Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Je to tak, vážení přátelé! Agentuře Pragokoncert se podařil kousek přímo husarský a na seznamu dosud potvrzených kapel pro letošní 3. ročník festivalu se objevila hvězda jasná jako slunce!

Finská kapela s půvabnou Tarjou v čele ? NIGHTWISH! Kapela NIGHTWISH se tak poprvé v opravdu velkém stylu s velkým pódiovým show představí publiku v ČR!!!

Po Německém Wackenu, kde jsou Nightwish absolutními headlinery, je tedy ?Masters? dalším významným evropským festivalem, který bude mít tu čest přivítat gothic rockovou skupinu, která v řadě zemích Evropy v loňském roce doslova dala ?na prdel? opravdovým hudebním gigantům a to nejenom v oblasti rock a metal. Deska ?Once? se stala vůbec nejprodávanějším albem Evropy dle Billboard-Eurocharts a za sebou nechala desky interpretů jako Anastacia, Norah Jones, The Corrs, Maroon 5, Velvet Revolver?atd.!!! Při udílení cen Emma-Galla v únoru v Helsinkách získali Nightwish prvenství v kategorii nejlepší album roku (Once), nejlépe prodávané album roku (Once), Skupina roku a nejlepší finská skupina roku. Ve Finsku byla zmiňovaná deska ?Once? hned 3x platinová! Na loňském turné v Německu se prodalo přes 50.000 vstupenek!  A ani popularita Nightwish v ČR nezůstává pozadu. V anketě rockového magazínu Spark získali Nightwish snad všechny prvenství na které mohli dosáhnout. Nightwish je skupinou roku 2004, mají nejlepší desku roku 2004 a Tarja se stala sex symbem roku 2004! Co více dodat. Zkrátka po exkluzivním koncertu světově uznávaných Manowar nás čeká na festivalu další velký hudební zážitek.

MANOWAR zde odehrají jediné, exkluzivní vystoupení pro východní Evropu! Druhé vystoupení získal německý festival Eartshaker! Leader skupiny Joey De Maio při svém pobytu v Praze na konci února, věnovaném promotion a podpoře festivalu, odhalil novinářům také jedno z mnoha překvapení, které na nás v létě na Masters of Rock čeká. Manowar odehrají na Masters Of Rock set dlouhý 90 minut. V závěrečných 30 minutách pak budeme všichni v areálu svědky unikátní světové premiéry! Poprvé v historii Manowar doprovodí ?Kings Of Metal? živě 100 členný symfonický orchestr a pěvecký sbor! Celá show se bude zkoušet ve Zlíně. Joey De Maio nyní dává dohromady všechny podklady tak, aby se mohla vybrat Filharmonie i sbor. Jestli to bude stejně jako v případě natáčení desky Rhapsody Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů, to ještě nevíme, zcela určitě to však budou muzikanti z naší vlasti, kteří doprovodí Manowar poté i do Německa na druhé vystoupení na Earthshaker festivalu.

Další premiérou na festivalu bude úplně první živé koncertní vystoupení mladých italských metalistů RHAPSODY, s nimiž nás čeká vzrušující vyprávění dobrodružné ságy, které propůjčil na poslední desce Rhapsody svůj hlas i slavný britský herec Christopher Lee (Pán Prstenů, Dracula?). Na desce ?Symphony Of Enchanted Lands II? spolupracovala, jak jsme již zmiňovali, i naše agentura Pragokoncert a zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů.

Dalším významným hostem festivalu bude švédská heavy-metalová legenda HAMMERFALL, která ve své tvorbě nezahálí a již v březnu vydala nové album,  s názvem ?Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken? a plní tak titulní stránky největších hudebních magazínů! Hammerfall jsou navíc kapelou, která má u nás velmi silnou základnu fanoušků, a tak se zde naskýtá další možnost, aby světu svou skutečnou velikost a sílu naplno ukázali!

I letos se na festivalu představí jedna legenda, která ovlivnila celý vývoj hard rocku a metalu 80´let a stále se řadí mezi stálice světové rockové scény ? britové THE SWEET.

