Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Kapelu a debutové album „Mass of Terror\" představují českolipští CRIPPLED FINGERS.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela funguje, pokud si dobře pamatujeme, od roku 2011. Impulsem s něčím takovým začít byla chuť našeho kytaristy Michala a bývalého bubeníka hrát opět muziku po tom, co jejich původní kapela OBSCURUM ukončila aktivní činnost. Kluci se zkrátka nudili a tak slovo dalo slovo a začali do toho společně mlátit a postupem času se na tuto dvojici nabalovali další členové.
A jak vznikl název? Náš bývalý bubeník měl tak trochu pokroucené nějaké prsty a tak vznikl tento název. Ze začátku to byla recese, ale postupem času se název ujal i mezi lidmi a tak nebyl důvod měnit název kapely.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

V aktuální sestavě jsme čtyři a představování začnu naším řvounem Tomášem. Je to jeho první zkušenost s tvorbou muziky a hraní na živo. Tak jako většina kapel, i my jsme měli trochu krizové období a z delší pauzy se zvedali zase nahoru a chyběl nám zpěvák. A tak Tomáš jednoho dne přišel na zkoušku, a jakmile zařval, tak nám bylo jasný, že tenhle kluk k nám patří.
Dalším členem je kytarista Michal, kterému se říká Judas. Dříve působil v death metalové kapele OBSCURUM jako vokalista, ale jak už bylo zmíněno, tak po rozpadu této kapely vzal do rukou kytaru, založil tuhle kapelu a začal to drtit na struny. Veškerá muzika i texty pochází z hlavy právě Michala a je to takový náš duchovní otec a rádce. (úsměv)
Dalším členem je bubeník Adam, kterému je čerstvě 18 let. Je to mladý ucho, ale tluče mu to dost dobře. Na bicí hraje od dětství, jak dlouho to přesně je, si ale už ani on přesně nepamatuje. Adam je mimochodem také členem metalcorové kapely SILENT GENERATION.
A náš poslední člen je baskytarista Honza, který do kapely nastoupil chvíli po jejím založení a mimo roční pauzy v ní je tedy prakticky od začátku. Honza drtí basu už skoro 8 let a nutno podotknout, že hanlivé a urážlivé vtipy o basácích snáší velice špatně. (úsměv)

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávat jsme začali zhruba v březnu minulý rok a tento proces nám trval skoro až do listopadu. Poté následoval mix, mastering a dále se ladila grafika a technologie výroby. Celé toto úsilí trvalo až do února tohoto roku, kdy nám bylo z výroby dodáno 300 kusů naší desky.
Nahrávání, mix a master probíhal ve studiu Holly Hell u našeho kamaráda a kytaristy z kapely BACKFIST Martina „Hollyho" Hollandra, který nám připravil velice podařený zvuk a s jeho prací a i s deskou jsme velice spokojení.
Všehovšudy máme dnes prodáno cirka přes sto kusů naší desky a její cena je 150 korun českých.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtinu jsme si zvolili už na začátku jako hlavní jazyk pro tvorbu textů. Je to univerzálnější a mnohdy také údernější jazyk pro napsání textu. Nic proti češtině samosebou nemáme, ale přijde nám, že je mnohem těžší napsat smysluplný a dobrý text v češtině než v anglickém jazyce a to nemluvíme o vokálním podání, to je náš názor.
Autorem textů je náš kytarista Michal a témata jsou spíše volnější, než aby hrála na nějakou vážnější notu. Někdo tě naštval, tak mu to dáš pořádně sežrat, nebo jsi s námi na koncertě v jednom velkým kotli, tak pojď s námi pařit. Není to nic na zamyšlení a politiku a různé světové názory do našich textů nedáváme... tyto věci neradi řešíme i v našich běžných životech a nechceme je tím pádem řešit i v naší muzice.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Doposud veškerou grafiku vytváří kytarista Michal s naším basákem Honzou. Michal se věnuje té kreativnější části a Honza připravuje různé grafické podklady pro tisk a výrobu. Obal naší desky je vlastně takovým jejich společným dílem.
Grafice přikládáme velký důraz, ale jelikož máme všichni docela málo času, tak v budoucnu plánujeme oslovit ke spolupráci nějakého šikovného kreativního autora, který by nás posunul zase o kus dál.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Všichni posloucháme nepřeberné množství muziky a každý z nás by určitě jmenoval svoji nejoblíbenější kapelu, kterou osobně uctívá a čerpá z ní inspiraci. Pokud to ale vezmeme kolektivně, tak největší inspirací a zároveň našimi vzory jsou pro nás kapely PRO-PAIN, PANTERA, HATEBREED, EXODUS a TESTAMENT. Určitě bychom si vzpomněli na další, ale je toho opravdu hodně.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Zatím jsme neoslovovali žádný label nebo něco podobného, maximálně různé weby věnující se recenzím a novinkám v metalovém světě. Odezva je dalo by se říct tak poloviční z toho, co jsme oslovili a i když to není stoprocentní odezva, máme z ní velkou radost.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Za těch 5 let existenci kapely se začínáme přibližovat stovce odehraných koncertů a každým rokem číslo roste rychleji a rychleji. Povedených koncertů bylo spoustu, ale ty nejpovedenější jsou vždy v naší domovské České Lípě, kde máme jak jinak silnou fanouškovskou základnu. Vždy když hrajeme doma, tak je to jeden velký mejdan.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Ambice ukázat se v zahraničí samozřejmě máme. Pár nabídek vycestovat ven v minulosti bylo, ale bohužel kvůli časové vytíženosti některých členů se nám to ještě nepodařilo. Doufáme ale, že se to v budoucnu změní a my pojedeme představit naší tvorbu také někam za hranice.

Plány do budoucna...

Aktuálně připravujeme ve studiu náš nový singl, ke kterému bychom chtěli natočit i videoklip, abychom se dostali mezi širší okruh posluchačů, kteří nás ještě neměli tu možnost poznat. Máme také rozpracované nějaké nové designy na náš merchandise a stále tvoříme nový materiál, který postupně ladíme a nacvičujeme, abychom ho mohli servírovat lidem na našich koncertech.
Vše podstatné o naší aktivitě se mohou lidé dozvědět na našich facebookových stránkách a samozřejmě s námi mohou pokecat na koncertech, na které všechny fandy hardcoru a metalu srdečně zveme. Jsme vždy nadšeni, když se sejde na našich koncertech banda lidí, která udělá trochu bordelu v kotli. (úsměv)

RECENZE

http://bandzone.cz/crippledsatansfingers


Zveřejněno: 01. 10. 2016
Přečteno:
4086 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář