Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
TELEPATIE VI

Jablunkovské metalové kladivo WITCH HAMMER koncem roku ve známém studiu Bomb Jack (DYMYTRY, TRAKTOR) pořídilo novou desku. Ta na jaře vyjde u Smile Music, kteří z ní právě uvolňují první palcát v podobě singlu „Krypto elita“, jež nadcházející album zároveň uvádí.

Pokud jste na jméno WITCH HAMMER dosud nenarazili, poslech prvního singlu z nadcházející novinky vás svou přesvědčivostí donutí si udělat za kapelou historické ohlédnutí. Zvuk nové desky totiž kope a vnáší do tradiční kovové muziky svěží vánek. A to nejen dynamickým, přirozeným a úderným zvukem, ale též současným hudebním pohledem na „starou hudbu“. Tuzemské heavy symbolizované kapelami jako VITACIT či TITANIC je tu chutně modernizováno zámořskými vlivy odkazujícími klidně až k „Youthanasia“ od ikonických MEGADETH nebo třeba feelingu progresivních titánů QUEENSRŸCHE.

„Krypto elita“ novou desku, která svým příběhem navazuje na album předchozí, otevírá. „Po textové stránce zde otevíráme téma ‚spolku vyvolených‘, kteří tahají za nitky dnešního světa a určují jeho směr. Je to úvod do uceleného koncepčního příběhu, který se táhne celým albem,“ představuje desku basák Petr Caputa, který je zároveň textařem WITCH HAMMER.

„Krypto elita“ je ale pro novou nahrávku ještě symboličtější. Je to i první skladba, kterou jablunkovská kapela pro novou desku složila a je to též první song, na níž WITCH HAMMER po mnoha letech znovu pracovali jako čtveřice už s novým kytaristou Vojtou Chobotem. Petr Caputa jeho přínos opět komentuje. „Honza, který na desku veškerý materiál složil, si díky druhé kytaře mohl dovolit zkomponovat nové aranže a kytarové harmonie, které jsou nyní mnohem bohatší. Do celkového soundu WITCH HAMMER jsme zároveň nechali proniknout i nové moderní vlivy, které pro nás nebývaly úplně obvyklé a celé nahrávce velmi prospěly!“

A nahrávce velmi prospívá i její zvuk, který pořídili u zkušeného Wendela Dreiseitla (studio report najdete zde), jež ocení audiofilové. Ti si užijí čistý a řádně šťavnatý řízný sound, který stojí na přirozeném náběru nástrojů zachovávajícího jedinečný zvukový charakter při nahrávání použitých aparátů i jednotlivých nástrojů. Přesvědčte se sami.

Witch Hammer
http://witchhammer.cz 
https://facebook.com/Witchhammer.cz
https://instagram.com/witchhammerofficial

Smile Music Records
https://smilemusicrecords.cz
https://facebook.com/SmileMusicRecordsCZ
https://instagram.com/smilemusicrecordscz


Publikováno: 31. 01. 2023
Autor: Johan

Fotogalerie