Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

IRON REAGAN – Worse Than Dead CD 2013, A389 Recordings

Pod názvem IRON REAGAN není žádná oslavná republikánská kapela, ač se to tak může zdát. Nepatří ani k případné propagaci komixového blockbusteru Iron Man 3. Jedná se o hardcore/punk/thrash projekt složený ze dvou známých kapel pocházející z města Richmond ve státě Virginia. Dvě poloviny kapel MUNICIPAL WASTE (Tony Foresta - Landphill Hall) a DARKEST HOUR (Paul Burnette - Ryan Parrish) daly hlavy, ruce a hrdlo do hromady a vydaly letos debut „Worse Than Dead“.

Obálka má příslušnou podobu zvracejícího Reagana, který chrlí zkázu a bordel. Tak bych i symbolizoval styl hudební prezentace „železňáků“. Devatenáct fláků, přes dvacet minut celkové stopáže a nasraný thrash/hardcore/punk s texty o všem, co dnes lidí pálí, od politiky po náboženství. Zde tedy rozhodně nečekejte zábavné texty odkazující na filmová béčka jako tomu je u poslední desky MUNICIPAL WASTE s podtitulem „The Fatal Feast“. Podstatou všech skladeb jsou velmi (c)hutné kytarové riffy, punkové tempo a štěkavý naštvaný vokál Tony Foresty. Od samotného začátku se valí jedna rychlopalná věc za druhou a energicky by to dokázalo napájet i malé město. Hodně vyzdvihuji, že se během devatenácti zářezů IRON REAGAN neopakují. Nábojový pás je pěkně ostrý a jednotlivé nábojnice létají rychleji, než řekněte „hobluj dědku“. Milovníky cukavého rytmu potěší hardcore punkové „Drop the Gun“ nebo „Eat Shit And Live“. Velkou měrou je v ostatních skladbách cítit původ zpívající a riffující poloviny. Kousavý thrash/crossover od MUNICIPAL WASTE jsou cítit např. v „Cycle Of Violence“ či „Paycheck“. Mezi tím vším hardcore materiálem se najde i čistě instrumentálně laděná „I Ripped That Testament A New Asshole“, která však není ničím jiným než ultra-fast thrash crossoverem. Rychleji to už ani nejde!

Už potřetí pouštím placku v přehrávači a pořád se bavím stejně. Neustále točení hlavou, skákání po místnosti a provolávání hesel typu „Eat Shit“. Chlapci z MUNICIPAL WASTE asi chtěli hrát ještě rychleji než dosud. Ultra-fast-thrash/hardcore punk... jestli se to tak dá přesně nazvat. Ač nerad škatulkuji, tak tady se to přesně hodí. Dle webových stránek tento boční projekt není jen studiová záležitost. IRON REAGAN mají za sebou několik koncertů a další přibývají. Škoda, že jde převážně o americká pódia. Tato třaskavá směs by se skvěle ujímala třeba na festivalu Obscene Extreme. Šílená a rychlá mosh muzika by pak dostala i adekvátní publikum a prostor.

Debut „Worse Than Dead“ musí zaujmout posluchače hardcore punku, ale i rychlého thrash crossoveru. IRON REAGAN pak rozhodně nebudí dojem odpočinkového projektu. Naopak předvádí ještě větší hardcore masakr než domovské kapely samotných členů. 

Seznam skladeb:
  1. Drop the Gun
  2. Slightly Out of Focus
  3. I Predict the Death of Harold Camping
  4. Cycle of Violence
  5. Eyes Piss Tears
  6. Insanity Pleas(E)?
  7. A Joke a Fraud a Fake
  8. Rats in a Cage
  9. We Know You're Hiding
  10. Pay Check
  11. Midlothian Murder Mile
  12. The Debt Collector
  13. I Ripped That Testament a New Asshole
  14. Bodies
  15. Eat Shit and Live
  16. Two Examples
  17. Snake Chopper
  18. Warp Your Mind
  19. Walking Out

Čas: 24:42

  • Sestava:
  • Tony Foresta – zpěv
  • Landphill Hall – Kytara
  • Paul Burnette – basa
  • Ryan Parrish – bicí

https://www.facebook.com/pages/IRON-REAGAN/235448059864772



Zveřejněno: 14. 06. 2013
Přečteno:
3378 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 06. 2013 09:01 napsal/a Peťan
Pěkná recenze
Výborný album, který mě baví víc než poslední Municipal Waste. Texty, energie, syrovost... za čtyřiadvacet minut hotovo... přesně jsi to vystihl s tím Obscenem, že by tip pro Čurbyho na rok 2014? ;) Za mě 9/10!