Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červnu 2017 + tipy na koncerty.

V červnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom vám v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Každý přidáváme i tipy na zajímavé koncerty, které nás zaujaly nejvíce. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba a koncerty v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Červnové tipy: Coornelus

LVMEN (Česko)– „Mitgefangen – Mitgehangen“
Post hardcore, Day After
S LVMEN to vypadalo bledě. Po tragické smrti Dády se zdálo, že se jedná o definitivní konec kapely, která měla na tuzemskou scénu extrémní vliv a to nejen na poli post hardcoreu. Všichni se zřejmě shodneme na tom, že lepší a respektovanější kapela u nás nikdy nebyla. Po devíti letech od posledního alba „Heron“ se v červnu objeví jeho následovník „Mitgefangen – Mitgehangen“, který se bude hrdě hlásit ke kořenům kapely a minulost rozhodně nepošlape, soudě dle ukázky „XXII“, která obsahuje všechny atributy, kterými kapela tolik bodovala. Na desce se kromě členů kapely podílela celá řádka kamarádů LVMEN, mimo jiné třeba Banán. Album vychází u Day After, zatím pouze na vinylu.

ANATHEMA (Anglie) – The Optimist
Alternativní rock, Kscope music
Je to sice nošení dříví do lesa, ale opakování je matka moudrosti. ANATHEMA už dávno doom metal nehraje! Jejich přerod v rockovou kapelu se udál už před mnoha lety, ale kapele to fanoušky neubralo a má jich dost dokonce i v metalové komunitě. Třinácté velké album těchto sympatických muzikantů okolo bratrů Cavanaghových z Liverpoolu, nabídne znovu na ploše téměř jedné hodiny přemýšlivý alternativní rock, který je do poslední noty propracovaný. Nezbývá než doufat, že se kapele povede napěchovat album silnými skladbami. První zveřejněný track „Springfield“ zní totiž velice slibně.

VALLENFYRE (Anglie) – „Fear Those Who Fear Him“
Death metal, Century media
Už se třetí fošnou se přihlásí kapela Grega Mackintoshe VALLENFYRE. Ten si opět na chvíli odskočil od svého hlavního zaměstnaneckého poměru u PARADISE LOST, aby ukojil svou touhu po old school death metalu. Obě předešlé nahrávky byly přijaty s povděkem a konstatováním – poctivé řemeslo. Nic jiného neočekávám ani na novince, která by se měla odvíjet v rámci starého death metalu bez příkras. Album pojede dle asphyxového střihu, čímž je myšleno, že řízné, kratší vypalovačky se budou střídat s delšími „zadoomanými“ kompozicemi. Uvolněné ukázky z nového alba „Fear Those Who Fear Him“ slibují silný materiál.

Tipy na koncert:
17. 6. Magick Musick – Bouda u Sušice
22. 6. PRIMITIVE MAN, ORTEGA, NIKANDER – Praha, Underdogs
24. 6. LVMEN, NIC – Plzeň, Pod lampou

 

Červnové tipy: Opat

IMPETUOUS RITUAL (Austrálie) – „Blight upon Martyred Sentience“
Death metal, Profound Lore Records
V Austrálii poslední dobou vzniká podobných projektů habaděj. Černotou načichlý death metal s pořádně potemnělým zvukem a atmosférou si protinožci nějak oblíbili a jedním z hrdých nositelů tohoto žánrového zařazení jsou IMPETUOUS RITUAL. Předchozí deska „Unholy Congregation of Hypocritical Ambivalence“ (2014) byla absolutně pekelnou záležitostí a dle ukázky „Inordinate Disdain“ se zdá, že novinka bude ještě více syrovější a hnusnější. Dozvíme se 16. června díky Profound Lore Records.

