Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

FEEBLE MINDED / LIMITS OF NESCIENT CD 2001 - GRODHAISN PRODS. + COPREMESIS PRODS.

Na tohle splitko jsem se přiznám hodně těšil, ? ale doteď si nejsem jistý jestli muzika nakonec vůbec dosáhla očekávání.

FEEBLE MINDED ? HATE FEELING

Po intru, které nebudu komentovat, Feeblové najedou na grind podpořený ?umělým? bubeníkem. Automatický bubeník mi připadá spíš jako další nástroj než pouze základní kostra, která musí jednoduše šlapat. Pro tuhle nahrávku je pro kapelku příznačný, že naplno využívají pískavý výjezdy a to doslova všude. Hodně silná je pecka Miss dissection, úvodní riff vás skopne bez slitování. Dost oceňuji, že kluci používají výrazné změny temp takže nuda nehrozí ? tedy pokud ovšem neberu ty výjezdy čímž můžou jednotlivé skladby splynout. V pořadí pátá Alone má taky struhující začátek, další riffy ale už tak silný nejsou. Co mě ale příjemně překvapilo je devátá Period 3. Použité samply umocňují grind do další dimenze a protože má skladba jen minutu a půl nenudí. Závěrečný mix Miss ?D? ? skladby již zmiňované je dost dobrej. Celkově je to pro kluky velký krok kupředu.

LIMITS OF NESCIENT ? DECANDENCE

Hned na úvod si neodpustím jednu štiplavou poznámku: Do dneška nepochopím kapely co se rozpadnou hned nebo těsně před vydáním CD. Napadá mě pouze jedna otázka: Proč? Co se týká muziky L.O.N. jsou daleko víc death metalovější než F.M. nebo spíš méně grindový? Po intru (opět se nebudu vyjadřovat) i když je mnohem nápaditější než intro předchozí a navíc přechází rovnou do skladby takže vlastně vůbec nenudí (Hm tak jsem se nakonec vyjádřil). Úvodní 33 tak trochu vleze pod kůži melodickými hoblovačkami. Ty nakonec docela provází celý set L.O.N. a je to jen k dobru. Hned další Dunia di tanganku si s melodikou jemně pohrává a zároveň dodává silné, úderné pasáže. Další co zaujme je Disbelieve cover. Nese se opět v melodice. Za zmínku stojí Pulp (fiction theme), muzika z tohoto filmu je geniální a i v metalové verzi je super.


Zveřejněno: 28. 03. 2002
Přečteno:
3327 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář