Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Představuje se turnovská groovemetalová kapela.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapelu jsme založili v létě 2018, ale naplno tvořit se začalo o půl roku dýl, kdy jsme sehnali vyhovující zkušebnu. Nutno ale říct, že tvrdý jádro spolu hrálo stejnej binec už v devadesátkách (ESSGLAM RIOT, později SOLPUGA), kdy nám to bezvadně šlapalo, a když jsme do toho po těch letech znova řízli, bylo to jako bychom nehráli jen tejden.
AM I GOD je otázka bez otazníku a znamená přesně to, co z ní plyne. Prostě se zeptej sám sebe.
Prvotním impulsem pro vznik týhle kapely byla neukojitelná potřeba hrát, dlouholetý hráčský vazby, kamarádství a společná láska k muzice. Jo, a v neposlední řadě pocit nedopitýho panáka. (úsměv)

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

  • Mgr. Markýz Pecywall – zpěv

Je mu kolem 35 let (asi, vole, nevím přesně), ale je to kus. Dost dlouho hrál metal na basu v Anglii v mizerný zkušebně, kterou platil ze svýho mizernýho platu za celou kapelu anglickejch netáhel. Po tomhle debaklu se vrátil do ČR a okamžitě (už na letišti) nastoupil jako basák do hvězdných CRUSHER. Po hibernaci CRUSHERU se usadil v ještě hvězdnější formaci AMOCLEN, kde působí doteď jako zpěvák. Na basu prej cvičí furt, ale zpěv ho živí královsky už bratru 5 let.

  • Šár Don Coyotte – kytara

Nejstarší člen, zachovalý padesáterák s pěstěným plnovousem. Kanec a guru. Znalec vín z pumpy. Díky tomu, že se znal s Formádžim a Huňádym už v pradávné minulosti, bylo založení AM I GOD jen otázkou několika desetiletí. Věrný souputník Huňádyho. Na kytaru hraje už 71 let. I tak jeho génius plodí ikonické skladby a zbytek souboru několik týdnů tápe, než pochopí, o co jde. 

  • Kvatro Formádži CSc. – kytara, vokály

Vrstevník Zlatana. Milovník všeho, co se dá vyloudit z extrémní metalový kytary. Bohem zvolený experimentátor, inovátor a inspirátor. Riffmaster a aranžér formátu Jeffa Hannemana. Zásadní podíl měl na fungování CRUSHERU a dlouhodobě kromě AM I GOD przní svoji další děvku – AMOCLEN. Tvoří absolutní výjimku v souboru, neboť cvičí denně již 38 let. I v neděli. Příští rok mu bude 47.

  • Ing. Zlatan Diego Huňády – basa, vokály

Vrstevník Kvatra. 47 let. Nesnáší fotbal. Diego poznal Kvatra na úsvitu devadesátek v úderce zvané SAIGON. Po krátké kariéře v PERVERZNÍ ŠARLOTĚ oba uznali, že je třeba něco dělat. Společně se Šár Donem vznikla sazenice ESSGLAM RIOT. Zlatan rád píše texty a básničky a vůbec, ale vůbec necvičí. To si může dovolit jen díky své unikátní technice mentálního cvičení, při kterém není nástroj třeba. Na nástroj cvičí již 38 let jako Kvatro. Náhoda? Nemyslíme si.

  • Vinn – bicí

Vinnovi je 22. Mazánek. (úsměv) Dříve hrál buben v metalové ANARCHII, ale po konkurzu k AM I GOD, na kterém se ocitl úplně sám a vyhrál, se k souboru na naléhání ostatních přidal. Je typickým představitelem moderního trendu totálních výkyvů v životosprávě. Mimo buben ovládá i trumpetu, ale pouze o samotě. Zbytek kapely jeho vášeň nesdílí. Vinn začal hrát na buben již těsně před svým porodem. Dře, a to se cení, a kapela si ho hýčká (za půlky).

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka vznikla ve studiu Hitmakers pod dohledem Tomáše Marka (bicí Petra Janů, David Koller). Nahrávání proběhlo v klidu a spokojenosti. Finální mix udělal Mirek Polák v libereckém Studiu Kamarád. Všichni to jsou profíci, který vyjdou vstříc a obohatí nápadama celej proces. 
Nahrávky se snažíme šířit hlavně po sociálních sítích, ale nabízíme i fyzickou placku, aby byla, jak se říká, „ta hmota“. Připravujeme si to komplet sami. Cena směšných 60 zlaťáků plus poštovný.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Texty jsou anglicky, protože to tak cítíme. Na češtinu jsou tady jiní specialisti. Systém je ten, že Zlatan přinese báseň, Pecywall přeloží a nasere do hudby. Teď se nám osvědčil i postup napsat nejdříve text a na něj složit hudbu. Témata se točí kolem „chcaní si do vlastní vany“. Největší problém této planety jsme my lidé. Zlo a špína, kterou tuhle nádhernou modrozelenou kouli dusíme, budou jednou tečkou za vším. No, a pak píšeme o holkách. (úsměv)

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

První nástřel loga přinesl Zlatan. Šár Don následně graficky logo dovymazlil a vytvořil obal našeho prvního EP i webovky. Je to součást všeho, co je vidět.  A pak je tu hudba.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

PANTERA, MACHINE HEAD, FEAR FACTORY, SEPULTURA, ANTHRAX, SLAYER, SKID ROW, IRON MAIDEN, MÖTLEY CRÜE, PRETTY MAIDS, DEATH, OBITUARY, SIX FEET UNDER, CANNIBAL CORPSE, SLIPKNOT, BLACK SABBATH, THE WHO, JETRO TULL, KISS, MOTÖRHEAD, AC/DC, ALICE IN CHAINS, BILLY IDOL, EUROPE, GWAR a strejček Jedlička.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Rozesíláme, oslovujeme. Měli jsme domluvené vydání budoucího alba s Jurajem Haríňem – majitelem Slovak Metal Army. Bohužel Juraj náhle a nečekaně zemřel (R.I.P. Juraj), takže to hrneme dál a uvidí se. V nejhorším případě to vydáme na Šlágru. (úsměv)

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Máme za sebou teprve do deseti koncertů, bída. Spousta akcí, převážně větších, padla kvůli důchodové reformě z Wuchanu. Hodně se povedl letošní Agressive Music Fest – díky borci z INPAIN!
Obecně to teď pro kulturu není nic moc.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ven určitě chceme. Takový Wacken do pár let by se nám zamlouval. A uděláme pro to maximum. 

Plány do budoucna…

V listopadu natáčíme videoklip ke skladbě „Spit Blood“ a bude to asi pěknej masakr. Poteče krev, máte se na co těšit! Čeká nás Rádio Beat – Hard and Heavy s Petrem Korálem a jeden song pojede na Rádiu 1 v pořadu Inclubátor. Jinak makačka na novejch kusech a pak hrát, hrát, hrát. Bez dřiny není nic. A jednou dopít toho panáka. (úsměv)

RECENZE zítra

Facebook
Bandcamp
Bandzone


Zveřejněno: 16. 11. 2021
Přečteno:
1473 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář