Nejbližší koncerty
LLYR

FOETAL JUICE – Big Trouble in Little Vagina, EP 2013, Grindscene Records

Proti tomuhle náklaďáku, který je plný hnusu a špíny, nešlo jednoduše vyhrát. Náraz přímo do předního skla. Lámající se plechy i kosti, obrovský tlak a z korby na hlavu padající kusy hnijícího masa. Ano, tohle je přesně ta kombinace deathu, grindu a thrashe, která mi dělá vždy velmi dobře naživo. Tentokrát v podání britských neurvalců FOETAL JUICE. Pokud máte podobné záležitosti v oblibě, neměla by vás nechat chladnými ani jejich letošní deska s poetickým názvem „Big Trouble in Little Vagina“. Samozřejmě, pro poslech musíte splňovat několik základních požadavků. Za prvé, není záhodno, abyste trávili koncerty takovýchto šílených smeček v poloze „solný sloup“. Za druhé, věřte mi, že s troškou toho zlého alkoholu vám přijdou FOETAL JUICE o hodně zajímavější. A do třetice, nesmíte pořád jen přemýšlet, kde už jste to vlastně všechno slyšeli. Jinak byste kapelu mohli hned odsoudit (stejně jako tak devadesát procent dnešní produkce), že je někomu hodně podobná. Tady bychom se mohli držet hudby po způsobu zavedených spolků jako VOMITORY, DESECRATION (Brazílie), NASUM, EXHUMED a jim podobných.

Pokud jste tedy odhodili všechny předsudky a jste připraveni na pořádný výmaz, buďte vítáni ve světě old schoolových melodií, drtících bicích a „hnusného“ vokálu, který vás rovnou přibije na zeď jako kladivo hřebík. Zkrátka, tohle není muzika pro zahloubané hlavy, tady se ničí, emoce cákají ven po lopatách a na nějakou tu „hnusárnu“ se nehledí. Pod pódiem řádí parta fanoušků, kteří si sem přišli odpočinout po těžké práci a jediné, co je kolikrát jinak spojuje, je láska k alkoholu a tvrdé muzice. Padají mezi nimi hlášky o tom, že FOETAL JUICE jsou pořádnej chlív, že je to nářez, nátěr, smršť a spousta jiných, které se ale raději neodvážím publikovat. Jsme přeci jen solidní server, není-liž pravda (smích)? Zvuk je řádně zahuhlaný, jako vytažený z odpadních vod a stojí za ním Vagrant Studio. Za zdařilý, i když vcelku obyčejný, považuji i obal, který prošel rukama mistra Chrise Henryho. Tohle je underground, jak má být. Nedělám si sice iluze o tom, že by kapelu náhle oslovil nějaký slovutný label a nabídl jim smlouvu na tři jejich další alba a turné po celé planetě, ale nahrávka se mi poslouchá velmi dobře. Pěkně mě to řeže a jelikož jsem v sobotu ráno, kdy tuhle recenzi píšu, dobře naladěn, přijdou mi tihle řezníci z britských ostrovů dobří (smích). A to si ještě říkám, co bych jim tak říkal po tom, co bych se vrátil z nějaké příjemné hospůdky a dal si jejich CD večer před spaním. To bych je asi vynášel do pekla (smích)!

Zůstaňme ale v rovině kritické, musím napsat i nějaké ty věci, které se mi nelíbí. Jinak byste si totiž udělali názor sami (to taky doufám uděláte!) a třeba byste se o tuhle vcelku zajímavou kapelu ani jinak neotřeli. Někteří z vás by dokonce ani nevyhledali jejich muziku na různých nelegálních serverech. Vadí mi trošku přílišná podobnost jednotlivých nápadů ve všech skladbách. Tohle sice opravdu nevadí někde venku, v klubu, večer, kdy teče pivo proudem, ale když si dáte „Big Trouble in Little Vagina“ (to je fakt šílenej název - smích) takhle někdy v neděli po obědě, není to zase taková sláva, jak by se mohlo zdát. Vše je sice poctivé, upřímné a nepostrádá to tu „hravost a náboj“, které mám u muziky tolik rád, ale chvilkám, kdy vaše mysl bude bloudit daleko od přehrávače, se také neubráníte. Nebo alespoň já to tak mám.

Jsem moc rád, že jsem měl možnost FOETAL JUICE opět potkat. První společné dostaveníčko jsme měli na splitku od Grindscene Records, na kterém bylo několik podobných kapel a již tenkrát jsem si těchto britských uctívačů deathu a grindu všiml pravděpodobně nejvíce. Jedná se totiž o pro mě velmi příjemnou muziku, plnou zvratů, hoblujících kytar a šíleného „výrazu“ zpěváka. Zkrátka, jsou tam všechny ingredience, které mám v hudbě jako takové rád. A vůbec mi nějak nevadí, že už jsem tohle všechno někdy někde stokrát slyšel. Deska mě jednoduše baví a pokud máte podobné sklony v deathu a grindu jako já, mohla by se vám také líbit. Nahrávka, pro všechny, kteří hledají náboj, energii, nespoutanost, chaos, zmar a špínu. Pojďme si spolu s FOETAL JUICE vymlátit palici do bezvědomí!

Seznam skladeb:

  1. Big Trouble in Little Vagina
  2. Brewkakke
  3. Semen Evil, Smear No Evil
  4. Serpents of the Northern Lights
  5. Service Station Masturbation


Čas: 17:33

Sestava:

  • Ben Read – basa, zpěv
  • Rob Harris – bicí
  • Ryan – kytara
  • Sam Read – zpěv


https://www.facebook.com/FoetalJuice
http://www.reverbnation.com/foetaljuice
http://grindscenerecords.bigcartel.com/
http://www.grindscene.co.uk/


Zveřejněno: 22. 11. 2013
Přečteno:
3354 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář