Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

BONES – Sons of Sleaze CD 2013, Planet Metal

Schválně, dám vám hádanku. Jaký styl muziky myslíte, že bude hrát kapela, která si dá název BONES? Hádali jste post symphonic pagan black metal (smích)? Tak to raději ani dál nečtěte. BONES do toho totiž buší hlava nehlava a to, co z toho nakonec vylézá ven, by se dalo nazvat poctivý death/crust metal. Taky kroutíte hlavou, protože takových smeček je dneska na světě obrovské množství? A jako já si říkáte, že jste moc zvědaví, čím jsou tihle neznabozi odlišní? Rovnou vám říkám, že vlastně vůbec ničím. A přesto jsem si je nějakým „záhadným“ způsobem oblíbil. Možná je to tím, že od první chvíle nemá posluchač ani na chvilku možnost se nadechnout. BONES to na vás jednoduše vybalí bez jakýchkoliv zábran. Od začátku až do konce se jedná o totální běsnící death metal, který, myslím, dovede přišpendlit na zeď nejednoho fanouška špinavějších stylů.

U podobné muziky by se nemělo příliš přemýšlet. Doporučuji tedy nějaké to oblíbené pivo, volume doprava a pak to buď přijde, nebo ne. Pokud nemáte pro podobné „úchylárny“ pochopení, nezoufejte, bude vás určitě velké množství. Tohle je přeci jen přesně ten druh hudby, která se má „prožívat“ někde „pod vlivem“ a pod podiem. Kolikrát jsem si říkal, že místo toho, abych se tady smolil s recenzí, bych udělal o hodně lépe, kdybych vyrazil do nějaké útulné a death metalu příznivé knajpy a tam si spolu s kamarády narval „Sons of Sleaze“ pod tlakem do hlavy. Pivo by teklo proudem a my bychom probírali ty „nejzávažnější“ metalové desky tohoto roku. BONES mají prostě punkový, „motorheadovský“ přístup a jiní už zkrátka nebudou. Chvílemi je to sice i na mě trošku velký chaos a někdy se také neubráním dojmu, že bych nějakou tu „pestřejší“ chvilku ocenil, ale ta energie nakonec vše převálcuje.

BONES dělají jen samou „ostudu“ a chaos. Zajímavé je, že muzikanti působili i v blackových NACHTMYSTIUM. Jejich srdce ale asi tloukla vždy pro energičtější skladby (důkazem budiž ještě působení v death/crustových DOOMSDAY, ale také black/thrashových USURPER).

Velmi se mi líbí zvuk desky, kdy dostatečně vyniknou všechny nástroje a zároveň je vše krásně nespoutané. Za pěkně chaotickým, ale zajímavým obalem stojí Matt „Putrid“ Carr. Ten se doslova vyřádil a abych pravdu řekl, pro podobné černobílé obrázky mívám velkou slabost. Tady bych hodnotil určitě také velmi kladně. A tak jedinou věcí, kterou bych si s dovolením dovolil kritizovat, je velká podobnost jednotlivých nápadů ve všech skladbách. Občas sice vše zpestří nějaké to „šílené“ sólo, ale to je pro mě trošku málo. I přesto jsem si ale poslech dostatečně užíval a mnohé páteční odpoledne při „přípravě“ před návštěvou restauračního zařízení nezůstalo jedno oko suché (smích).

„Sons of Sleaze“ je jízda na odjištěném a nebrzdícím vozíku na horské dráze smrti. Vše šlape do drtivého rytmu a nepostrádá takový ten starý poctivý „rock´n´rollový“ náboj. Pokud tedy máte plné zuby „dokonalých“ nahrávek z módních metalových časopisů a nejste zhýčkané slečinky, budiž vám přáno přátelé. Myslím, že si BONES na jejich nové (v pořadí druhé – ještě mají na kontě jeden počin z roku 2010 s eponymním názvem) určitě užijete jako já. Co si budeme povídat, dobrého death/crustu není nikdy dost a tady to řeže pořádně, jako čerstvě vybalená žiletka. Nebudu to dál zdržovat. „Sons of Sleaze“ se mi líbí a to hodně. A jako bonus BONES udělají určitě velkou radost i vašim sousedům (smích)!

Seznam skladeb:

  1. Poisoned Breed
  2. 13
  3. Frozen Vein
  4. Sons Of Sleaze
  5. 1000 Lies
  6. Suicide
  7. Bad Signs
  8. Maggots
  9. Cold Knife
  10. Mindfucked
  11. 647 Bastards
  12. Fear Of Napalm


Čas: 38:00

Sestava:

  • Joe Schaeffer – bicí
  • Carcass Chris – kytara
  • Jon Woodring – basa, zpěv


https://www.facebook.com/pages/Bones-Chicago/113666132032091
https://www.facebook.com/planetmetal


Zveřejněno: 10. 04. 2014
Přečteno:
3362 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář