Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

Nový rok tady bude co nevidět a loučení s tím starým je ve Volyni a přilehlém okolí již neodmyslitelně spojeno s metalovou besídkou v sále Na Nové. Letos vyšly volné dny extra blbě a tak jediným vhodným termínem zůstala sobota 25. prosince.

Na minulých ročnících se většinou objevila nějaká zahraniční kapela, letos ale všechny oslovené odmítly ? nedá se nic dělat, němečtí blackers slaví vánoce. Ale při vzpomínce na loňskou mizérii Ancient Ceremony je mi obsazení pouze z domácích zdrojů milejší. Tady je:

AVENGER - Volyně, dark / death / black metal. Pořádající kapelka letos prošla malým personálním zemětřesením, jehož výsledkem byl přesun bubeníka Honzy ke kytaře, za bicíma se usadila nová excelentní mlátička Venca. Nic to ale nemění na směrování kapely a hrát se budou zcela jistě klasické kusy ze všech tří řadovek.

DAATH - České Budějovice, death / doom metal. Po rozpadu jedné z nej domácích doom metalových kapel Age of Storm si její leader Miloš dal krátkej voraz, pak postavil novou bandu víceméně na základech AoS a s sebou si odnesl i část repertoáru.

VICIA VIRTUTIS - České Budějovice, melodický black metal. Vicia Virtutis si ve Volyni zahráli již před pár lety, poté ale přišla klasika - personalní problémy. Nyní jsou ale opět v plné síle a jejich poslední akvizicí je všem jistě dobře známý David Zíka (ex Avenger, nyní Bizarre Embalming).

INGROWING - České Budějovice, grind jak prase. Ani Ingrowing se nevyhnuli změně v sestavě a ve Volyni se představí s novým kytaristou. Tuto drticí mašinu asi není třeba představovat, pro neznalé snad jen konstatování, že se jedná o domácí jedničku na poli čistokrevného grajndu.

DARK STORM - Žatec / Volyně, black metal. Ryzí black bez moderních vlivů již léta drtí Vlad se svou družinou Dark Storm. I v téhle sebrance se letos měnily osoby - Rámus to zabalil, ale pro tento večer je docela možné, že se v DS pro tentokrát objeví. Honza za bicíma zůstal, takže kdo si nemůže zvyknout na jeho přesun v domovském Avengeru, tady si ho za bicí artilerií může užít do sytosti.


Zveřejněno: 06. 12. 2004
Přečteno:
3365 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář