to popsat ? poslechněte to.

Natočili jste dvě demo CD v krátké době. Zvláště druhé CD je hodně dobré. Co od něj očekáváte?

Nové album se jmenuje ?The Immortality Of Words? a obsahuje osm skladeb. Jsou jen dvě věci, které od toho očekáváme. Zaprvé: Dostat více příležitostí k hraní aby fanoušci měli možnost nás  poznat.Moc nás baví hrát. Za druhé: Chceme aby lidé slyšeli naší muziku. Nemáme moc velkej problém s tím, když fans si naší muziku pouze vypálí, protože tím dají najevo, že o ní mají zájem. Pak to třeba vypálí svými přátelům a oni zase dál? Jestliže takto se naše nahrávka bude šířit a bude poslouchána, je to ta nejlepší věc pro nás. Dostali jsme pár e-mailů třeba z Holandska, Anglie, Švédska a dokonce i z Japonska. Vždycky jsem hodně překvapenej. Ale samozřejmě, my budeme rádi, když si koupíte naše nové CD.

Nahrávali jste v českém studio Prodigy sound. Jak se ti líbí zvuk a jak se ti pracovalo s lidma ve studiu.

V rakouských studiích jsem se cítil trochu nepochopený, protže všechny nahrávky, které jsem slyšel byly mixováné hodně do jazzu nebo do bluesu. Jeden český kámoš nám doporučil Prodigy studio v Budějovicích. Bylo to velmi příjemný ? dobra práce a vůbec jsme neměli problém s pochopením naší muziky. Vím, že některé další rakouské kapely také začali nahrávat na Slovensku nebo v Čechách, protože je to levnější a není tak těžké najít kvalitní studio. Nejsem si jistý kde budeme nahrávat naše další CD, ale myslím, že se vrátíme zpátky do Čech.

Často hrajete v Čechách. Je nějaký rozdíl mezi koncerty v Čechách a v Rakousku?

My opravdu rádi hrajeme v České Republice a koncerty jsou hodně zábavné. Myslím si, že lidé u vás jsou trochu více otevření muzice. Ale jinak není moc velký rozdíl mezi koncerty v Čechách a v Rakousku.

A jaký si myslíš, že je rozdíl mezi  českou a rakouskou scénou?

Co se týče metalové muziky, tak si myslím, že česká u.g. scéna je trochu lepší než rakouská. Lepší, protože mate více koncertů a fesťáčků. Jsem hodně překvapen, když jedeme na koncert do malé vesničky, kde se odehrává skutečný metalový masakr. Je to velmi zábavné. Rakouská scéna není zas tak špatná, ale nemáme tu tolik u.g. koncertů a to je podle mho názoru základní nedostatek.

Co plánujete dál? 

V současné době pracujeme hodně tvrdě. Hledáme nové styly, protože chceme jít na konci roku opět do studia a natočit nový materiál. Rádi by jsme natočili I nějaký video materiál. Ale to důležité pro nás je odehrát spousty koncertů, dělat dobrou show a bavit se.

Poslední slovo je tvé?

Díky všem. Koukněte na naše stránky www.forcedown.at.tf, kde můžete stáhnout některé songy z našeho nového alba. Také zde můžete najít recenze, data koncertů a my se potom budeme těšit až se na nich uvidíme.


Zveřejněno: 22. 04. 2005
Přečteno:
3459 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 04. 2005 09:52 napsal/a mrdka
hmmm
profesionalni nebo jak jse to řekne velice pěkné:)))