MERRIMACK (Francie) – „Omegaphilia“
Black metal, Season of Mist
Po pěti letech se s novým počinem vytasí francouzští Luciferiáni MERRIMACK. Pařížská pětice se vyznačuje hodně orthodoxním přístupem k žánru, žádné velké kudrlinky, ale pořádně přímočará pecka mezi oči. Zkušeností mají MERRIMACK na svém kontě přemnoho, však už existují 23 let. Podle ukázek jsou ale stále ve vynikající formě, posuďte sami: „Apopathic Weaponry“, „Cesspool Coronation“, „The Falsified Son“. Zbytek 9. června pod záštitou Season of Mist.

SVARTSYN (Švédsko) – „In Death“
Black metal, Agonia Records
Jestli jsem MERRIMACK nazval orthodoxním black metalem, pak nevím, jakým přívlastkem vhodně očastovat SVARTSYN švédského maniaka Orniase. Ten už v roce 1991 založil projekt CHALICE, který o dva roky později dostal současnou podobu jména, vydal od té doby osm ryze satanisticky black metalových alb a deváté „In Death“ nás nyní čeká. Zde se nehraje na techniku, na vizualitu, na snahu o zaujetí. Tohle je syrovost nejhrubšího zrna, absolutní underground (hudebně, co se týče labelu Agonia Records, tam nemůžeme už o podzemní dráze hovořit). Ornias mě vždy dostal zejména svou chladnou kytarovou prací a věřím, že i 9. června bude možno uctívat s nadšením. Ukázky: „Seven Headed Snake“, „Black Thrones of Death“.

SUFFOCATION (USA) – „…of the Dark Light“
Brutal/technical death metal, Nuclear Blast
SUFFOCATION jistě netřeba představovat. Legenda žánru, jeden ze zakladatelů kombinace technického a brutálního death metalu, vydá též v pátek 9. června osmé řadové album „…of the Dark Light“ na CD, 2LP i MC. SUFFOCATION se v podstatě po celou svou kariéru drží zavedené cesty, možná se může zdát, že na posledních deskách jim trochu dochází dech, ale já jim to furt žeru. Natož naživo to je vždy perfektní podívaná. Vlastně nevím, jestli s tímto tipem nejdu s křížkem po funuse, vzhledem ke skutečnosti, že se novinka objevila na warezu už tak před dvěma měsíci. Nejen já ale jistě poctivě čekám na oficiální vydání, label dosud vypustil dvě ukázky „Your Last Breaths“ a „Return to the Abyss“.

Tipy na koncert:
13. 6. MASTER‘S HAMMER, CULT OF FIRE – Praha, Futurum
15. – 17. 6. CZECH DEATH FEST IX – Červený Kostelec

 

Červnové tipy: Johan

MATER MONSTIFERA (Česko) - „Vězení bizarních bohů“
Melodic black metal, Pařát
Jihočeská MATER MONSTIFERA se přihlásí s novou nahrávkou po čtyřech letech, od poslední řadovky uplyne už roků šest.  Během nich se v kapele udály nějaké ty personální změny, ale žádný velký stylový přerod se nekonal, což ostatně dokumentovalo EP „V troskách Tvýho světa“ v roce 2013 – a kapela signalizuje, že všechny tři skladby z materiálu vydaného na flash disku se objeví i na novém albu. To přinese melodický black metal s klávesami, silné melodie, chytlavé refrény, ostatně nic jiného ani fanoušci kapely neočekávají. CD vyjde jako příloha magazínu Pařát 15. června.

MUNICIPAL WASTE (USA) – „Slime And Punishment“
Thrash metal, Nuclear Blast Records
Po pěti letech se 23. června objeví pod mocnými Nucler Blast novinkové album KOMUNÁLNÍHO ODPADU. To zní strašně, že? Zlatá angličtina, tam si člověk tu pitomost názvu ani neuvědomuje. (smích) Ale vážněji, kapela kolem Tonyho Foresty a Ryana Wasteho si dala pauzu, kterou hlavní protagonisté vyplnili účinkováním v dalších kapelách (IRON REAGAN, BAT…), teď ale připravili čtrnáct nových vypalovaček, které se vešly do necelé půlhodiny. Takže je jasné, že tady si nikdo nebude nic komplikovat a všechno se bude odehrávat rychle, anebo rychleji. I když ono to s tou rychlostí není až tak žhavé, několik skladeb se nese ve středních tempech a abych pravdu napsal, čekal jsem o něco víc. Svižné vypalovačky mě baví, stejně jako typické thrashové kytarové výjezdy a sóla, ale když kapela zvolní, už tak nejásám. Ale zábavné album to bezesporu je… Ochutnávka zde.