Po obrovském úspěchu loňského turné se k nám vrací také speedmetaloví mladíci EDGUY z Německa. Frontman kapely a zpěvák Tobias Sammet se nám přiznal, že na loňském turné po našich klubech to nemohl pořádně rozbalit, protože ani v jednom případě se na malá pódia nevlezly jeho rekvizity a stavby. Na ?Masters? bude pódium určitě dostatečně veliké a prostorné na to, aby se nám kapela předvedla v celé své ohnivé kráse!

Festival Masters of Rock má svého pravidelného zahraničního účastníka v čele s půvabnou ženou - Martou Jandovou - DIE HAPPY. Ale jaká že je to zahraniční kapela, když Marta má na svém autě českou vlaječku a na největších německých festivalech vystupuje v tričku ?milujme se a množme se?.

Na mezinárodním festivalu nesmí chybět mezinárodní kapela, a která mezinárodní kapela že je nejlepší? Power metaloví RAGE (Ger, USA, Blr). Není asi nikdo, kdo by o tomto fenomenálním triu pochyboval, vždyť ho tvoří jeden z nejlepších bubeníků světa, živelný indián s oslnivým úsměvem Mike Terrana, nejlepší, hudební múzou snad tisíckrát políbený běloruský multiinstrumentalista Victor Smolski a sympatický baskytarista, skladatel, zpěvák a frontman kapely v jedné veliké osobě Peavy Wagner! Kdo zaváhal a nechal si ujít jejich skvělý koncert v Golemu v listopadu má nyní možnost to napravit.

Na letošním festivalu se představí také kapela, svým ražením hodně příbuzná In Extremu, kteří vloni tak mile překvapili - SUBWAY TO SALLY (Ger). Kapela s velkolepým show plným středověkých nástrojů a kostýmů a příjemné, záhadné atmosféry.

Nebudou chybět ani talentovaní a sympatičtí mladíčci z Německa KJU:, kteří zde letos přijedou pokřtít svou novou desku a premiérově představit nové skladby

Severské země jsou v současnosti líhní kvalitních muzikantů a kapel. Právě jednu takovou mladičkou, seversky svěží kapelu uvidíte letos na ?Masters?. Jmenují se UNIKLUBI (Fin). Svým image a hudbou připomínají slavné HIM, jen zpívají finsky. Kapela bude patřit na festivalu k těm nejmladším (jejich věkový průměr je 18 let), ale již nyní dobývají přední příčky hitparád ve Finsku. Kapela získala 26.2. v Helsinkách prvenství při vyhlašování cen Emma Galla, jako nejlepší rocková kapela! Další finskou hvězdou budou WALTARI. Progresivně rocková kapela známá u nás z četných klubových vystoupení, nyní u nás odehrají poprvé i velký festival!

Hudební styl SKA bude mít na festivalu také své zahraniční zastoupení v podobě francouzské kapely SKAREFACE a brazilskou vlajku hájící styl Hard Core zas ponesou šílenci RATOS DE PARAO. Po Sepultuře druhá nejznámější brazilská kapela, ale o to tvrdší! Z českých zástupců rockové a metalové scény můžeme již nyní potvrdit naše stálice TŘI SESTRY, CHINASKI, DIVOKÝHO BILLA, WOHNOUTY, KURTIZÁNY Z 25. AVENUE, VYPSANOU FIXU, LENKU DUSILOVOU, ŠKWOR a samozřejmě dlouhý zástup dalších.

Čekají nás opět 3 dny nadupané skvělou muzikou, festival, který se s vervou a úspěchem dere vzhůru mezi velké evropské festivaly!

Takže moc neváhejte a spěchejte do nejbližšího předprodeje! Od 1.4. do 30.4. si můžete vstupenky (3 denní permanentky) pořídit za 700,-Kč.

Sledujte novinky na festivalovém webu www.mastersofrock.cz kde si můžete také objednat vstupenky. Vstupenky jsou k mání také v pořádající agentuře Pragokoncert (577 432 420, 777 701 591), na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com na dobírku a ve všech předprodejních sítích.

zdroj: www.mastersofrock.cz


Zveřejněno: 18. 03. 2005
Přečteno:
3433 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář