Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

7.12.2015, Praha - Tip Sport Arena

Svůj samostatný koncert u nás v rámci evropského turné ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL-EUROPE 2015 právě potvrdila současná nejpopulárnější metalová kapela NIGHTWISH! Turné k nové desce „ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL“ se před vánoci ponese celou Evropou, kde odehrají dvacet koncertů v jedenácti zemích. Partička finských metalistů vytvořila vůbec první album spolu s úžasnou zpěvačkou Floor Jansen. NIGHTWISH byli vždy synonymem pro virtuózní dokonalost. Jsou schopni vyvolat fantastické pocity a dotknou se vás hluboko uvnitř se svými velkolepými symfonickými skladbami. Není žádným tajemstvím, že hlavní skladatel a hráč na klávesové nástroje Tuomas Holopainen je všestranný skladatel, který žije pro svou hudbu, věnuje se svému umění, a to vše prosákne v každém sdělení jeho práce. V albu „ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL“ se snoubí nová éra kapely s minulostí a vlivem nádherné finské přírody v jeden dokonalý celek. Poprvé v historii působnosti kapela spolupracovala naprosto jednotně, motivovaně a zároveň v krásném přírodním prostředí. Tato stálá přítomnost členů způsobila ještě impozantnější dojem. Zpěvačka Floor Jansen se ještě více katapultovala na hlasové maximum a tohle album je ve své podstatě premiérou její produkce tohoto stylu.

Melodický death metal v tomto večeru zastoupí legenda ARCH ENEMY. Michael Amott a Alissa White-Gluz přijedou ukázat, že chovají explodující vášeň k sakra tvrdé hudbě. Letos slaví dvacáté narozeniny a už se nemůžou dočkat, až je s vámi oslaví spolu s prvním výročím veleúspěšné desky „War Eternal“. Největší metalový nářez celého večera slibuje mladá a velmi talentovaná zpěvačka Alissa, která působí v kapele od roku 2014.

Spolu s NIGHTWISH a ARCH ENEMY přijede nám již velmi dobře známí a oblíbení AMORPHIS. Skvělá finská kapela hrající melancholický dark/rock vás vtáhne do děje svých písní. Jejich desáté studiové album „The Beginning Of Times“ stále dokazuje, že je nezaměnitelné v přirozeně znějících melodiích a hlubokých emocích. Mytologický nádech novým písním dala ústřední postava Väinämöinen, finský hrdina. Toto album je nejen textově velmi obsáhlé a hluboké, ale i chytlavé a melodické.

Nenechte si proto ujít výjimečnou možnost vidět všechny tyto skvělé kapely v jeden večer a na jednom místě adventně naladěné Prahy! Takový koncert se hned tak opakovat nebude, proto přijďte 7. 12. 2015 do Tip Sport Arény.


Zveřejněno: 22. 11. 2015
Přečteno:
3319 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář