Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

Odpovědi za skupinu zaslal klávesista Miloš alias Stronghold.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Korene kapely APRIL WEEPS siahajú až do roku 2004, kedy sa dala dokopy partia kamarátov pod názvom APRIL WEEDS. Prvotným impulzom vzniku tohto zoskupenia bolo zahrať si len tak pre zábavu a odovzdať sympatie pre metalovú hudbu nielen počúvaním, ale aj hraním. Osud však moc kapele neprial, neustále zmeny v personálnom obsadení vyústili do štádia, že kapela zanikla. S vážnejšími úmyslami sa v roku 2010 kapela opäť sformovala pod názvom, ako ho poznáme dnes, najmä kvôli tomu, že sme chceli začať úplne novú etapu a jednak, že slovíčko „Weeds“ si veľa ľudí spájalo s trávou, hoci pôvodná myšlienka mala spočívať vo význame „náreky“ (Weeds = náreky po staroanglicky). April kvôli tomu, že základy kapely sme položili v mesiaci apríl (duben), ktorý sa dá svojou častou premenou počasia premietnuť aj do našej hudby, nakoľko sa nedržíme len jedného žánru, ale mixujeme tieto žánre podľa toho, ako to cítime. Weeps kvôli tomu, že hlavným pilierom našej hudby je práve gothic a doom metal, ktorý je, ako všetci vieme, smutnejšieho rázu.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

V zostave, v ktorej sme nahrali náš debutový album, sme od decembra roku 2011. Sme 7-členná kapela v zložení gitary (Dex a Doki), basgitara (Michal), klávesy (Stronghold), growl (N), spev (Marta) a bicie (Roland), kde každý jeden člen už mal niekoľko ročné skúsenosti s hraním v kapele, no tieto kapely už dnes buď neexistujú, alebo majú na neurčito pozastavenú činnosť.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Prvotnou myšlienkou bolo nahrať debutový album, ktorý bude mať zvuk skutočne na vysokej úrovni, čo si myslím, že sa nám aj podarilo, resp. ani nie tak nám, ako Michalovi Kolejákovi a 999th Studiu. Veľmi nás oslovili nahrávky, ktoré bolo možné si pustiť na ich webovej stránke, kde po osobnom stretnutí a objasnení si budúcej spolupráce nebolo nad čím premýšľať. S odstupom času vnímame túto spoluprácu veľmi pozitívne a s nahrávkou sme v globále veľmi spokojní. Samozrejme existujú vždy nejaké veci, ktoré by šli vylepšiť, no ale ako som spomenul vyššie, sme s naším debutom veľmi spokojní a sme si vedomí toho, že dokonalé to nikdy nebude. Debutové CD vyšlo v digipakovom formáte a štandardnom náklade 500 ks. Vzhľadom k tomu, že sme si ho vydali sami a nemáme vydavateľstvo, ktoré by nám s jeho predajom pomohlo, predávame ho za 5€, odbyt nie je zas až taký veľký, no po 7 mesiacoch od jeho vydania sme stihli predať 280 ks, čo si myslím, že je celkom slušné na to, že sme vstúpili na scénu len nedávno.

Texty – proč jste rozhodli pro angličtinu, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Angličtina je veľmi univerzálny a svetový jazyk, preto v podstate neprichádzal do úvahy iný jazyk, ktorým by sme vyjadrovali naše názory a pocity a taktiež aj fakt, že naše ambície nie sú ostať len v rámci územia Slovenska. S realizáciou to bude samozrejme oveľa ťažšie, no základom sú ciele, v ktorých máme jasno. Naše texty pojednávajú hlavne o človeku samotnom a jeho pocitoch, jeho každodenných problémoch a ich konfrontácii.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Možno to bude kuriozitou, ale k tvorbe loga a nášho nápisu sme nemuseli chodiť veľmi ďaleko. Font, prostredníctvom ktorého je náš nápis a logo zostavené, patrí do balíčka fontov, ktorý je súčasťou všetkých dnešných moderných grafických editorov. Nakoľko bol takto zostavený nápis moc „vyčačkaný“, trošku sme ho prerobili do svojho obrazu, ubrali na barokovosti a výsledkom je logo a nápis, ktoré dokonale vyjadrujú našu hudbu. Autorom všetkej grafiky súvisiacej s debutovým albumom je Marius Sachtikus, človek, ktorý úplne do bodky vystihol zadanie, ktoré sme mu interpretovali. Jeho práca tak dotvorila dokonalý súzvuk hudby a grafiky, ktorý sme chceli dosiahnuť. Marius je taktiež autorom motívu trička, ktoré sme nedávno dali do obehu. Naša oficiálna webová stránka je v štádiu dokončovania, výsledok si zatiaľ môžete pozrieť na našej Facebook (https://www.facebook.com/AprilWeeps) alebo BandZone (http://bandzone.cz/aprilweeps)
stránke vo fotoalbume „Merchandise“.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Toto je veľmi ťažká otázka. APRIL WEEPS je v tomto smere chameleón, lebo každý jeden člen počúva úplne inú hudbu. Tým nechcem povedať, že neexistuje kapela, ktorá by bola spoločná pre všetkých, no žánrovo sme fakt veľmi rozdielni. Ale ak aby som mal vymenovať pár kapiel, ktoré patria medzi hlavné zdroje inšpirácie, boli by to určite tieto: DARK TRANQUILLITY, IN FLAMES, AMORPHIS, IN MOURNING, AS I LAY DYING, KATATONIA, THEATRE OF TRAGEDY, PARADISE LOST, DIMMU BORGIR.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Naše CD sme samozrejme posielali na niekoľko firiem, no odozva nebola zatiaľ žiadna. Chystáme sa zahájiť druhé, oveľa väčšie kolo, no brzdia nás ešte niektoré veci, ktoré nemáme vyriešené, ako napr. webová stránka, nejaké to promo video apod. Po vyriešení týchto vecí sa hádam nejaký ten krôčik vpred podarí.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Vzhľadom k tomu, že sme v aktuálnej zostave fungujeme pomerne krátko, ani tých koncertov nejak extra veľa nebolo. Ale keď sa povie slovo koncert v súvislosti s APRIL WEEPS, vždy si spomeniem na koncert, ktorý bol organizovaný za účelom krstu nášho CD,  ktoré krstil Dodo Ďatel z legendárnych GALADRIEL. Krst sa konal 2.3.2013 v bratislavskom Randal clube a musím povedať, že to bola fakt parádna akcia!

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Áno, to určite. Ako som už spomenul vyššie, je nám úplne jasné, koľko driny, času a peňazí tomu predchádza, no urobíme všetko pre to, aby sme tento cieľ dosiahli.

Plány do budoucna...

Hrať, hrať, hrať a ešte raz hrať! (smiech)

http://bandzone.cz/aprilweeps

RECENZE

Zveřejněno: 04. 09. 2013
Přečteno:
4208 x
Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář