Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

APRIL WEEPS – Outher Calm, Pain Within CD 2013, vlastní náklad

APRIL WEEPS jsou mladá sedmičlenná metalová kapela ze Slovenska, konkrétně z Dunajské Stredy, která se dala dohromady teprve v roce 2010. A letos v zimě už se jí vlastními silami povedlo vydat své debutové CD s názvem „Outher Calm, Pain Within“.

A jakou že muziku tahle parta potencionálním fanouškům nabízí? V každém případě je to metal, nebál bych se i spojení „metal, jako řemen“ (úsměv), ve kterém se prolínají čistý dívčí vokál a mužský murmur, a velice zajímavě jsou v něm zakomponované klávesy, které perfektně dotvářejí atmosféru jednotlivých songů, ať už v určitých částech zůstávají spíše skryté nebo se naopak dostávají do popředí a v podstatě určují ráz daného úseku skladby. Písně jsou na jedné straně patřičně tvrdé, na straně druhé si však uchovávají i dostatečnou porci melodiky, což v celkovém kontextu funguje velmi pěkně. Většina předvedeného materiálu se odehrává spíše v rychlejším tempu, ale prakticky v každé věci najdeme i pomalejší části (změny tempa a nálad jsou rozhodně zajímavou devizou) a spoustu technických fines, především, co se týče kytarových a klávesových partů, díky čemuž by hudba mohla zaujmout i fanoušky progresivního metalu, jako příklad můžu namátkou uvést skladby „Forever Failling“ nebo „Shards“. Ovšem těch hudebních vlivů, které se v tvorbě kapely mísí je mnohem více, kdo se do muziky pořádně zaposlouchá, jistě snadno objeví gotické či symfonické prvky, nádechy doomu a pochopitelně i elementy deathu. Pakliže bych měl na nějaké kompozice z desky upozornit, jistě by to byl otvírák „Sacrificial Rite“, už zmíněná pětka „Forever Failling“, kterou bych si dovolil označit jako takový ploužák (při dané kombinaci hudebních stylů to prosím berte s rezervou /úsměv/), ultrarychlými pasážemi vyšperkovanou sedmičku „Waiting For The Sun“ a závěrečnou instrumentálku „Pass Away“, která je nejprve nadmíru příjemnou exhibicí kláves, k nimž se posléze přidávají i ostatní nástroje.

CD je vyvedeno jako velice pěkně graficky zpracovaný digipack s bohatým bookletem, který nabízí veškeré anglické texty, ke každému z nich je pak vyvedeno i grafické ztvárnění jeho obsahové náplně. Autorem obalu je Marius Sachtikus.

Nahrávka byla pořízena na konci loňského roku v 999th Studiu (nachází se u Dunajské Stredy) pod taktovkou Michala Kolejáka a Jozefa Minárika, kteří albu dodali dokonalý zvukový kabát.

Článek uzavírám konstatováním, že na jihozápadě Slovenska se zrodila hodně zajímavá skupina, která má posluchačům rozhodně co nabídnout a v každém případě má i velký potenciál prosadit se nejen na své domácí půdě.

Seznam skladeb:
  1. Sacrificial Rite
  2. Dream-Master
  3. Buried
  4. Outer Calm, Pain Within
  5. Forever Falling
  6. Shards
  7. Waiting For The Sun
  8. In A Hurry
  9. Positive Energy
  10. Faded Memory
  11. Pass Away

Čas: 48:45

www.aprilweeps.com
http://bandzone.cz/aprilweeps

ROZHOVOR

Zveřejněno: 04. 09. 2013
Přečteno:
4250 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář