Nejbližší koncerty
LLYR

18.04. 2012, Praha - Chapeau Rouge

Den před tímto koncertem jsem viděl vynikající, ale v rámci jejich turné nejméně navštívený koncert Agalloch. A to údajně na téměř poloviční návštěvnosti v porovnání s vídeňským klubem, kde byl ale počet návštěvníků omezen kapacitou klubu. Z návštěvnosti pražského koncertu brooklynských Tombs jsem měl tudíž obavy a jak se bohužel ukázalo, právem.


Do klubu Chapeau Rouge jsem dorazil na osmou, kdy měla začínat předkapela, ale klub byl nedá se říct poloprázdný, ale téměř prázdný. Aha. Postupně dorazilo alespoň pár fanoušků, které současné kapely zajímají a cca kolem půl deváté se začalo hrát.


HIEROPHANT jsou pěkně nervózní parta z italské Ravenny. Jejich sludge core, podkreslený blackovými prvky, nebyl sice kdovíjak nápaditý, o to víc ale chlapci mlátili do kovadliny a snažili se silou produkce zbourat klub. Debutové album jsem sice naposlouchané neměl, ale naživo to v rámci půlhodinového setu předkapely efektní bylo. Sludgeové bahno teklo, delší set by už ale mohl i přes nasazení kapely nudit. Po posledním songu bicmen rozškubal blánu bubnu takříkajíc vlastníma pazourama… Takže rozjezd víc než dobrý.


TOMBS jsem zachytil někdy kolem alba Winter Hours a řekl bych, že jsou fošnu od fošny stále lepší. Ne nadarmo najdete jejich poslední počiny na labelu Relapse. Podle značně vyprodaného merchandisingu bylo vidět, že na dalších štacích hráli Tombs pro vícehlavé publikum, ale v Chapeau rozhodně nic neodflákli a nepříliš početnému davu předvedli divokou jízdu. Frontman Mike Hill není rozhodně typ, se kterým byste si příliš toužili vyměňovat protichůdné názory. Na to ten podmračenej chlápek působí fakt hodně hustě a k  produkci Tombs to sedí víc než dobře. Tombs kladli důraz na aktuální album Path Of Totality, z mého pohledu v diskografii nejlepší. Po dohrání základního setu se kapela chystala z pódia odejít, ale přítomní fanoušci jí to nedovolili. Masakrovalo se tedy dál a pořádně…


Na festivalu si kapelu podobného ražení člověk sice užije taky, ale s intenzitou klubového vystoupení je to většinou neporovnatelné. Zatím ty možnosti v klubech ještě pořád máme…


Zveřejněno: 26. 04. 2012
Přečteno:
3404 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář