Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

FLOATING WORLDS – Below The Sea Of Light CD 2013, vlastní náklad

Kořeny řecké, konkrétně z hlavního města této země Athén, pocházející kapely FLOATING WORLDS (dále jen FW), která se prezentuje melodickým rock/metalem v kombinaci s prvky filmové hudby, sahají do roku 1998 a u jejího zrodu stáli i dva členové současné sestavy, jmenovitě kytarista Andreas V. a bubeník Themis Thomopoulos. Po klasických problémech s personálním obsazením, které trvaly několik úvodních let, se skupina i za pomoci hostujících muzikantů na podzim roku 2007 dopracovala ke svému debutovému albu „Only A Dream, Can Kill A Dream…“, které se setkalo s příznivým ohlasem, jak u domácích fanoušků, tak i u posluchačů v dalších evropských zemích a pochvalné reakce prý rovněž dorazily i ze Spojených států. Po šesti letech studiové pauzy, vyplněné nabíráním koncertních zkušeností a dalšími změnami v obsazení, se FW v loňském roce znovu připomněli rockovým fandům svou druhou řadovou nahrávkou, která dostala název „Below The Sea Of Light“.

Samotné CD pak přináší dohromady 8 výrazně melodických kompozic, v nichž dostávají velký prostor klávesové nástroje, za nimiž úřaduje jediná dívka ve skupině, kterou je Christine Kolliopoulou. Ta zároveň v některých písních přispívá i svým líbezným vokálem, konkrétně se jedná například o v pořadí třetí „Angel“, čtyřku „Amyrah“ nebo pomalou šestku „Till The End“. Určitě je potřeba zmínit, že úvodní a závěrečná skladba jsou ryze instrumentálními výtvory, v podstatě by se dalo říct, že se vlastně jedná o začátek a konec příběhu, i když si nejsem úplně jistý, zda jde po textové stránce o klasický koncept.  Šesti zpívaným věcem pak svým příjemným, polohy měnícím hlasem, dominuje Jon Soti, kterého dle povahy jednotlivých songů, jak už jsem ostatně zmínil výše, místy podporuje klávesistka Christine, ve sborových zpěvech se pak, až na bubeníka, přidávají i ostatní členové FW. Nejvýraznějším songem z celé kolekce je z mého pohledu skladba „Amyrah“, která mě zaujala nejen výrazným refrénem, změnami tempa, ale i zajímavou kombinací vokálních poloh, včetně mluveného slova.

Album bylo kompletně zrealizováno v CFN Recording Studios, pod dozorem Dionisise Christodoulatose (což je mimo jiné člen jiných řeckých kapel SORROWFUL ANGELS a CHAOSTAR), který se zároveň postaral i o produkci nahrávky.

Autorem bookletu, jehož titulní stranu zdobí pěkný námět související s názvem desky, a v jehož vnitřku nalezneme portréty jednotlivých členů kapely a kompletní anglické texty, je Virginia Kakava z grafického studia Art Of Sin.

Po poslechu této desky se mi znovu potvrdila věc, že když člověk od kapely zrovna nic moc nečeká, bývá většinou mile překvapen. FLOATING WORLDS jsem si vybral na recenzi po zhlédnutí jednoho jejich videa na kanálu Youtube a po několikerém protočení celé fošny vidím, že to nebyla vůbec špatná volba. (úsměv)

Seznam skladeb:

  1. Garden Of Souls
  2. Shattered
  3. Angel
  4. Amyrah
  5. Thrill The Night
  6. Till The End
  7. Soul Saviour
  8. Revenge

Čas: 42:25

Sestava:

  • Jon Soti - sólový zpěv
  • Andreas V. - kytara, zpěv
  • John Doumas - baskytara, zpěv
  • Christine Kolliopoulou - klávesy, zpěv
  • Themis Thomopoulos - bicí

www.floatingworlds.gr

Zveřejněno: 15. 03. 2014
Přečteno:
3437 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář