Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Svoji dosavadní pouť na hudební scéně mapuje slovenská skupina THE TRICKSTERS.

Začiatky skupiny THE TRICKSTERS siahajú až do roku 2006 keď vznikla kapela E&I (neskôr KVET ŽIVOTA) .

Zaujímavé na tejto kapele bolo to, že nikdy verejne nevystúpila, napriek tomu hrala stále iba naživo. Kapela sa vyznačovala so svojou ťažkou psychedéliou a improvizáciou, ale aj tím, že všetky nahrávky kapely sú naživo zaznamenané. Medzi improvizovanými inštrumentálkami sa v KVETE ŽIVOTA urodili aj spievané skladby, ako napríklad slovenská "Tajomstvá" a aj anglická variácia na "3, 2, 1 štart" kompozícia "Waste another day".

TRICKSTERS hrajú až tri skladby tejto kapely: "Čas", "Diaľnica ku hviezdam" a významnú skladbu "Do krajín". Je to zároveň aj najstaršia skladba v repertoári. Má korene ešte v 90 rokoch, vo fiktívnej kapele zo základnej školy THUNDER AND FLASHES. Táto skladba bola znovu nahratá v úplne inej podobe a je aktuálnym singlom kapely THE TRICKSTERS. 

KVET ŽIVOTA boli: 

Richard Piroška - gitara a spev, 
Katarína Štvrtecká - spev a basgitara ,
Matúš Kuba – bicie,  
M. P. – gitara, 

neskôr Peter Satina – klávesy,
Zuzka Pirošková - klávesy a spev. 

Neskôr sa duša kapely dostala aj na pódiá , ale už v značne zmenenej zostave. Samozrejme aj pod novým menom ČARO OKAMIHU. Čaro okamihu bolo v tom, že zloženie kapely sa líšilo na každom jednom koncerte a nahrávke. Kapela sporadicky vystupuje a de facto nikdy nekončí. Paralelne s týmto zoskupením vznikla aj kapela  SEX PRE PANENSTVO. Tá vydáva album ktorý sa volá "Doba jalová", odkiaľ pochádzajú skladby "Seniori" a "Príchodovka", ktoré hrajú takisto TRICKSTERS naživo.

SEX PRE PANENSTVO boli:

Marek Kučera - bicie, spev a produkcia,
Katarína Šrvrtecká - spev a basgitara,
Ján Coss - spev a gitara,
M. P. - spev a gitara.

Neskôr popri S. P. P. vznikla ďalšia kapela, odkiaľ TRICKSTERS hrajú hit "Televízia". Banda sa volá JOLANIN ROZPAROCK, známa predovšetkým svojim hitom a klipom "Kríza" či ostrou kritikou cirkvi ako takej pod názvom "Svätá Stolica". Protest rocková úderka hrá v zložení: Peter Seki Sekanina, M. P. a Marek Blažíček.

Všetky vyššie menované kapely sa neskôr rozpadli a na ich troskách vzniklo ďalšie zoskupenie - THE TRICKSTERS.

Maroš Plávka - spev a gitara, 
Tomáš Varga z kapely TZB – basa, 
Slávo s neznámym priezviskom - gitara a spev (takisto priniesol jednu skladbu "Tak bež"), 
Doktor Juraj – sólová gitara, 
Zsíros – bicie.

Tomáš priniesol z TZB aj ich najlepší song "Posledná minúta" a kapela nadviazala na predošlé v skladbách "Bohyňa" a " Nízky prelet nočným mestom", vytvára veľmi ojedinelý zvuk , keď mixuje 4 rôzne štýly psychedelický rock, punk, metal a pop.

Je to vlastne výber z toho najlepšieho za poslednych 15 rokov okolo M. P. plus ďalšia vlastná tvorba. Všetky menované skladby sa dajú vypočuť na YouTube. 

Bandzone
Facebook


Zveřejněno: 04. 12. 2021
Přečteno:
1607 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář