Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CD 2017, Support Underground / death metal / Slovensko

U Support Underground se asi rozhodli, že vydají alba všech deathmetalových kapel ze Slovenska (úsměv). Dalším zářezem, který v dubnu vyšel u tohoto aktivního labelu, je prvotní album slovenského dua BLOODCUT, které nese název "The Old Cemetery Stories".

O existenci BLOODCUT jsem do dnešních dnů neměl ani ponětí. A tak po krátkém hledání jsem se dozvěděl, že se tato aktivní dvojice dala dohromady v roce 2015. Hlavním tahounem je Janek, který obsluhuje kytaru, mikrofon a programuje bicí. Slavek ho pak doplňuje na baskytaru. Prvním počinem BLOODCUT bylo demo "Remains of the Deceased" vydané v loňském roce. I tuto nahrávku však nové vydání obsahuje v bonusech.

Nové album "The Old Cemetery Stories" nabízí celkem sedm skladeb. První "Opening the Coffin" je pouze krátké hrané intro. Skladba "Strange Family Secrets" pak představuje první setkání s produkcí BLOODCUT. A hned vím, že tohle rande dopadne tak nějak se smíšenými pocity. BLOODCUT na mě chrlí starý dobrý death metal, který dokáže posluchače dobře přidusit. V jednotlivých skladbách dochází často ke změnám rytmu i tempa. To je při velké jednotvárnosti bicích velmi důležitý element. Jankův growling je výrazný a do hudby BLOODCUT dobře sedí. Škoda, že v CD chybí texty. Díky dobrému frázování by byl vokál s texty při ruce slušně srozumitelný. Osobně mi sedí nejvíce skladba "Horrible Experience", která je především ve druhé polovině správně valivá. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že BLOODCUT na mě působí jednotvárně a suše. Například v kytarových riffem neslyším žádné zásadní rozdíly napříč skladbami. Po zvukové stránce panuje spokojenost. SPK studio ani v případě BLOODCUT nezklamalo.

Čtyři bonusové skladby byly nahrány ve stejném studiu na sklonku roku 2015. A abych se přiznal, líbí se mi více než novinka. BLOODCUT si zde dovolili více kytarových vyhrávek a místy dokonce melodií, např. ve skladbě "Cemetery Party". A i přes svoji velkou podobnost mi tyto starší songy připadají syrovější a více je kapele věřím.

Suma sumárum, je to paradox. Prvotní demo v mých uších zní o trochu lépe než nová nahrávka. Celkově nové album "The Old Cemetery Stories" zůstává stát někde na půli cesty. V mých uších nahrávku sráží především skutečnost, že jsou si skladby příliš podobné. Nenacházím mnoho momentů, které by mi utkvěly v paměti natolik, abych kvůli nim po nahrávce sáhl znova. Po stránce produkce i zvuku se jedná o kvalitní dílo, ale hudebně u mě zůstává na průměru.

Seznam skladeb:

  1. Opening the Coffin
  2. Strange Family Secrets
  3. Horrible Experience
  4. Left to Rot
  5. House of Blood
  6. We are Zombies
  7. Flesh Eaters

 
Bonus:

  1. Cemetery Party
  2. Necromarch
  3. Still Undead
  4. Back from the Dead

Čas: 37 min.

Sestava:

  • Janek - kytara, vokály, programming
  • Slavek - baskytara

Facebook a Bandzone


Zveřejněno: 12. 05. 2017
Přečteno:
3804 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář