Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

DEAD ALICE – Secret CD 2010, Orkestral Promenade Productions

Dovolím si tvrdit, že mezi návštěvníky našeho webu asi nebude moc těch, kterým něco říká název DEAD ALICE. Ostatně ani já jsem donedávna netušil, že nějaká kapela takového jména ve světě existuje. Obzor jsem si rozšířil až díky kolegovi Asphyxovi, který mi nahrávku tohoto seskupení nabídl k recenzi.

Kapela pochází z řeckého města Trikala a v roce 2008 původně vznikla v podstatě jako sólový projekt zpěváka a kytaristy George Barmpatsise, který zároveň začal komponovat materiál. V létě 2009 se pak vydal do studia Scythe Noise Lab, aby za pomoci hostujících muzikantů pořídil debutovou a jestli se nepletu, tak doposud i jedinou nahrávku DEAD ALICE, která dostala název „Secret“ a vyšla v roce 2010 pod hlavičkou Orkestral Promenade Production.

CD přináší sedm poměrně různorodých skladeb, které se pohybují někde na pomezí popu, rocku a metalu, v profilu na myspace pak můžeme u skupiny nalézt i přídomek gothic. Úvodní věc „Time“ je docela milým otvírákem a řekl bych, že i největším potencionálním hitem z celého materiálu, který se hudebně nese ponejvíce v poprockových vodách a díky sem tam tvrdší kytaře se nepatrně otře i ten metal. Dvojka „Friday“ má naproti tomu celkově mnohem drsnější výraz, zaregistrujeme zde Georgeho zkreslený vokál, nosnou linku doplňují samply a nalézt se zde dá i ta gotická nálada. Třetí v pořadí „Broken“ je vyvedená v prakticky totožném duchu, jako před ní zmíněná píseň, osvěžením je dívčí vokál, o který se postarala Annelie Thulin. Z mého pohledu velice příjemně poslouchatelná pecka. Další, ženským zpěvěm opatřená věc, je hned následující „Ray“, s jejímž příchodem nastupuje do akce vokalistka Dora Tsiga. Jedná se o docela utahanou a nudnou skladbu, která je z velké části postavená na samplech a nějaký extra hudební zážitek rozhodně nepřináší. Následně je na řadě titulní song „Secret“, který začíná kytarou, k níž se následně přidávají bicí a posléze nastuje i Georgeho zpěv. Skladba v sobě přináší kombinaci pomalých úseků a tvrdších heavy refrénových pasáží, dokonce se zde objevuje i murmur, v závěrečné části pak nalezneme i kratší akustickou pasáž. S předposlední „Untold“ se do hry vrací Dora Tsiga a s ní přichází znovu spousta samplů, song se opět nese ve dvou rovinách, konkrétně v pomalejších, se zkresleným vokálním projevem, kdy Dora text spíše odříkává, které jsou doplněné tvrdšími, melodičtějšími částmi. Celé album uzavírá skladba „Even Angels“, kterou zpívá George a jež patří určitě k těm vydařenějším.

Možná vás bude též zajímat, že mastering CD proběhl v USA, konkrétně v New Yorku, v Universal Mastering Studios, pod taktovkou Kevina Reevese.

Placka je doplněná zdařilým bookletem, ve kterém nalezneme veškeré texty a spoustu dalších důležitých informací. Moc se mi líbí i tutulní motiv obalu a vůbec kompletní grafické zpracování.

Celkově mi tedy tahle nahrávka dech určitě nevyrazila, na to, že je zde pouze sedm zářezů, tak bych očekával o něco vyšší kvalitu, na druhou stranu se nejedná vyloženě ani o nějaký propadák, výrazněji mě zaujaly čtyři věci, což je nadpoloviční většina, takže dávám 6.

Seznam skladeb:

  1. Time
  2. Friday
  3. Broken
  4. Ray
  5. Secret
  6. Untold
  7. Even Angels

Zveřejněno: 26. 07. 2013
Přečteno:
3363 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář