Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

13 DOTAZŮ PRO REDAKTORY FOBIA ZINE III - Část 3. Vzpomeneš si na první recenzi (zveřejněnou), kterou jsi v životě napsal? Bez hledání na netu... (úsměv) Když si ji dnes čteš, jaký z ní máš pocit?

Možná si ještě někdo pamatuje na ankety, které se věnovaly redaktorům FOBIE, jejich vkusu a názorům. Tentokrát to bude o něčem trochu jiném, o recenzích. Ty tvoří hlavní náplň tohoto webzinu a tak snad bude někoho zajímat, jak recenze vznikají, jak kdo přistupuje k poslechu nahrávek, na jakých aparátech desky, cédéčka, kazety a empétrojky točíme, v jakém rozpoložení nejraději píšeme...

Za inspiraci bych chtěl poděkovat Šakalovi, který něco podobného před časem podnikl ve svém papírovém xerox zinu Noise Master, odkud je část otázek se svolením jejich autora převzata.


Vzpomeneš si na první recenzi (zveřejněnou), kterou jsi v životě napsal? Bez hledání na netu... (úsměv) Když si ji dnes čteš, jaký z ní máš pocit?

Mikael: Tak bez hledání si na ni rozhodně nevzpomenu, určitě to bylo pro již zmíněný fanzin Pentagram, někdy v letech 1992 – 1993. Pochopitelně, že již dříve proběhly nějaké pokusy, ale ty vyjma mě nikdy nikdo nečetl. Jelikož mám výtisky zinu dodnes uschované a jednou za čas v nich i dohledávám nějaké historické události, tak samozřejmě dochází i k tomu, že si ty recenze třeba pročtu a říkám si, že je to naprostá katastrofa (smích).

Opat: Bez hledání určitě ne. Bylo to jistě v mé power/speed/heavy době, pamatuji si, že jsem třeba psal nějaké HELLOWEEN atd., ale co bylo úplně první, to si nevzpomenu. Tudíž si ji ani dnes nečtu (úsměv), ale já mám často blbý pocit i z recenzí půl roku starých. Ne kvůli tomu, že bych za tu dobu nějak závratně změnil názor, spíš si říkám, že leccos se dalo popsat jinak, lépe.

Johan: Vzpomenu. (úsměv) Bylo to CD INNER FEAR „Symbiotry“, které jsem si tehdy koupil a když Márty „toužil“ po nějaké recenzi, tak jsem napsal právě tohle. Samozřejmě je to tak trochu k pousmání, když si to čtu, ale úplná tragédie to snad není. (úsměv)

Peťan: Vzpomenu a byl to děs! (smích)

4horsemen: Ano, vzpomenu. Je to EP pražské kapely REPULSE(D) „Blinded“. Poslouchal jsem CD v autě, když jsem jel ze křtu alba. Recenzi jsem myslím napsal během tří dnů a to, co jsem do recenze použil, jsem v hlavě formoval a narychlo na papír čmáral v práci. Pocit? Není špatná. Možná taková neohrabaná, určitě bych to napsal dnes jinak, ale to gró bych nechal. Jsem za první reporty a tuto recenzi rád.

Coornelus: Samozřejmě! V tomhle směru mi paměť pracuje nadstandardně. V podstatě si vzpomenu na všechny kapely, na které jsem psal recenze, a jakou jsem jim udělil známku. Pocit z mé první recenze mám jako z té poslední, stydím se za ni (úsměv).

Asphyx: Zrovna nedávno jsem si ji četl, protože jsem psal novou recenzi na letošní desku REVEL IN FLESH. Z dnešního pohledu mi přijde až moc dlouhá a asi bych ji zkrátil. Zajímavé je, že bych ji i dneska napsal úplně ve stejném znění. Jen bych možná bodoval o trochu více, protože album mi v přehrávači postupně dozrálo.

Mafek: To vím naprosto přesně. Byla to punková kapela J.Z.L.F. a jejich CD „Skapunková deska roku“. Dobře si pamatuju, že jsem ji tenkrát sepisoval asi do tří do rána a následně se těšil, až bude zveřejněna na internetových stránkách Fobie. Když si ji dnes přečtu, nic bych na ní neměnil. Stojím si za ní.

Kubánec: Na netu bych ji asi těžko našel. :o))) Bylo to někdy v devadesátých letech na demo grind/noise chasy OSTEO SARKOM ze severních Čech. Tuším to byl nějaký živák.

Luma: Tak na tu si pamatuju naprosto přesně. Dokonce si ještě dnes pamatuju, jaký jsem z ní měl dobrý pocit. Když si ji dnes přečtu, tak se musím smát, protože nechápu, na co jsem byl tehdy tak hrdý...

Míra: Tak to si nevzpomenu, protože jsem od té doby napsal desítky recenzí. Moje první recenze ani nejsou žádné perly a rozhodně bych je v tuto chvíli napsal zcela jinak.

Zveřejněno: 11. 11. 2013
Přečteno:
3388 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář