Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

REVOCATION – Revocation CD 2013, Relapse Records

Z Bostonu k nám přichází velmi tvrdý úder. Nebude se jednat o vojenskou intervenci. Můžete nechat bunkry (zatím) zavřené. Zaútočí se na vaše uši a to sonickou zbraní REVOCATION. Tento rok je venku nový model v podobě LP (laser pistol) „Revocation“. V zásobníku má deset kulek a movitější kupec si může koupit verzi deluxe s jedním nábojem navíc. Bude to Američanům pálit stejně dobře jako u minulého modelu „Chaos Of Form“? Rychle na hudební střelnici a nasadit (ochranná) sluchátka!

REVOCATION daleko více přitvrdili a vsadili na death metalovou kartu. „The Hive“ je ničivá sopka, která pomalu doutná, aby explodovala do velké šíře. Hudební zkáza ušních Pompejí. „Scattering the Flock“ drží pevně otěže death metalového koně. Ten dostal díky zvuku i křídla a tak se oblohou nese zabijácký Pegas. Díky třetí „Archfiend“ jsou opět cítit REVOCATION ve své klasické podobě. Tato technická lahůdka potěší nejednoho fanouška ATHEIST, DEATH nebo NECROPHAGIST. Musí se nechat, že duo Davidson-Gargiulo za pomocí kytar vytváří množství fines a malebných tónů. Samozřejmě jim zdatně sekunduje zbytek. Připomnělo mi to desku „Symbolic“ od již zmíněných DEATH. Tam si také doslova užiji každý úder, riff a notu. Přímočařejší „Numbing Agents“ má sice tři minuty, ale stlačí předchozí zbytek do tak malého prostoru, že se sotva člověk nadechne. Zato dvojice „Fracked“ a „The Gift You Gave“ má thrash metalový kabát a ukazuje tak sílu kapely, která si bere z množství stylů, co potřebuje a následně to smíchá do výbušné (technické) směsi.

Samotný konec si zasluhuje vlastní odstavec, protože to je skutečný vrchol desky. „Invidous“ je hravá, melodická a velmi chytlavá záležitost. Banjo v technickém death metalu neslyšíte každý den. „Spastic“ to je zas pro změnu čistá instrumentálka. Čtveřice smrtících malířů popouští uzdu své fantazii a skutečně se milují se svými nástroji. Mám malé tušení, že název by měl asociovat příbuznost s kapelou SPASTIC INK. Doporučuji každému milovníkovi technické a progresivní muziky. „Entombed by Wealth“ už si zase nasazuje death metalovou masku. Dobře to klukům sype i v poslední „A Visitation“, kde snad musí být napájeni vlastním jaderným reaktorem. Daří se jim sypat z rukávu rychlé riffy, změny temp a to vše čistě a ladně. Pokud by se to dalo nazvat symfonií, pak bych na takovou vážnou hudbu chodil často. Pokud se dostanete k exkluzivní deluxe verzi, pak získáte k desítce skvělých skladeb ještě jednu bonusovou. Cover „Dyer Eve“ pochází z desky „...And Justice For All“, které má na svědomí v té době ještě thrash metalová METALLICA.

REVOCATION rostou před očima i ušima. Dali si záležet, aby zvuk byl masivní a tvrdý, ale zároveň si pohlídali jeho čistotu. Byť pořádně osolili spodek, tak si pořád nechali vlastní tvář. Čtvrté studiovce po technické i producentské práci není co vytýkat. Zní opět jinak a kvalitou se nešlo pod nastavenou laťku.

Seznam skladeb:

  1. The Hive
  2. Scattering the Flock
  3. Archfiend
  4. Numbing Agents
  5. Fracked
  6. The Gift You Gave
  7. Invidious
  8. Spastic
  9. Entombed by Wealth
  10. A Visitation

Sestava:
  • David Davidson – kytara, zpěv
  • Brett Bamberger – basa
  • Phil Dubois-Coyne – bicí
  • Dan Gargiulo – kytara

http://www.facebook.com/Revocation
http://www.myspace.com/revocation


Zveřejněno: 31. 08. 2013
Přečteno:
3412 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář