Nejbližší koncerty
INSANIA

Hudební magazín z podsvětí, 148 stran, A4, březen 2023, Česko

Po roce je zde další číslo fanzinu, který boří veškeré žánrové hranice. Velký formát opět zdobí tajemná obálka namalovaná Andym a především našlapaný obsah, tentokrát o necelých 150 stranách. Tohle jsou už zavedené standardy. Laťka byla před lety posazena vysoko a je pěkné sledovat, že ji páni tvůrci nepodlézají, natož shazují.

Všemu kralují skvělé rozhovory jdoucí do hloubky a tím pádem jsou nadčasové. Otázkou pak je, jestli dotyční interpreti dostanou v následujících několika letech příležitost v jiných tiskovinách, když na sebe zde vyzradili prakticky vše, aby se neopakovali a čitatel si neřekl: „Tohle už znám z Telepatie.“ Dopodrobna byli vyzpovídáni například Martin Čech z Epidemie Records, objev loňského roku MISS MARPLE, Papagáj z PHR, Šakal (RABIES, Noise Master zine), FAÜST, spisovatel detektivek Jiří Březina, nečekaně Monika Načeva nebo Anička z TERMINATOR X. Něco mě bavilo hodně, něco skoro vůbec, ale spokojenost převládala.

Ale taková anketa na téma „Má chování muzikantů vliv na vnímání jejich tvorby?“ šla hodně kolem mě. Rozhodně zajímavější byly minirozhovory s kazetovými labely, těch je tady pět. A samozřejmě nechybí ani tourreporty. Ty se sešly celkem tři. První pojednává o čtyřech speciálních koncertech GNU, WOLLONGONG a LYSSA. Klasickým evropským alkovýletem nás provede Skoří z EXORCIZPHOBIE. A na závěr tady jsou SNĚŤ a jejich dobrodružná výprava do Mexika. Všechny tři jsou skvěle napsané a přitom je každý jinak pojatý.

Takže se týmu Telepatie opět podařilo poskládat pestrý obsah, jehož tvorba rozhodně dává smysl. Ale to už přece všichni ví a rozhodně očekávají. Takže gratuluji k dalšímu skvělému číslu, které jsem si mohl zařadit do knihovny!

telepatiezine@seznam.cz
Facebook

 


Zveřejněno: 20. 06. 2023
Přečteno:
865 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář