Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SHOW YOUR FACE – Unleash CD 2011, Orkestral Promenade Productions

Občas se Vám do rukou k recenzi dostanou CD zajímavé, jindy jsou to kapely pro Vás nezáživné a nudné. V prvním případě není problém recenzi sepsat téměř okamžitě, ale v případě druhém se k tomu člověk dokopává řadu dní, týdnů, měsíců. CD „Unleash“ kapely SHOW YOUR FACE se mi válí doma od léta a první poslech mě silně odradil. Psaní recenze jsem odložil jednoduše na „potom“. Teď je konec října, když jsem se už na CD nemohl dívat a dal si pár poslechů. Otevřeně přiznávám, že některé z nich nebyly ani celé a ani moc soustředěné. Vím, že se takto recenze nepíší, ale v tomto případě to nešlo jinak.

SHOW YOUR FACE smrdí průserem už podle názvu. I málo zdatný angličtinář si jednoduše přeloží název, který je opravdu kýčovitý. A co naplat, já neuznávám tří a víceslovné názvy kapel (smích). Čest výjimkám typu STORMTROOPERS OF DEATH, haha. SHOW YOUR FACE jsou čtyři týpci z Řecka, kteří holdují metalcore. Přitom podle promo fotky nejsou zase tam mladí (smích). Další moje přiznání je, že jsem si o kapele tentokrát nehledal mnoho informací. Nejsou ani na metal-archivu a tak jediné z čeho jsem čerpal je CD a jejich FB profil, kde jsem se toho stejně moc nedočetl, neboť mnoho příspěvků je zde v řečtině.

Samotné CD „Unleash“ ukrývá třináct skladeb a má nekonečných čtyřicet šest minut. Od začátku do konce se jedná o typickou ukázku moderního metalcore, který je založen na houpavých a nechutně stejných melodiích, riffech i bicích. Stále stejně, pořád dokola. Řev zpěváka nikterak nevyniká ze záplav těchto kapel, kterých je na světě mraky. Nechybějí samozřejmě pomalé pasáže s čistým vokálem, to aby asi holky o kapele neřekly, že jsou moc trvdý (úsměv). Poslouchám první, čtvrtou, osmou, třináctou skladbu a je to stále stejné, bez nápadu, energie tomu taky chybí. Jak už bývá zvykem, tyhle metalkóry mají vždy dobrý zvuk. SHOW YOUR FACE nejsou výjimkou, ale tím bohužel pro mě klady alba končí. Nechtějte po mě rozbor jednotlivých skladeb, na to nemám. Kdyby mělo CD „Unleash“ 15 – 20 minut, dalo by se na materiál kapely nahlížet ještě trochu jinak. Při téhle stopáži je to pro mě problém. Jistě, i na tomto CD se najdou prvky melodického death metalu nebo groove, ale nijak nevyčnívají a nedělají hudbu pestřejší. Pochvalu zaslouží ještě booklet CD, kde nechybí texty, foto kapely a pěkná grafika.

Album „Unleash“ řeckých SHOW YOUR FACE se nevydařilo. Nudný, dlouhý materiál mě odrazuje se nadále o kapelu zajímat. Když se řekne metalcore, mám husí kůži. Pro mě spojení metalu a hardcoru přestavují kapely jako D.R.I. nebo S.O.D.. Ne, žádní uhlazení týpci, kteří se jen předhánějí kdo má více kérek, líp sestříhanou patku nebo víc vyžehlených košil. Tím nemám na mysli SYF, ale celou dnešní metalcore scénu. Abych nepsal jen černě, album vyšlo v roce 2011, takže kdo ví, jako jsou na tom SHOW YOUR FACE teď. Třeba lépe. Protože nejsem cílový posluchač kapely, hodnocení desky „Unleash“ se ode mě nedočkáte.

Seznam skladeb:
  1. Fatality
  2. Stay Away
  3. Innocent Cries
  4. Pain is Fear
  5. Blessed
  6. Minus 56
  7. Fill With Blood
  8. Mind Pollution
  9. World of Desires
  10. I Feel Nothing
  11. Don´t Blame Me
  12. Mortify the Flesh (You can´t avoid)
  13. No place to Die

Čas: 46:19

Sestava:
  • Vis - bicí
  • Chris - baskytara
  • Achilleas - kytara
  • Huge - vokály

https://www.facebook.com/Showyourfaceband

Zveřejněno: 29. 11. 2013
Přečteno:
3372 x
Autor: Peťan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář