Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

7" EP 2017, Magick Disk Musick / old school grindcore / Česko

Na tuto nahrávku čekali fanoušci jihočeských KAOSQUAD pěkně dlouho. Blatensko-písecké tříčlenné komando funguje na scéně již nějaký ten pátek a po splitu s BTCW a MC kompilaci Posloucháte Jižní Čechy 4 došlo konečně i na samostatnou desku. Sice se jedná pouze o 7" EP, ale "Institute For Mental Decay" prostě stojí za to!

Celé vydání má na svědomí Berry a jeho vydavatelství Magick Disk Musick. EP "Institute For Mental Decay" vyšlo na černém vinylu v celkovém nákladu 237 ks a vydání musí ocenit snad úplně každý sběratel. Sedmipalec má rozkládací obal z tvrdého papíru, na kterém najdete texty všech skladeb, info o nahrávání, sestavu i vtipnou promo fotku KAOSQUAD u psychiatrické léčebny ve Lnářích (úsměv). K tomu si připočtěte vloženou pohlednici, na které jsou členové kapely, coby pacienti ústavu, zachyceni očividně na útěku ze zařízení (úsměv). Celému vydání pak dominuje perfektní obal z rukou kreslíře Alexeye, jehož kresby můžete znát z plakátů na různé undergroundové koncertní akce.

Strana A EP "Institute For Mental Decay" obsahuje dva vály - "Corridors of Misery" a "Run on Pills". Přesně jak jsem očekával, KAOSQUAD nemají s nikým a s ničím slitování. Stopáž skladeb se pohybuje mezi 1 až 2 minutami a jen dokládá intenzitu a energii nahraného materiálu. Jihočeši již ve svých začátcích uchopili grindcore za ty nejstarší kořeny, přimíchali trochu death metalu a je tomu tak i na nové nahrávce. Vždyť proč také měnit něco, co bylo a je v daném žánru nejlepší? Vliv TERRORIZER, CARCASS nebo REPULSION je z hudby KAOSQUAD silně cítit, to však neznamená, že by šlo o pouhou kopii. Na tuzemské scéně se jedná o naprosto rozpoznatelnou kapelu na první poslech. Hutná kytara s ničivými riffy i vytažený zvuk baskytary jen zvýrazňují jednotlivé songy. Válcující bicí pak dokonávají zkázu. KAOSQUAD vždy zdobily dva vokály a nejinak je tomu i na novince. Pravidelně se střídající Kozel s Víťanem za mikrofonem chrlí anglické texty chorobným vokálem. Ty pojednávají o šílenství, strastech a útrapách duševně nemocného jedince.

Ani na B straně vás KAOSQUAD neušetří. Tady najdete další dva vlastní songy - "Alkomares" a "Raid Sirens". Výživná porce staré školy. Nekonečnou hnilobu dokresluje zašpiněný, přesto dobře čitelný a hutný zvuk z Hellsoundu, kde KAOSQUAD nahrávku pořídili v loňském roce. A pokud by snad někdo váhal nad tím, že pátý vál na desce už někdy slyšel, nemýlí se. KAOSQUAD totiž sáhli do klenotnice extrémní hudby a nahráli cover skladby "Fiend for Blood" od legendárních Američanů AUTOPSY. A nutno říct, že se jim to skvěle povedlo s prstem v nose.

Co k tomu dodat? Snad jen pouze to, že EP "Institute For Mental Decay" je jednou z nejlepších nahrávek tuzemského grindu, minimálně za poslední roky. KAOSQUAD pro mě představují absolutní špičku u nás a na novince to jen potvrzují. Díky svému pojetí extrémní hudby jsou v našich končinách snadno rozpoznatelní. Nekompromisní materiál, který musí chytnout za srdce každého, kdo se rád vyžívá v raném death/grindu. Profesionální pitva za živa, trvající několik málo minut.

Seznam skladeb:

  • Strana A:
  1. Corridors of Misery
  2. Run on Pills
  • Strana B:
  1. Alkomares
  2. Raid Sirens
  3. Fiend for Blood (AUTOPSY cover)

Sestava:

  • Kozel - vokály, baskytara
  • Víťan - vokály, kytara
  • Aleš - bicí

www.bandzone.cz/kaosquad


Zveřejněno: 29. 05. 2017
Přečteno:
3882 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář