Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

28. 11. 2015, Brno - Favál

Tradiční podzimní setkání příznivců metalové muziky na brněnském Favále se pomalu blíží!

Je nám radostí pořádat již osmý ročník této skvělé akce, kde se setkávají různé odnože českého metalu. Jako vždy se můžete těšit na výběr z tuzemských metalových špiček, jedinečný hudební zážitek a neuvěřitelně propařenou noc! Je nám ctí letošní ročník pořádat ve spolupráci s Metalgate records, kteří nám propůjčili několik svých kapel v  rámci DREAMSCAPE TOUR 2015!

Jsme velice poctěni uvést pro letošní ročník headlinera v podobě kapely HYPNOS – legendární české deathmetalové formace, která byla založena v roce 1999 bývalými členy kapely Krabathor. Kapela si za svoje působení zahrála po boku takových světových stálic jako Vader, Morbid Angel, Napalm Death, Behemoth, Dying Fetus a mnoha dalšími. Jejich poslední album nesoucí název “HERETIC COMMANDO / THE RISE OF NEW ANTIKRIST” bylo vydáno v roce 2012 u německého vydavatelství EINHEIT PRODUKTIONEN. Na jeho podporu byl natočen videoklip ke skladbě „INVERTED“ režírovaný Mejlou Baselem, který mj. vytvořil i videoklipy pro MACHINE HEAD “Darkness Within“. Na jejich show se velice těšíme a očekáváme, že to bude velké!

Další vynikající metalovou stálicí je kapela SIX DEGREES OF SEPARATION! Tuto bandu snad není nutno představovat, však pro neznalého posluchače se jedná o perlu na české metalové scéně. Tato formace se po kratší pauze vrací s novým albem THE HIKE & OTHER LAMENTS, které již prezentovala na mnoha letních festivalech (Masters of Rock, Brutal Assault, Czech death fest). Jsme velice poctěni, že si kapela opět našla cestu k nám do Brna na WFTW!

Festivalová nabídka kapel pokračuje další hudební perlou – kapelou ADOR DORATH! Kapela se po delší koncertní odmlce opět hrne na světla reflektorů a po vydání velice očekávaného alba „THE VERY ESSENCE OF FIRE“ je opět v plné síle!

Další velice zajímavou mladou kapelou jsou havířovští post-rockeři POSTCARDS FROM ARKHAM, kteří si letos zahráli i na Brutal Assault Festu. Kapela právě tento podzim vydává své nové album „ÆØN5“a to vše pod záštitou Metalgate records.

Pro stálé návštěvníky festivalu nebude překvapením další jméno – kapela ARCH OF HELL. Tato banda se ujala již tradičně role pořadatelů celé akce. Hudebně nese označení symfo-melodic metal with death metal edge. Přijďte se přesvědčit, jak je tato hrana ostrá a zapařit ve vyhlášeném kotli! Kapela uvede novinky k právě nahrávanému albu „FREAKSHOW“.

Celý večer otevře nadějná brněnská kapela EMBRACE THE DARKNESS. Můžete se těšit na mladou šestičlennou formaci, hrající melodic death metal s prvky doomu a výraznými houslovými party.


Zveřejněno: 10. 10. 2015
Přečteno:
3415 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář