Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MASS INFECTION – For I am Genocide CD 2014, Comatose Music

Ve starých řeckých bájích se praví, že kdo pohlédne do tváře bájné Medusy, zkamení. Medusa je popisována jako nadmíru ošklivá obluda s blýskavýma očima, obrovskými zuby, mosaznými drápy a hady místo vlasů. Jiná verze zase hovoří o Meduse s rozšklebenou tváří, promáčknutým nosem, ohyzdnými tesáky, zvířecíma ušima, kovovými pěstmi, se svištícími křídly, hadím tělem a zmijemi místo vlasů. Nevím, která varianta je pravdivá, ale jsem si na sto procent jistý, že když jsem poprvé uslyšel novinku řeckých brutálních death metalistů MASS INFECTION, bylo mi stejně jako těm nebožákům, kteří pohlédli Meduse do její tváře. Stál jsem s kamenným obličejem, pusu dokořán a nemohl se hnout z místa. Natolik mě jejich poslední album „For I am Genocide“ rozsekalo. Proplétal jsem se jednotlivými motivy jako kdysi řečtí hrdinové mezi hadími vlasy a přemýšlel o tom, v jakém chrámu bolesti bylo tohle album nahráno.

Mám rád, když se na desce nalézá velká porce temnoty, vše je „pečlivě“ zahrané a zároveň drsné a nespoutané. To zde hned od počátku nalézám a kroutím se u přehrávače s hadí netrpělivostí. Těším se, kdy už budu moct znovu jen v klidu poslouchat a nebudu „muset“ nic psát (smích). Slova jsou totiž jen pomíjivá, dnes už možná dokonce zastaralá. V současné multimediální době máme každý spoustu zcela jiných možností, jak si každou novou nahrávku sami očichat. Já mohu jen za svoji osobu prohlásit, že mi tahle směs DEEDS OF FLESH, HATE ETERNAL, SEVERE TORTURE, ORIGIN, NILE, MALEVOLENT CREATION, SUFFOCATION, MONSTROSITY (snad i BENEDICTION) a jim podobných dělá navýsost dobře. MASS INFECTION se s ničím nepářou, oddychu se nám dostane opravdu jen několikrát, ale ten technicko-brutální masakr musí dělat dobře snad každému jenom trošku nadšenému fanouškovi tohoto stylu.

Kdyby tahle smečka nějakým záhadným způsobem pronikla mezi řecké božstvo, nadělala by tam asi pořádnou paseku. Jejich texty o genocidě jsou kruté, ale když se jenom trošku zamyslíte a budete to brát trošku s nadhledem, tak zjistíte, že nejsou zase tolik daleko od dnešní reality. Zvuk je jedním slovem parádní (nebo alespoň já mám takovýto velmi rád), vše pěkně řeže, duní, hněte a ničí vše živé. Technické finesy jsou uchopeny s citem, nepředhánějí se a hezky zapadají do celkového kontextu každé skladby. Nedochází u mě tak k tomu, že bych měl chuť desku přetáčet, jako to činím u mnohých jim podobných spolků. Sází se tady na tlak, energii a smrt. Album je velmi pestré, členité a pořád je možné (i po mnohých dalších přehráních) na něm objevovat něco nového. Musíte mít samozřejmě náležitý cit pro věc, ale nepředpokládám, že by podobné záležitosti v dnešní době poslouchal někdo jiný, než ti, kdo mají rádi brutalitu v death metalu.

Zkamenělý a uhranutý jsem dlouho raději poslouchal, než psal. Postupně jsem se stále víc utvrzoval v tom, že řecká death metalová scéna má rozhodně co nabídnout. MASS INFECTION jsou přesně tou kapelou, kterou bych moc rád viděl naživo. Zajímalo by mě, jakým způsobem jejich songy rozdrtí naše otrlé palice. Už to dopředu vidím. Přijde nás na koncert třicet, všichni si umlátíme hlavu v nekonečném headbangingu a pořadatel prodělá spoustu peněz (ostatně skoro jako vždy). Přesto budou všichni odcházet spokojeni. Nadšený jsem i já doma, po společných soukromých lekcích brutálního death metalu. Tady se jde přímo na věc, nikdo se s ničím nepáře a když pak deska dohraje, mívám v hlavě pořádnou spoušť. Mám to takto velmi rád a album si vyloženě užívám. Některé melodie nemůžu vyhnat z hlavy a vlastně ani nechci. Na tomhle brutálním hřišti je mi moc dobře a nehodlám na tom nic měnit. Drsná, živočišná deska, která vám buď utrhne hlavu nebo jen prolétne kolem vás. Poctivý řecký brutálně technický masakr!

Seznam skladeb:
  1. Praised By All The Entities
  2. The Scourge of Living Fans
  3. Hierachy of the Highest Abomination
  4. Beholding the Throne
  5. Unearthly Legion
  6. Maelstorm of Endless Suffering
  7. Beyond Perpetuation
  8. Nihilism Reigns
  9. The Genocide Revealed


Čas: 35:25

Sestava:

  • George S. - kytara, zpěv
  • Nick - kytara
  • Victor - basa
  • George T. - bicí


FACEBOOK

http://www.reverbnation.com/massinfection
http://www.youtube.com/user/MassInfectiondm
http://www.last.fm/music/Mass+Infection
http://www.comatosemusic.com/


Zveřejněno: 16. 04. 2014
Přečteno:
3351 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 04. 2014 08:44 napsal/a Asphyx
děkuji:))
17. 04. 2014 06:05 napsal/a BRUTAL
BRUTAL
Dakujem panovi recenzentovy za super recenziu . Take iste pocity z tejto platne mám aj ja. CD je už kúpene a u mna doma hraje ako o život.
16. 04. 2014 11:40 napsal/a Asphyx
díky
díky. MASS INFECTION již nějaký čas vládnou mým ranním cestám do práce...zkrátil jsem ji díky poslechu asi o deset minut:)) Na probuzení ideální masomlejn:))
16. 04. 2014 08:27 napsal/a prepil
super
recenze i album. Své dělá i výborná produkce a zvuk. Špičkový masakr, tato placka se přetěžko vyndává z přehrávače. Za mě 9/10 :-)