Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

CD 2015, vlastní náklad / heavy/power / Česko

Při prvním kontaktu s havířovskou partou SOLAR SYSTEM na vás tahle kapela bude podle názvu působit nejspíše jako nováček na domácí rockové scéně, což vlastně v podstatě stále tak trochu je, jelikož v letošním roce se po necelých pěti letech existence dopracovala ke své debutové desce. Ovšem při bližším prozkoumání osazenstva této grupy zjistíte, že i pod relativně stále ještě méně zavedeným jménem se nachází někteří muzikanti, kteří již v dřívější době stihli na naší scéně zanechat docela slušnou stopu. Na mysli teď mám kytaristu a jednoho z hlavních tahounů skupiny Petra Štraucha, který se v minulosti širší veřejnosti představil především prostřednictvím powermetalových MORAVIUS (tohle seskupení mimochodem letos po dlouhé době znovu ožilo a na podzim by mělo představit svoje nové CD), kde byl autorem veškeré hudební stránky a též zpěváka Oto Gajdoše, jehož si starší ročníky jistě pamatují z doomových HYPNOTIC SCENERY a ty ještě starší s dobrou pamětí, si pak můžou vzpomenout na jeho působení v thrashmetalové bandě HECTOR.

Pokud si teď kladete vcelku pochopitelnou otázku, jaký že materiál vznikl ze spojení těchto dvou osobností z docela různých hudebních ranků (velmi vhodně doplněných o další šikovné hráče), tak vám určitě napoví informace, že tvůrcem kompletní muziky je Petr Štrauch. Tudíž správně tušíte, že při poslechu debutového alba nazvaného „Atlantis“ se budeme pohybovat ve vodách melodických, konkrétně bych prezentovaný materiál přiblížil jako zdařilou kombinaci heavy a power metalu, s docela výraznými, snadno zapamatovatelnými melodiemi, kterých nahrávka přináší opravdu velké množství. Překvapením pro někoho možná budou české texty, z pera vokalisty Oto Gajdoše, jenž se ve svých předchozích, již výše zmíněných, působištích prezentoval především zpěvem v angličtině, ale hned na toto téma musím dodat, že mně osobně příběhy v rodném jazyce do předvedené muziky sedí, především i díky Otovu docela poutavému přednesu. Ten se sice nepouští do nějakých hlasových eskapád, které by možná mnozí u tohoto typu hudby čekali, ale působí velice věrohodně a jistě. Rozhodně bych neměl zapomenout uvést, že páteří celého alba o devíti skladbách (včetně intra), je nepravidelně rozmístěná „Trilogie o Atlantidě“, která je, alespoň pro mě, takovým pomyslným vrcholem CD a v každém případě stojí za váš poslech (a nejen ona).

Deska sice do naší redakce doputovala teprve před nedávnem, ale jestli mám k dispozici správné údaje, tak vyšla už na počátku letošního roku, ve formě rozkládacího digipacku (bez bookletu), který přináší kompletní texty a rovněž i veškeré další podstatné informace. Autorem designu obalu je slovenský grafik a muzikant Stano Madzin, zvuková stopa byla pořízená v GM studiu v Jablunkově a postaral se o ni Martin Roženek.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Atlantida (Trilogie o Atlantidě část I.)
  3. Pojď se proletět
  4. Lidé z hvězd (Trilogie o Atlantidě část II.)
  5. Loutka
  6. Zastav to
  7. Marijuana
  8. Tak blízko (Trilogie o Atlantidě část III.)
  9. Já vím

Čas: 41:14

Sestava:
  • Petr Štrauch – kytary
  • Oto Gajdoš – zpěv
  • Jindřich Szwed – klávesy
  • Michal Hekera – baskytara
  • Vladimír Jelonek – bicí

ROZHOVOR


www.solarsystem.cz
bandzone.cz/solarsystem1

Zveřejněno: 13. 08. 2015
Přečteno:
4774 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář