ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

CHURCH OF DISGUST – Unworldly Summoning CD 2014, Memento Mori

Nebylo vůbec lehké s touto příšerou celou tu dobu žít. Měl jsem pocit, že svůj čas trávím s nějakým monstrem z dávných dob. Přemýšlel jsem, jak se vůbec může v dnešní době něco takového objevit. Nakonec jsem se dopátral kořenů této šílené death metalové hydry. Ty sahají až někam ke slavným HELLHAMMER, CIANIDE, AUTOPSY nebo třeba takovým INCANTATION. Poprvé o sobě dali vědět v roce 2010, kdy byla kapela založena. Již tenkrát bylo všem nad slunce jasné, že ZLO zde dostane co největší prostor a že jejich texty budou plné hororových témat. Léta páně 2012 o sobě dala tahle smečka vědět menší chorobnou upoutávkou v podobě EP „Invocation of Putrid Workship“. Již tenkrát bylo cítit, že CHURCH OF DISGUST nám budou nakládat jen samé temné doom/deathové valníky plné hnusu a špíny.

Texasané zkrátka hrají přesně ten druh old school death metalu, který vám přijde jako vytažený z nějaké právě otevřené kobky. Pavouci právě dokončují pavučiny v očních důlcích do temnoty zářících lebek. Můry tančí okolo zbytků světla a červi se těší na další přísun nových těl. Na náhrobcích se mění jména, která tam složitě vytesal poslední kameník ve městě a vy přemýšlíte o tom, kam se jednou vydají naše zkažené duše. Věřte tomu, že díky poslechu „Unworldly Summoning“ budete mít u posledního soudu zase další vroubek. Jenže my, co podobnou muziku posloucháme, moc dobře víme, že očistec jsme si prožili již na tomto světě. Zkrátka, CHURCH OF DISGUST přitápějí pod kotlem s velkým nadšením a zkušenosti jim rozhodně nechybí. Zvuk (mastering Jave Bastard) je krásně temný, hlas zastřený, basa „zahuhlaná“ a bicí působí, jakoby se jednalo spíše o víka od popelnic, než o bubenickou sestavu.

Tady vylézají na povrch nejčernější myšlenky lidské mysli, strach je všudypřítomný a samotný Satan musí tančit radostí. Stejně jako neutečete nikdy sami před sebou, stejně tak vás pokaždé dostihne muzika CHURCH OF DISGUST. Samozřejmě, musíte mít pro tento druh umírání náležité předpoklady a rozhodně nesmíte u hudby hledat „dokonalost“. Tu zde nenaleznete. Tady se jde spíše cestou „upřímnosti“ a jsou vyzdvihovány veškeré „špinavé“ emoce než technická zdatnost muzikantů. Osobně podobné nahrávky vždy rád přivítám. Neznám totiž nic lepšího, než soukromý večírek na nějakém dobře nasvíceném hřbitově (berte prosím jen jako připodobnění, vše se stále odehrává jen v mé hlavě). Vždy se mi osvědčilo poslouchat nahrávku těchto nihilistických Američanů v klidu, o samotě, tentokrát spíše se sluchátky na uších než na CD. Okolní svět přestával na nějaký čas zase existovat a moje duše se vznášela nad do světa doslova zářícími právě otevřenými hroby.

Spojme své ruce bratři a sestry do pradávného symbolu, který se již dlouho nazývá pentagram. Věřte, že to nebude trvat dlouho a náš pán opět ohlásí příchod na tuto Zemi. Vždyť se stačí rozhlédnout kolem sebe, občas mi připadá dnešní svět podobný jako v textech a muzice CHURCH OF DISGUST. Špinavý, ošklivý, plný zla a nenávisti. Někdy jde na mě z toho všeho strach. Pánové dokázali tohle všechno nahrát a šířit následně do světa. Milovníci temnějších záležitostí by měli určitě zbystřit svoje smysly. Zde se totiž znovu otevřely brány totálního inferna. Na to, že se jedná o první dlouhohrající desku kapely jsem velmi mile překvapen. Tahle špína musí dělat dobře snad každému, kdo se kolem podobných zkažeností jen kdy otřel. Starobou nakažený death metal jdoucí až na svoji samotnou dřeň! Zhudebněné zlo a zkáza! Mimochodem, cover od pana Igora „Abigora“ Mugerza je luxusní!

Seznam skladeb:

  1. Intro (The Gate)
  2. Immemorial Lunacy
  3. Rotting Above Ground
  4. Writhing Dominion
  5. Bound and Cast into the Depths
  6. The Great Chamber
  7. Interlude
  8. The Oepener of the Way
  9. Unworldly Summoning


Čas: 33:33

Sestava:

  • Joshua Bokemeyer – bicí
  • Dustin James – kytara, zpěv


http://churchofdisgust.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/churchofdisgust
http://www.memento-mori.es/


Zveřejněno: 25. 01. 2014
Přečteno:
3230 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář