Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

BRADI CEREBRI ECTOMIA – Supreme Heterozis CD 2013, Bizarre Leprous Production

Temné neomítnuté sklepení plné špíny, zčernalých cihel, plísně a těžké vlhkosti, co zalézá pod nehty; s každým nádechem se vám do plic víc a víc dostává ten zvláštní zápach kožešnických olejů a mořidel čpících ze stolu v jednom rohu místnosti. Tam vyzbrojen lampičkou, aby prořezávala nekonečnou temnotu, sedí výrobce nadstandardních oblečků z lidské kůže a šije dál v neúprosném tempu své modely. Neboť loňský rok byla po pravé kůži poptávka. Především v Bělorusku jdou jeho výrobky na dračku.

Kapela funguje zhruba od roku 2008 a kromě dema vydaného o dva roky později neměla dosud na kontě nic moc. Až do minulého roku, kdy se pánům podařilo natočit album „Supreme Heterozis“, kterým se nám coby vcelku veselá parta prezentují. Jejich hudba se nese v rytmu zcela klasického goregrindu, toho největšího chlívu a typických rytmů. Netřeba představovat jednotlivé skladby, protože všechny se točí kolem stejného tématu a to se samozřejmě „normálním“ lidem může zdát zvrácené. Naopak milovníci tanečků a různých hudebních extrémů, ať už ve zpěvné, potažmo spíše, chrochtající a kvičící lince, či zbustrované kytary s basou si jistě přijdou na své. Každá skladba je trochu jiná a i proto se celé album neslévá v jeden celek. O grinderech se více než o jiných lidech dá říct, že jsou v hudbě otevření snad úplně všemu a proto nikoho nepřekvapí, když poodkryju, že kromě výše zmíněných hudebních esencí se vyskytnou i kousky, které jsou buďto na začátku, či někde uprostřed protkány elektronikou. Nejedná se o žádný velký techno průplach, ale je to tam. Navíc díky tomu na „Supreme Heterozis“ hezky vynikne rozdíl mezi svižnou lidskou hrou a elektronickým leskem. Celkově má nahrávka příjemný zvuk, ve kterém není problém rozeznat jednotlivé nástroje a na druhou stranu není tak čistý, aby nezněl dostatečně živočišně. Především virbl má sound víka od popelnic. Přesně takový, jaký se podaří vyloudit na pravém undergroundovém koncertu. Přesně v duchu podzemí je dodržená tradice v délce skladeb, kde drtivá většina kousků nepřekročí délku tří minut. Nutno vzpomenout, že pánové v poslední skladbě chtěli vzdát americké úderce DYING FETUS a proto jejich song „Kill Your Enemy“ předělali dle svých představ.

BRADI CEREBRI ECTOMIA
nám házejí jednu skladbu za druhou jako kosti starému čoklovi a vůbec je nezajímá, kdo je dokáže přežvýkat a strávit a na koho už je to moc a radši lační po libovějším masíčku. Nicméně všechny skladby se dají poslechnout na jeden zátah a ten, kdo má grindcore v krvi, si je dokáže vychutnat i několik týdnů za sebou. Jako výplach mozku a relaxace, kde se nad ničím nemusí přemýšlet a kde je všechno naservírováno na podnose z lidských kůží, je tohle album nejlepším řešením.

Seznam skladeb:
  1. Shintro
  2. The Splitting Of Mind
  3. Passion of Bertran
  4. From Disturbia to Shizo
  5. Dr. Shreber's Disease
  6. Blasphemia
  7. Karphologia
  8. Psychotic Disorder
  9. Cotard Delusion
  10. Shizophazia
  11. Logoklonia
  12. Externus Encephalon
  13. Mosaïque Psychopathi
  14. Too Awful To Be Reality
  15. Medulla Ruptura
  16. Kill Your Enemy (DYING FETUS cover)

Čas: 34:44


Sestava:
  • Alexey Semenkov – zpěv
  • Ar2r – kytara
  • Vasily Verbitsky – baskytara
  • Alyaxandr Zankevich – bicí

https://www.facebook.com/BradiCerebriEctomiaBand


www.bandzone.cz/bradicerebriectomia


Zveřejněno: 16. 02. 2014
Přečteno:
3459 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář