Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

ABORTED FETUS – Private Judgment Day CD 2014, Comatose Music

Střeva vyhřezlá až na podlahu. Oči jsou chladné, tiché a mrtvé. Usekané části těl. Krev už nikoho dávno nešokuje. Vítejte v království bolesti. Pokud byste se chtěli zúčastnit dnešního brutal death metalového obřadu, je nutné, aby vaše oči i duše byly odolné zvěrstvům, kterých je schopno jenom lidstvo, ten legrační proradný druh. Ruská úderka, říkající si příhodným jménem ABORTED FETUS není na scéně žádným nováčkem. Rok založení 2000 a čtyři dlouhohrající alba mluví za vše. V rámci stylu, který je samozřejmě po chuti pouze „vyvoleným“, se vždy jednalo o vcelku zajímavé desky. Osobně jsem se dostal do křížku s touto kapelou poprvé až v roce 2010 s jejich počinem „Fatal Dogmatic Damage“, který okupoval můj slot pro CD poměrně dlouhou dobu. Využíval jsem ho hlavně v dobách, kdy jsem potřeboval mít mysl čistou jako prádlo vyprané pracími prášky v reklamách. Předchozí „Goresoaked Clinical Accidenst“ mi zase tolik nesedělo, ale čas utíkal dál a máme zde letošní novinku. Pojďme se těmhle amatérským chirurgům podívat na jejich zkažený zub.

Po temném a zákeřném intru se ihned začneme spolu s ruskými řezníky pohupovat, slammově poskakovat a do toho budeme netrpělivě vždy očekávat změnu tempa, případně nějaké to sólo, kterými jsou občas jednotlivé songy protkány. Musím hned zpočátku vyzvednout dobrý zvuk (Naaz), bez kterého se žádná deska podobného ražení neobejde a zajímavý obal (Daemorph). Na něm je znázorněno snad nějaké středověké veřejné popravování, které se trošku vymklo z rukou (smích). Tomu tak už u tohohle stylu bývá. Všech deset songů je pak rozprostřeno na pouhých 25 minutách, což je na podobné záležitosti chorobné mysli tak akorát. Nahrávka nestihne nudit. Nutný je samozřejmě určitý cit pro morbiditu, záliba v hororech také není zrovna na škodu a jestli se vám při pohledu na člověka zavěšeného za háky v rámci dnes tolik oblíbené prezentace různých sado-maso studií zvedá žaludek, utíkejte se uklidnit hned k nejbližšímu televizoru. Můžete si pustit třeba nějaké krimi zprávy (smích).

Nejsem zrovna z těch, kdo by pro podobně laděný death metal dýchali všemi póry svého těla, ale stejně jako u jejich kolegů KATALEPSY (pohybujeme se celou dobu v hájemství, které kdysi vytvořili SUFFOCATION, DYING FETUS a jim podobní) musím uznat, že mě „Private Judgment Day“ bylo schopné zaujmout a náslechy jsem neprováděl jen z „povinnosti“. Dokonce jsem se v některých momentech houpal stejně zuřivě, jako to dělávají oběšenci ve větru. A vůbec mi nevadí, že je zde všechno zahnáno až na samou hranu bolesti ušních bubínků. Možná je to tím, že ABORTED FETUS nejsou jen nudnou „hoblovačkou“, ale snaží se o určitou pestrost, i když jen v úzkých mantinelech brutal death metalu. Jejich podání smrtícího kovu se mi dokonce líbí o hodně víc, než některé „technicko – progresivně – exhibičně - předváděcí akce“ dnešních tolik propagovaných slavnějších souputníků. Tahle mršina sice už hodně zavání, slabší povahy určitě nejednou odvrátí svoji tvář a budou nuceni vytáhnout pytlík na zvracení, ale myslím, že spoustě z vás by se na téhle zvrhlé klinice mohlo líbit stejně jako mě.

„Private Judgment Day“ asi nebudu poslouchat každý den, ale už teď moc dobře vím, že si tohle CD zařadím do skupiny tak zvaných čistících desek, které používám ve chvílích, kdy potřebuji trošku odreagovat své mozkové závity. Rusové totiž nahráli album, které nejenže je brutální, zlé, morbidní, ošklivé, zákeřné a nechutné, ale dokázali mě v tom obrovském množství podobně laděných kapel zvednout ze židle a zaujmout. Je to způsobeno hlavně nekompromisní energií, určitým nábojem, který dělá z dobrých desek ty lepší. Vítejte v ještě horších časech! Stačí jen otevřít dveře do ruské brutal death metalové pitevny, jste srdečně zváni. Jen upozorňuji, že to bude hodně bolet. Všichni už jsou dávno po smrti, tak si nemusíte dělat vůbec žádné starosti s hlukem. Doporučuje se s sebou vzít skalpel, motorovou pilu, dobře nabroušené háky a pokud si přibalíte i svůj oblíbený nůž, budeme také rádi. Deska plná po okraj odkapávající krve a nekonečného masakru.

Seznam skladeb:

  1. Savage Dominance
  2. Necropolis Demography
  3. Garden of Kidney Stones
  4. Fuck in a Pesthole
  5. Private Judgment Day
  6. Malignant Pregnancy
  7. Gastronomic Confession
  8. Brown Totem
  9. Guinea Pig
  10. Morning Inferno


Čas: 25:09


Sestava:

  • Alexander “Implant” – zpěv
  • Alexander “Meatgrinder” Chernishev – zpěv, kytara
  • Roman Kozodoy – basa
  • Andrew – bicí


http://abortedfetus.ru/
http://www.facebook.com/pages/Aborted-Fetus-Ural-Massive-Brutality/130524347002229
http://vk.com/club3413712
http://www.comatosemusic.com/


Zveřejněno: 09. 10. 2014
Přečteno:
3373 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 10. 2014 07:56 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
z ruských kapiel možem panu redaktorovi doporučit- DISFIGUREMENT OF FLESH.Tiež dobre prečisti hlavu
16. 10. 2014 07:51 napsal/a BRUTAL
Brutal
Vdaka za recenziu