Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

ECHOTIME – Genuine CD 2013, logic(il)logic Records / Andromeda Dischi

Po delším čase tu mám ke zhodnocení zase jedno zahraniční album. Svou prvotinu nazvanou „Genuine“, totiž do redakce zaslali Italové vystupující pod názvem ECHOTIME. Kořeny téhle party sahají až do roku 2002, kdy začala fungovat pod jménem ECHOVERTIME, od roku 2011, kdy se rozhodla začít prezentovat hudbu v poněkud originálnějším duchu, pak přešla k současnému názvu.

Slovo originálnější jsem tentokráte v úvodu nezmínil jenom tak, aby řeč nestála. Materiál obsažený na CD je pojatý opravdu hodně netradičním způsobem a dost se vymyká běžné produkci, kterou jsem měl možnost v poslední době vyslechnout. „Genuine“ totiž spíše než klasické hudební album připomíná filmový soundtrack, částečně něco podobného, co v minulosti předváděli jejich krajané RHAPSODY, jenž svůj styl pojmenovali, nepletu-li se, jako film – score – metal. Při hledání nějakých materiálů o skupině na netu jsem narazil i na označení metalová opera (v žádném případě si však ECHOTIME nepřipodobňujte k AVANTASII, ta je totiž opravdu zcela o něčem jiném) nebo scénická divadelní hudba. 

Deska tedy přináší koncepční story, odehrávající se v imaginárním světě, kde se hlavní protagonista, chemický výzkumník Daniel Antony, snaží vytvořit něco, co by pomohlo lidem v jeho městě Leadtown, stejně tak, jako na celém světě. Nakonec se mu podaří vytvořit „Genuine“, částici s mimořádnými účinky, které by mohla pomoci všemu lidstvu.  Tolik pouze ve stručnosti o textové náplni CD. Snažil jsem se zjistit o příběhu trochu více, ale jelikož angličtinou nevládnu a překladač od Googlu je schopen přeložit s nějakým rozumným významem pouze pár slov, zůstanu raději jen u krátkého popisu z úvodu odstavce.

Album obsahuje celkem 18 položek rozdělených do 4 kapitol, či scén, chcete-li, z čehož plnohodnotných (mám na mysli co do délky a kompoziční stránky) skladeb je dohromady 9, zbytek jsou různé předehry a mezihry, které vyplňují prostor mezi jednotlivými písněmi, navozují atmosféru a pomalu posouvají nit příběhu směrem kupředu. Co se týče hudební stránky, tak ponejvíce bych tvorbu ECHOTIME asi zařadil do škatulky prog metal, ale tohle je jen jedna z vyjadřovacích poloh, dále jsou zde ke slyšení další různorodé prvky, jako klasický metal nebo rock, industrial, pop, symfonické pasáže a věřím, že každý fanoušek objeví při poslechu ještě spoustu dalších hudebních vlivů.

Zvuková stopa desky byla zaznamenána v Domination Studiu v San Marinu (své desky zde v minulosti pořídili například i VISION DIVINE nebo ASGARD, pochopitelně ti z Itálie), pod dohledem Simona Mularoniho.

Jelikož nejsem velkým fandou podobných „monstr“ nahrávek a navíc, jak už jsem uvedl, si nemůžu udělat ani úplně přesný obrázek o celém textovém příběhu, shrnu svoje hodnocení pouze do konstatování, že těch 9, v uvozovkách, klasických skladeb, není vůbec špatných a pakliže bych je oddělil od toho ostatního, klidně bych si je poslechnul i vícekrát, dohromady už ale asi ne. (úsměv). Hodnocení tentokráte nechám na každém z vás.

Seznam skladeb:

SCENE 1 – The Key

  1. In the cage
  2. The Choice
  3. Running to Lead-town
  4. G - Advertisement
  5. Show your faces on TV


SCENE 2 – The Chaos

  1. A road to Rule square
  2. The March
  3. Chant of Abbey district
  4. Breaking the prayers


SCENE 3 – The Rising

  1. Frames inside the Lab.
  2. Echoes
  3. Genuine 10:10 (A new Cure)
  4. The chemical dawn
  5. In rebels' hand


SCENE 4 -  The Last Breath

  1. Clash at Velasco district
  2. Fragile Pantomime
  3. An Epic tragedy
  4. The Question

Čas: 49:40

www.echotime.org

Zveřejněno: 18. 02. 2014
Přečteno:
3349 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář