Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

CUTTERRED FLESH – Dying in Pieces CD 2013, Bizarre Leprous Production

Okolo Karlových Varů se již nějakou dobu dějí hodně podivné věci. Nejhorší je, že nikdo neví, odkud to ZLO přichází. Lidé hledají k večeru v dlouhých stínech skryté oči. Každý se neustále ohlíží za sebe a mladé holky chodí jen ve skupinkách. Rodiny jakoby se ještě více semkly k sobě a otcové v bezesných nocích přemýšlejí, jak by všechny ubránili. Ty pocity jsou velmi podobné těm, které se vznášejí na místech, kde právě pobíhá čerstvý vrah. Tady je to ale něco jiného. Ta zběsilost se objevila již někdy v roce 2001. Tenkrát totiž byli založeni ti, kteří za všechnu tu temnotu mohou. CUTTERRED FLESH. Brutal death metalisté tělem i duší. Osobně jsem se s jejich tvorbou setkal až v roce 2010 skrz jejich velmi nátlakové album „Cause the Apocalypse“. To jsem dlouhou dobu používal pro očistu mých mozkových závitů. Bylo natolik nekompromisní a plné energie, že několik měsíců drtilo můj CD přehrávač takových způsobem, že jsem míval strach, aby se nezavařil (smích).

Letošní počin (třetí řadový v pořadí) „Dying in Pieces“ zní, jakoby ho nahrála zcela jiná kapela. Možná je to jinou koncepcí při skládání, personálními změnami nebo se jen pánové rozhodli se do toho opřít odlišným způsobem. Každopádně zde máme před sebou smečku, které není cizí ani „techničtější“ postup. Nemusíte se ale bát, že by se CUTTERRED FLESH zpronevěřili „klasickému“ brutálnímu death metalu. To rozhodně není pravda. Ale pokud se minule jednalo o drsný totální výplach, zde je vše o hodně propracovanější, pestřejší a „košatější“. To vše jsou samozřejmě jen prostředky, které byly zvoleny pro vytvoření absolutního ZLA. CD mě ihned vtáhlo jakousi zvláštní atmosférou, kterou jsem již dlouho u naší kapely hrající tento styl nezažil. Naposledy jsem byl v Čechách takto překvapen u znovuzrozených pražských SEPSIS. Pokud bych dopředu nevěděl, s kým mám tu čest, určitě bych si nezařadil karlovarské brutalisty do našich končin. Tipoval bych si spíše nějakou americkou skupinu, která se nechala jemně inspirovat takovými velikány, jako jsou CANNIBAL CORPSE, DEEDS OF FLESH, (staří) MORBID ANGEL apod. Nesmím rozhodně zapomenout ani na velký kus temnoty uchopený stejným způsobem, jakým k němu přistupují kupříkladu IMMOLATION.

Ta přirovnání samozřejmě berte s rezervou. CUTTERRED FLESH nejsou rozhodně žádnou „kopírkou“. Přistupovali k nové desce zcela osobitým způsobem. Působí na mě jako takové malé podzimně - zimní zjevení. Od prvního poslechu mi bylo zcela jasné, že zde mám co do činění s pořádnou porcí poctivého masakru. Albu nechybí až „studená“ syrovost. Ano, to je to správné slovo. SYROVOST. Možná je to celkovým soundem (zvuk Davos studio), nebo přístupem všech zúčastněných, nevím, ale jako celek na mě působí CD velice temně, zběsile a mě popadá skoro až hmatatelný pocit, že mě po celou dobu třiceti minut někdo drží pevně pod krkem a nechce mě za žádnou cenu pustit. Cítíte také ten tlak? To z reproduktorů právě řádí tsunami se jménem CUTTERRED FLESH. Surové momenty se střídají s temnými vyhrávkami a já si přijdu jako čerstvě probuzený ohledávač mrtvol, kterého povolali právě znovu do služby. Už teď, při psaní recenze, si získalo „Dying in Pieces“ jedno z předních míst v mém žebříčku brutálního death metalu pro tento rok. Hlavním důvodem je fakt, že mě zkrátka nová deska baví poslouchat. Pronikla mi jako nějaký pomalu působící smrtící jed do již kdysi nakažené krve. Nestává se mi zase tolik často, aby mi songy z tohoto stylu zněly hlavou ještě dlouho poté, co již nemám sluchátka na uších. Symfonie do pitevních sálů.

Utíkám chladnými nočními ulicemi, venku už je zima. Neustále se ohlížím, zda mě někdo nesleduje. I v našem městě jsou zákoutí plná podivných existencí. Znáte ten pocit, že za vámi někdo stojí a vy najednou dostanete skoro až panický STRACH? Tentokrát ho ale nemám. V uších mi tepe „Dying in Pieces“ a ruce i nohy jsou tak poháněny velkou silou a energií. Pokud jste příznivci brutálnějších záležitostí v death metalu, nemělo by vám letošní album karlovarských řezníků určitě proklouznout. Ty řezající riffy, temný mohutný vokál a bicí, které OPRAVDU drtí, jsou jasnou zárukou toho, že žádný „pravý“ vyznavač tohoto stylu nezůstane v klidu. Chorobná, propracovaná, místy šílená, plná energie. Taková je nová letošní deska šílenců CUTTERRED FLESH. Jen je potřeba mít pevné nervy a odolnější uši, protože tolik brutality slabší jedinci zkrátka neunesou. Nemám již více slov a ani se mi nechce psát něco dalšího. Odbíhám totiž od klávesnice neustále k přehrávači a dávám si do hlavy „Dying in Pieces“ znovu a znovu. Tady slova nestačí. Myslím, že bude lépe, když si to zkusíte sami a uvidíte. Pro mě překvapení nastávající zimy. Inteligentní masakr karlovarskou pilou! Pečlivě vybroušený krystal ZLA!

Seznam skladeb:

  1. Progressive Body Adjustment
  2. Training Of Pure Cut
  3. Enslave The Dead
  4. Punished Divinity
  5. Fragments Of Dying
  6. Second Round Of Decapitation
  7. Whispering Death
  8. Imperfect Winter Suicide
  9. Scattered Seeds Of Plague


Čas: 31:16

Sestava:

  • Míra „Frcoun“ – bicí
  • Vitaly – kytara
  • Standa „Malda“ – zpěv
  • Zdenek – basa
  • David – kytara


http://www.facebook.com/pages/Cutterred-Flesh/158482622234
http://cflesh.wz.cz/
http://bandzone.cz/cutterredflesh
http://www.bizarreleprous.cz/


Zveřejněno: 10. 12. 2013
Přečteno:
3987 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 12. 2013 16:20 napsal/a Bizarre Leprous Production
CT
Pro kupce chtivé, CD můžete koupit na tomto odkazu!!! http://bizarre.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=2703