Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

ENTRAPMENT – Lamentations of the Flesh CD 2014, Soulseller Records

Obloha se začala pomalu zatahovat. Z nebe, i přes doznívající slunce, začaly padat kapky rudé vody. „Nebe krvácí!“, křičeli lidé, kteří byli právě venku. V ulicích rozprostřeli svá křídla nezbytní krkavci. Je zajímavé, že tihle poslové smrti se objeví vždy, když je cítit zlo. Hřbitovní kvítí sklonilo svoje květy k zemi a v jedné dávno zapomenuté kryptě u kostelní zdi to začalo podezřele šramotit. Nepomáhalo křižování, nepomáhala svěcená voda, ani zaříkávání a modlitby pánů v kutnách. Svět je (stejně jako já) zase na nějakou dobu ztracen. Ze dveří hrobky tentokrát vyrazili ENTRAPMNET, holandská old school death metalová smečka, takovou silou, že se dubové trámy rozlétly na několik částí. Není divu, té energie, síly a nenávisti je napěchováno do nové desky tolik, že by stačila na zničení několika měst. Je to jako nákaza, nějaká super – chřipka, po které se lidstvo snad konečně vzpamatuje z těch nesmyslů, které pořád dokola provádí. Nejedná se samozřejmě (jak už u mě bývá dobrým zvykem) o žádnou progresi apod. Pohybujeme se pořád v devadesátých (a osmdesátých) letech minulého století.

ENTRAPMENT hrají nátlakovou směs deathu a thrashe, který hrály (nebo ještě hrají) smečky jako POSSESSED, DECEASED, MALEVOLENT CREATION, MASTER, ale i třeba takoví DISMEMBER a ENTOMBED. Za vším stojí hlavní skladatel, kapelník Michel Junker, který má opět na starosti všechny nástroje. A stejně jako na minulé desce „The Obscurity Within…“ musím znovu potvrdit svá již jednou vyřčená slova. Je to rychlé, špinavé, staré a nenudí mě to. Tohle je přesně ten typ muziky pro fanoušky, kteří si rádi jednou za čas pořádně zachřestí pytlem plným kostí. Michel k tomu nepotřebuje žádné berličky v podobě dokonalé produkce a vypiplaného zvuku. Zase mám pocit, jakoby nám chtěl sdělit: „Tohle je old school death metal a jestli se vám to nelíbí, tak je to váš problém.“ Pak přijde a vysype na vás neskutečnou palbu rychlých riffů, které jsou prokládány studenými, někdy až rockovými vyhrávkami. Jde se zde až na jádro samotného death metalu a představuje se tu v podobě, kdy byl ještě oproštěn od všemožných „zbytečností“.

Mám rád, když je z desky cítit smrt a zápach starých hrobů na sto honů. Zde tomu tak je. Pro někoho je to možná málo a má raději chirurgicky přesně dávkovaný, „dokonalý“ produkt vyráběný s pečlivostí dnešních mistrů (také to tak mívám někdy rád), ale já z „Lamentations of the Flesh“ cítím hlavně obrovský kus řemesla, které je hráno poctivě a s prohnilým srdcem. O zvuku (nahrávalo se snad někde ve vykopaném hrobě) a obalu netřeba hovořit. Obojí je v naprostém pořádku a stejně jako u minulé desky, i zde si dovedu představit, že tričko s tímto motivem bude nosit zase spousta „slavných“ osobností. Hlavní jsou ale nápady a těch je tady velká spousta. Byly sice již určitě mnohokrát někde použity, ale mně tohle nějak nevadí. To bych mohl dnes prohlásit o převážné většině kapel. Všechno už tady bylo, ale tady je to překládáno s takovou silou a vehemencí, že jsem měl zpočátku co dělat, abych to ustál.

Utíkám, jedu autem, šlapu na kole, kopu příkop (na hrob je snad ještě chvíli čas, smích), bourám staré zdivo. Při všech těchto činnostech mi dodává ENTRAPMENT se svojí novinkou další a další energii do žil. Je to jako mnohokrát vylouhovaný, ale přesto neskutečně silný extrakt, napravující a zároveň drtící vše živé. Polorozpadlá okenice v opuštěném kostele vrže do rytmu bicích, starý oltář už byl mnohokrát znesvěcen a dole ve sklepení tancují kdysi pohřbení mniši. Kosti chřestí, lebky cvakají zuby a probuzení pavouci zmateně pobíhají kolem. Z reproduktorů, které kdysi svolávaly věřící k modlitbám, zní na plné pecky „Lamentations of the Flesh“. Do okna pronikají další stíny. Všichni moc dobře vědí, komu bude patřit dnešní noc. Hlavními hvězdami večera budou ENTRAPMENT a jejich starodávná show. Některé riffy mi zalezly pod nehty natolik, že mě to až bolelo. Chladná, šílená deska, která vás přinutí tančit na vlastních hrobech!

Seznam skladeb:

  1. Perpetual Impudence
  2. Abhorrence of the Unborn
  3. Proclamation
  4. Lamentations of the Flesh
  5. Unearthly Cries
  6. Seditious Dreamers
  7. The Faithless
  8. Hostile Life
  9. Engulfed by Flames
  10. Engraved
  11. On Carrion Wings


Sestava:

  • Michel Junker – všechny nástroje, zpěv
  • Henk Zinger – basa
  • Martin Kah – bicí
  • Jeroen Vrielink – kytara

FACEBOOK

http://entrapment2.bandcamp.com/
http://www.reverbnation.com/entrapmentdeathmetal
http://www.last.fm/music/Entrapment
http://www.myspace.com/entrapmentdeathmetal
http://www.soulsellerrecords.com/


Zveřejněno: 15. 05. 2014
Přečteno:
3909 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář