Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

POSTHUMOUS BLASPHEMER – Exhumation of Sacred Imunity CD 2014, Coyote Records

Další masná lahůdka z řeznictví s krvavým štítem Coyote Records. Každý, kdo se o death metal a jeho surovější podoby zajímá, musel už někdy na tento ruský masokombinát sídlící v Moskvě narazit. Pod kojotí značkou vyšlo docela dost perel brutálního deathu, grindu, slamu a podobných laskomin, a s běloruskými POSTHUMOUS BLASPHEMER je to obzvláště vydařená trefa do černého.
 
Asi nelze mluvit o nějakém vyloženém překvapení, vždyť čtveřice z Minsku není na dunící scéně žádnými nováčky. Album „Exhumation of Sacred Impunity“ vyvrhnuté na neboží světlo z kraje letošního února je již pátým dlouhohrajícím počinem rouhajícího se spolku, a už minimálně předchozí placka „Fracture the Worship“ vykazovala silně nadprůměrné kvality. Na letošní řadovce s novou posilou na bubenické židličce POSTHUMOUS BLASPHEMER předkládá materiál, který dle mě korunuje jejich letité snažení, a to ve všech směrech. Nevím, nevím, ale samotné kapele se takto vysoko nasazená laťka v budoucnu bude překonávat asi přetěžko.

Nejmarkantnější a skoro k dokonalosti dovedený posun je v technice hraní a instrumentální dovednosti. Hráčský projev zejména Pánů strunařů je místy dech beroucí a na prdel usazující. Sekyry vládnou, a často se jedná o ukázkové lekce tech/death metalové kytary, od tappingů přes různá preludia až po slušná a prstolomná sóla. Ale žádný strach, kytarista Fiendharon není samolibý exhibicionista ani narcisní onanista, pracuje zodpovědně ve prospěch celku, v čemž ho zdárně podporuje i druhý frajer, basák Alex. Zvukově vytáhlá basa Zvonilka patří k dalším ozdobám desky, a kromě unisono masakru s kytarou nezapomíná na svou primární podstatu, tedy řádně tvrdit a zahušťovat spodek. Samozřejmostí je, že základ je v rychlých kytarových riffech a beglajtech, které kytary chrlí jak o duši, zkrátka řeže to perfektně.

Největším plusem alba „Exhumation of Sacred Impunity“ a vlastně i současné tváře POSTHUMOUS BLASPHEMER“ je, že ač nahrávka působí po technické a instrumentální stránce velice namakaně, není pidlikání vyloženou prioritou a nezapomíná se na krvavou podstatu, a tou je brutální vyznění hudebního obsahu. Tlak nasazený od druhé skladby „Ash for Utopia“ je maximální (schválně nezmiňuji úvodní „Rivers of Poisoned Faith“, jež je jakousi melodickou předehrou před tvrdým aktem), a jeho intenzita poleví až v závěru poslední „Second Coming Instincts“ s tóny vracejícími se k intru alba. Samozřejmě by takový náhul nešel bez dobrého bicmena, kterým novic Dan bez pochyb je, a i zde nelze než jen chválit, ať už hru, nebo zvuk bicí artilerie, díky němuž nemáte pocit, že posloucháte splašený automat. No, a když už jsem vyjmenoval skoro všechny členy, tak zmíním i zpěváka Zubova, který disponuje solidně hlubokým growlem a i přes svou „nemetalovou“ image přispívá k více než dobrému dojmu z alba i skupiny.

Zkrátka a jednoduše, máte-li rádi brutální, rychlý, technický, odsýpající a drtící death metal – placka „Exhumation of Sacred Impunity“ je pro vás nutností, a to píšu s čistým svědomím. Zvláště, jestli jste odrostli na klasických albech SUFFOCATION, dělají vám dobře výtvory DEEDS OF FLESH, a neopovrhnete občas ani tvorbou OBSCURA nebo NECROPHAGIST. Za mě rozhodně palec nahoru, mé sympatie POSTHUMOUS BLASPHEMER přiživují i setrváním u klasických antikřesťanských a servítky si neberoucích textů, a v neposlední řadě i hezkým provedením digipacku se skvělým front coverem. Výborně, molodci! Tak se dělá inteligentní maskar!

Seznam skladeb:
  1. Rivers of Poisoned Faith
  2. Ash for Utopia
  3. Drowning in Brutality
  4. Symbol of Despair
  5. Mind Mutilation Substance
  6. Bloody Hatchet of Forgiveness
  7. From Faith to Sadism
  8. Second Coming Instincts

Čas: 37:14

Sestava:
  • Zubov – zpěv
  • Fiendharon – kytary
  • Alex – basa
  • Dan – bicí

http://vk.com/club1560755
http://bandzone.cz/posthumousblasphemer
https://www.facebook.com/posthumousblasphemerband
http://coyoterecords.ru/


Zveřejněno: 11. 06. 2014
Přečteno:
3507 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Prepil | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 06. 2014 19:43 napsal/a pekop
POSTHUMOUS BLASPHEMER
Perfektní náhul, supr zvuk....a pro mě šok z Běloruska.Povedená recenze napsaná tak, abych se o kapelu okamžitě začal zajímat. Dík.
11. 06. 2014 12:47 napsal/a BRUTAL
BRUATL
Dakujem za recenziu. Skratka a jednoducho pre mna je to tiež perfektný album