Tipy na koncert:
5. 6. REPUKED, CRYPTIC BROOD, MÖRKHIMMEL, LACK OF SUN - Praha, Modrá Vopice
24. 6. Antitrend Open Air – Žabčice u Brna
24. 6. MATER MONSTIFERA (křest CD), APRIL WEEPS, KAAK – České Budějovice, Music bar Velbloud

 

Červnové tipy: Peťan

TANKARD (Německo) - "One Foot in the Grave"
Thrash metal, Nuclear Blast
Němečtí klasici TANKARD vydávají 2. června další řadovku. Co více o těchto veteránech z Frankfurtu psát? Je jasné, že "One Foot in the Grave" bude opět ta pravá tankardovská jízda, která vás provede po barech a hospodách. Zábava je u TANKARD vždy na prvním místě, ale kvalita této partě nikdy nechyběla. A "One Foot in the Grave" toho bude důkazem.

ANTICHRIST (Švédsko) - "Sinful Birth"
Thrash metal, I Hate
"Zašpiněná" klasika ze Švédska. ANTICHRIST jsou na scéně žádanou kapelou, hrají již nějaký ten pátek, ale jejich fans se dočkávají teprve druhé řadové desky. Ta vyjde u I Hate records a ponese název "Sinful Birth". Těšit se můžete na poctivou porci old school thrash metalu, který je pořádně zahnilý a špinavý. Povinnost pro fanoušky kapel DEATHHAMMER, GEHENNAH či HELLISH CROSSFIRE.

MANILLA ROAD (USA) - "To Kill a King"
Epic heavy metal, Golden Core Records
Návrat králů epic heavy metalu - MANILLA ROAD se po dvou letech znovu hlásí o slovo v podobě nové desky. Ta vyjde 30. června u Golden Core records a ponese název "To Kill a King". Album nabídne celkem deset skladeb a fanoušci nemohou očekávat nic jiného, než klasickou tvorbu těchto legendárních veteránů. Další z následovníků nesmrtelných klasik "Crystal Logic" nebo "Open the Gates".

BLACKEVIL (Německo) - "The Ceremonial Fire"
Black/thrash metal, F.D.A. Records
Dlouho očekávaný debut bavorských satanášů BLACKEVIL je konečně tady. U známého labelu F.D.A. records vyjde album "The Ceremonial Fire", které nabídne dohromady devět skladeb. Neočekávejte něco revolučního, protože tady půjde o prastarý thrash metal s příchutí černého kovu, který hraje mladá krev. Skvělá volba pro fans NOCTURNAL, CRUEL FORCE či klasiků VENOM.

SKELETHAL (Francie) - "Of the Depths..."
Old school death metal, Hells Headbangers Records
První velká deska vyjde 23. června i francouzským staromilcům SKELETHAL, kteří jsou vyznavači klasického death metalu. "Of the Depths..." nabídne 11 songů a něco málo přes 40 minut materiálů. SKELETHAL nejsou pro českého fanouška neznámým jménem. Odehráli v našich končinách několik koncertů. Pokud máte rádi staré DEATH, PESTILENCE nebo OBITUARY, "Of the Depths..." bude deska přesně pro vás.

Tipy na koncert:
24. 6. D.R.I. - Praha, Eternia Smíchov


Zveřejněno: 01. 06. 2017
Přečteno:
3809 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář