Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Na otázky odpovídal: Patrik PADRE Procházka – kytarista a skladatel slovenských deathmetalových EPISTEMY.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem její vznik?

EPISTEMY sme založili s Lojzom po rozpadnutej brutal death bandy Chemotherapy asi tak koncom roku 2012, pretože sme chceli proste pokračovať. Epistéma je pojem z filozofie je to invariant poznania, usporiadania, poriadok, ktorý vopred určuje, čím sa má naše poznanie zaoberať a ako sa tým má zaoberať. Núti človeka myslieť práve týmto, a nie iným spôsobom. Nie je to typický názov pre deathovú kapelu a tým je to zaujímavejšie. Či?

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Mám 42 a na gitare som hral v spomínanej Chemotherapy, ale aj v Darkside. Lojzovi je 40 a okrem Chemotherapy spieval aj v Dysanchely, Marek Hanzel je najmladší člen, je mu 27 a na gitare hral so mnou v Darkside a stále je členom kapely Dismay. Boris má 40, na bicie hrá od svojho útleho veku, a jedinou kapelou, v ktorej hral bol Discredit ešte zo začiatku deväťdesiatych rokov. Jediným členom, ktorý nehral v žiadnej kapele je basák Sláyo, aspoň teda myslím a ako dlho hrá na base nechce prezradiť nikomu, tajnostkár jeden!

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávali sme v SHAARK studiu Bzenec, podarilo sa, znie to super, možno nie až tak, ako sme očakávali, ale je to fajn. Má taký surový, hutný nádych a tak sme to chceli, starý dobrý old school death. Verili sme tomu, že nájdeme nejaký label, ktorý nám Death In Agony vydá, ale keďže sa nepodarilo, v týchto chvíľach si ho vydávame sami. Zatiaľ v menšom množstve, ale keď bude záujem, budú aj naše CD-čká, po 5€.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky? Kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Prečo nie anglicky? Death v angličtine znie najlepšie, či? Texty píše spevák Lojzo, a je to taká klasika – vojna, temnota a tak...

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nám spravil náš priateľ Dušan a touto cestou sa mu chceme ešte raz poďakovať, myslím, že sa mu vydarilo. Obal zasa spravila Marekova priateľka Natália, a samozrejme aj jej sa chceme touto cestou ešte raz poďakovať. Máme profil na Bandzone a aj na Facebooku. Je dobré dať ľuďom o sebe vedieť, dobrá muzika si vždy nájde svojho poslucháča. CD predáva aj obal, to je jasné, ale aj tak je najdôležitejšia muzika!!!

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Inšpiráciu hľadáme v starých dobrých kapelách akými boli (niektoré ešte aj sú) Death, Sepultura, Pestilence a pod., ale nie len v metalových vodách, ale aj z muziky, ktorú počúvali ešte naši otcovia, ako boli Black Sabbath, Rolling Stones, Jimmy Hendrix a pod. Veď tam to všetko začínalo. Či?

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Skúšali sme rôzne, aj slovenské, české ale aj zahraničné a ako sme spomenuli, musíme si to vydať sami. Trh je presýtený. Dnes už nestačí poctivo robiť muziku, treba mať aj šťastie!

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Koncertovať sme začali asi tak v septembri minulého roku. Medzi naše najpodarenejšie patrí asi Fleshka v Leopoldove a naša účasť súťaže Radegast Líheň v Havířove.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Chceli by sme hrávať festivaly, prečo nie aj v zahraničí, ale dostať sa tam je asi ťažšie, ako by si človek myslel.

Plány do budoucna...

Robíme nové veci, zháňame možnosti koncertovať, dostať sa čo najviac do povedomia poslucháčov tvrdej muziky.

http://bandzone.cz/epistemy

RECENZE


Zveřejněno: 09. 07. 2015
Přečteno:
3635 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář