Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

MCD 2023, Hardcore Tattoo Records, Dedication Records / hardcore / Polsko

Tuhle kapelu jsem viděl o prázdninách v Krakowě jako předkapelu AGNOSTIC FRONT a jejich hardcore se zpěvačkou mě celkem zaujal. Proto mě mile překvapilo, když mi na základě reportu z onoho koncertu napsal kytarista Langi, jestli by mi nemohl poslat jejich aktuální MCD.

Polští UNBEATEN vznikli jako kvartet v roce 2016 a „Violence On Demand“ je jejich třetí nahrávkou, byť pouze krátkou a na plnohodnotné album si ještě budeme muset počkat. Čtyři skladby vznikly už před pandemií Covidu-19, ale pak byla všem známá pauza a po konci omezení se na ně nějak nepodařilo navázat, a tak radši vyšlo MCD, protože album by chtěli mít ucelené a ne kompilaci písniček.

Přesto toto EP nabízí vyzrálý hardcore newyorského střihu. Úderné songy jsou plné energie, hráčského umu. Jsou agresivní, silné, naléhavé, mají dynamiku. Kdo má rád klasiky žánru NYHC jako třeba MADBALL, pro toho budou UNBEATEN správnou volbou. A navíc je tady hrubý vokál jinak drobné Eliz, která má místo hlasivek snad patrony dynamitu.

V jednoduchém digipacku se nachází všechny potřebné základní informace a texty v angličtině, přesto mi font písma nepřijde nejšťastnější, protože se celkem špatně čte. Jinak je to za mě poctivě odvedená práce. A to i díky srozumitelnému zvuku, který dodává nahrávce patřičnou razanci. Přesto si myslím, že tyto kapely lépe vyzní v přímém kontaktu, čili naživo.

Seznam skladeb:

  1. Voice Of Victims
  2. Driven By Green
  3. V.O.D.
  4. Straight From BDG

Čas: 12:25

Sestava:

  • Eliz – zpěv
  • Langi – kytara
  • Rob – basa
  • Sauat – bicí

Facebook
Bandcamp

 


Zveřejněno: 28. 12. 2023
Přečteno:
408 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář