Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

EP 2023, kooperace labelů / grindcore / Francie/Slovensko

Tohle je pořádně hlučné splitko, které na malé gramofonové desce vyšlo za spolupráce Here And Now! Records, SSGC, Psychocontrol Records a Nihilocus Records (kazetová verze vyšla u Šváb Records). Nacházejí se na něm dvě relativně mladé kapely, které vsadily na grindcore staré školy, takže očekávejte pořádný nářez a songy krátké pár desítek sekund.

Trio CIVILIAN THROWER z Francie funguje od roku 2020, kdy se rozhodli členové různých kapel (mj. WHORESNATION nebo MICHEL ANOIA) během covidu-19 založit nový projekt. Za celkem krátkou dobu je tohle snad jejich devátá nahrávka (mají ještě minialbum a několik splitů). Nabízí sedm intenzivních skladeb hrubšího zrna, v nichž se střídá growling s ječákem. Prostě destruktivní smršť se vším všudy. Ne náhodou jim Čurby poslal pozvánku na OEF 2023, že?

To SANGRE DE IDIOTAS ze Slovenska vznikli o chvilku dřív, když se dva členové SEDEM MINÚT STRACHU nudili. Tak si založili projekt pro odreagování, jehož jméno je sloučeninou názvů jejich dávnějších kapel (čili SANGRE DE CRISTO a IDIOTS PARADE). Osm krátkých songů nabízí Janovo nekompromisní blastbeatové běsnění a do něj Rišovu neurvalou basovou hru a neandertálský řev. Při poslechu se ani nechce věřit, že jen ta první složka je seriózně secvičená podle konkrétní představy a ten zbytek je více méně improvizace. Ovšem dohromady to zní parádně (což Čurby ví a kluci si zahrají na OEF 2024).

Když to shrnu, mám před sebou sedmipalec s výbornou muzikou, na němž oba spolky vycházejí z old school grindcore kapel, kterým tímto vzdávají hold. K tomu si přičtu kvalitní zvuk a pěkně stylově zpracovaný obal a nemám co řešit – tohle je povedená deska!

Seznam skladeb:

  • CIVILIAN THROWER
  1. Backlash
  2. Death Seeds
  3. Airport Fainting
  4. In Debt Wellfare
  5. Brain Failure 2.0
  6. Ascending Ballista
  7. Zillion Of Meat
  • SANGRE DE IDIOTAS
  1. 0:47
  2. 0:32
  3. 0:35
  4. 0:32
  5. 0:38
  6. 0:08
  7. 0:36
  8. 0:40

Čas: 10:04

Sestavy:

CIVILIAN THROWER

  • Plume – hlas
  • Migou – struny
  • Moule – údery

SANGRE DE IDIOTAS

  • Jan IxPx – bicí
  • Richard Sangre – basa, zpěv

CIVILIAN THROWER Bandcamp

SANGRE DE IDIOTAS Bandcamp

Psychocontrol records

 


Zveřejněno: 29. 11. 2023
Přečteno:
405 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář